reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

tez sie mecze w nocy - przewracam z boku na bok, i taaaaak mnie piersi strasznie bola :-(

i mdlosci - bleeee - dzisiaj musze poszukac herbaty z imbirem i moze jakies ciasteczka imbirowe

reklama
karmelowa, dla mnie to było rozwiązanie idealne :-p dla dzieciaczka to mogę prasować, ale kopy wielkich ciuchów mnie przerażają :szok:

Nanncy, jak rozmawiałam z orto zanim zaszłam czy nie będzie przeszkadzać jak zacznę się starać i zajdę, to mówił, że nie :happy2: mnie tylko zęby strasznie bolą bo wymianie łuków, ale to może będzie mi jakieś cieńsze druty dawać :-)

ja w nocy się nie budzę, ale też tak mam, że mogę spać nawet 10 godzin i niewyspana będę... non stop jestem śpiąca. dzisiaj nawet z łóżka nie wstałam, mój pies też :-p zalegamy razem w łóżku :-p cieszę się że on takim leniem jest, bo przynajmniej nie mam wczesnych pobudek na spacer :-)

w ogóle muszę wam się wyżalić, ale to w naszej prywatnej grupie... więc idę tam :-p

Lena_no współczuje tak późnych wizyt ja bym nie wytrzymała, ale wiem że za granicą tez drogie są prywatne wizyty u gina.
Współczuje problemów żołąkowych.

sagaa kciuki za bete :)

niuniaa może pusty żołądek miałaś? to zapewne kwasy żoładkowe były.

stazi ja cykle 32 dni tak przeważnie to nie jest jakaś duża długość:) no ale w tym cyklu sie przedłużyła :)
Nie raczej nie ja dzisiaj według owu jestem w 6t4d :)a według OM 7t6d
Ja dostaje cały czas foto :)

kiuik tylko ja mierze dopochwowo i nei chce tam już gmerać, żeby jakiś infekcj się nabawić a poza tym zapodaje luteine więc to też napewno podwyża temeprature :)

perelka86, mi przy luteinie w pierwszej ciąży też potrafiła kiedyś temperatura spaść. Na szczeście to był chyba jeden dzień i akurat byłam wtedy na zwolnieniu, więc mogłam prawie cały dzień przeleżeć, odpocząć i wróciło do normy. :) Ale ja mierzę w ustach, więc mogę spokojnie mierzyć cały czas. :)

A co do zdjeć z usg, to ja dostawałam na każdej wizycie, nawet mam zdjecie samego pęcherzyka ciążowego. :)

Witam dziewczynki. :-)

Nie było mnie od piątku i tyle na drukowałyście ze szok jak to nadrobic :szok:

Witam nowe majóweczki

karmelowa- mi również libido spadło. Wiec Córka heh moze sie spełnie:tak:

Mnie dopadła zgaga brrr:wściekła/y: I włosy mi strasznie wypadają :wściekła/y: Do porodu będe łysa:szok:
Dobra musze troche poczytać zeby nadrobić;-)

Stazi, Ptysia- też mam mdłości a myślałam ze na nie jeszcze za wczesnie, ale wasz wiek ciąży podobny do mojego wieć chyba jest to możliwe. Imbir pomaga?

Stazi- foto z pierwszego usg dostałam i zkazdego innego też.

aesthete- też spie z pieskiem, an szczęście jest mały. Fajnie, że masz psiaka, dziecko będzie się fajnie rozwijać. Moja zaczęła w wieku 6 miesięcy raczkowac przez psa. A pierwsze kroki jakie zrobiła to też za nim

Kto i kiedy dostaje zaproszenie do grupy?

Podobnie jak Wy budze się w nocy do łazienki i spać nie mogę. A w dzień z kolei senna jestem,ale nie mam jak pospać.

No w koncu zadzwonilam do tego szpitala i umowilam sie na wizyte na, ktorej bede miala pierwsze usg:tak:Data i godzina ma przyjsc poczta. Mam nadzieje, ze nie bede musiala dlugo czekac, bo chyba zwarjuje:sorry2:

Ptysia
to podobnie jak u mnie. Obudzilam sie rano z tak obolalymi piersiami jak by ktos mnie skopal :p
perelka ale w pazdzierniku wybieram sie do Polski wiec dodatkowe usg tam sobie prywatnie gdzies zrobie :) Tu tez prywatnie mozna od 6 tygodnia, ale ceny sa straszne..

reklama
To ja się zapytam :) Co trzeba zrobić, żeby dostać sie do grupy Majówek? :)
to któraś z dziewczyn dodaje, nie wiem która :-)

Wasila, nasz też malutki :) mamy mamy shih tzu, bo ja alergiczką jestem i musiałam psa z włosami mieć ;-) pieszczoch straszny i kocha dzieci :-) właśnie dużo znajomych mi mówiło, że dziecko zaczyna szybciej raczkować, chodzić, a nawet mówić przy psie :happy2:

saaga, ja to z zawodu kosmetyczką jestem :-) i miałam specjalizację wizaż :happy2: więc widzę jakieś wspólne zainteresowania :-)

Do góry