reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
stazi24- wiem 0,50mm to o,5cm tak mi sie wydaje zwal jak zwal ja powiedzialam ze dzidzius ma juz z 4mm a lekarka sie smiala ze porawie idealnie wcelowalam heeh ja mialam pierwsze usg 28.08 to nie dostalam fotki teraz jak bylam to mi dala :) czyli na drugim usg :)

lena_no- to gdzie ty mieszkasz kochana ?:) ze tak zimno masz juz :D

lena_no- to niezle chociaz u mnie tez szalu nie ma, bo 11 stopni i chyba znowu padac bedzie ehhh :/to my tutaj internacjonalne majowki heheh bo ja z niemiec:) heheh mykam do miasta wieczorem sie odezwe :)

Milego Dnia :)

Według tego, co podają w NPR serce dziecka zaczyna bić w 21 dniu od owulacji. Jeśli ktoś mierzy temperaturę, to mozna zakładac, że 21 dni wyższych temperatur i zaczyna bić serduszko. :) U mnie dzisiaj 19 dzień. W ogóle warto mierzyć jeszcze przynajmniej przez 1 trymestr temp. bo można szybciej zobaczyć, że coś się dzieje niedobrego i iść do lekarza jeszcze zanim będzie np. plamienie, krwawienie. Tak wiec polecam :) Dużo czasu na to rano nie trzeba. :)

Dziewczyny, też tak macie, że w nocy się budzicie? Ja po prostu padam na twarz dzisiaj... Od kilku dni budzę się w nocy co kilka godzin, bo albo za gorąco, albo za zimno, albo siku... Nie mogę już, kurde, wkurza mnie to! Do tego pojawiły się mdłości - bez rzyganka, same mdłości... Straszne uczucie :D

Zaczęłam szukać dokładniejszych informacji, bo nie jestem ekspertem od NPR. "W 21 dniu ciąży zaczyna bić serduszko dziecka", czyli 21 dni od poczęcia. Teraz moje :) Nie można tak całkiem dokładnie określić, w którym dniu nastąpiło poczęcie, bo komórka jajowa żyje różną ilość czasu. Generalnie liczy się więc 21 dni z fazą wyższych temperatur. U mnie wyższe temperatury zaczęły się 22 sierpnia czyli 21dc. :)

Dziewczyny, też tak macie, że w nocy się budzicie? Ja po prostu padam na twarz dzisiaj... Od kilku dni budzę się w nocy co kilka godzin, bo albo za gorąco, albo za zimno, albo siku... Nie mogę już, kurde, wkurza mnie to! Do tego pojawiły się mdłości - bez rzyganka, same mdłości... Straszne uczucie :D

Ja tez nie moge spokojnie spac w nocy:dry:

I najgorsze jest jeszcze to, ze chocbym nie wiem ile spala i tak jestem niewyspana:-p

reklama
mam to samo w nocy - budze sie kilka razy i co jakis czas mnie mdli .. coz uorki ciazy:o ale nie przeszkadza mi to byle dzieciatko bylo zdrowe;)

Do góry