reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Stazi z tytułu brzucha muszą Cię obsłużyć delikatnie, oczywiście znieczulonko na dzien dobry, oraz masz za free :

Dokumentem potwierdzającym uprawnienia do podstawowych świadczeń zdrowotnych jest dowód ubezpieczenia, a w wypadku dodatkowych świadczeń dla:

• kobiet w ciąży - karta przebiegu ciąży,
  • kobiet w okresie połogu (trwającego 42 dni od dnia porodu) - skrócony odpis aktu urodzenia dziecka.
[h=1]Wykaz dodatkowych świadczeń zdrowotnych lekarza dentysty przysługujących kobietom w ciąży i w okresie połogu[/h]
  1. Leczenie chorób przyzębia:
    • kiretaż (,,czyszczenie patologicznej kieszonki zęba'') otwarty - w obrębie 1/4 uzębienia (nie obejmuje znieczulenia oraz zaopatrzenia rany),
    • założenie opatrunku parodontologicznego - każde 3 kolejne przestrzenie międzyzębowe,
    • usunięcie złogów nazębnych - nie częściej niż 1 raz na 6 miesięcy w obrębie całego uzębienia.
  2. Badania kontrolne nie częściej niż 1 raz na kwartał
  3. Leczenie endodontyczne:
    • leczenie endodontyczne (,,kanałowe'') zęba z wypełnieniem dwóch kanałów - nie obejmuje opracowania i wypełnienia ubytku korony zęba,
    • leczenie endodontyczne (,,kanałowe'') zęba z wypełnieniem trzech kanałów - nie obejmuje opracowania i wypełnienia ubytku korony zęba,
    • leczenie endodontyczne (,,kanałowe'') zęba z zakażonymi kanałami z wypełnieniem dwóch kanałów - nie obejmuje opracowania i wypełnienia ubytku korony zęba
oraz
Dodatkowe materiały stomatologiczne stosowane przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych, przysługujących kobietom w ciąży i w okresie połogu:

• cement chirurgiczny jako opatrunek przy zabiegach w obrębie przyzębia.

reklama
ojjjj co ja bym dała za taką wizytę na nfz :) chyba nie będę miała wyboru jak prywatnie... mam tyle zębów do leczenia ojjj czuje jak mi się sypią...pozatym coś mi się ukruszyło chyba opatrunek i mam wielką dziurę...nie wiem czy to jest realne zebym mialam takie szczescie jak Ty i zapisała sie na ten rok :p

Diabliczka ja wpisałam w google "stomatolog nfz Gdańsk" i wyskoczyła mi lista placówek na str NFZ z refundacją NFZ, wybrałam która jest najbliżej mnie, obejrzałam sobie ich stronkę internetową, zadzwoniłam, powiedziałam o ciąży i już - nawet za szybko jak dla mnie:-)
Wpisz swoją miejscowość i może wyskoczy Ci taka lista z NFZ, zadzwoń i powiedz o ciąży- dla brzuszków robią wyjątki i szybko zapisują:-)
Ja też chciałam iść prywatnie, ale jakzobaczyłam cennik i ogrom ubytków to mi kosmiczna cena wyszła:-)

no właśnie też mam dosyć dużo ubytków i jak podliczę to dobra wyprawka będzie jak nie lepiej , wiadomo wszystkiego nie da się wyleczyć, ale chociaż te najgorsze

struss nie zamartiwaj się dasz radę, ja sobie jakoś poradziłam Ty napewno też;)
czy Wam też tak z dnia na dzien brzuszek się powiększył?:szok:

ja muszę się przyznać, że raczej jestem szczupła, ale brzuszek widać. Jeszcze wczoraj mówiłam do M że ten brzuch to raz jest większy a raz mniejszy, a dziś już od samego rana widziałam, że pięknie wystaje :) więc podskoczyl i czuje, że ta skóra pod pępkiem jest taka naprężona. A niby jutro zaczyna się 14 tydzień i II trymestr :)

bajka ja też jestem bardzo szczupła i do tej pory w ogóle nie było po mnie nic widać ale przez ostatni tydzień sobie urósł i tak z dnia na dzień podskoczył do góry:)przynajmniej nie ma problemu z rozpoznaniem, że to ciąża:-Dbo np moja straszą siostrę to ciągle pytają kiedy rodzi w końcu a ona jest poprostu przy kości:D

Hej dziewczyny! Już pisałam na wizytach, ale powtórzę i tu - przyszła dziś do mnie ta grzechotka z fisher price, jest naprawdę bardzo ładna :happy2: Poza tym dostałam taką torbę z próbkami i gazetkami od położnej. Jakby któraś chciała się zarejestrować na stronie, to ponoć coś tam jeszcze mają wysyłać Porady dla kobiet w ciąży, matek: ciąża, poród, zdrowie dzieci - Family Service zobaczymy :happy2: Fajny dzień życzliwości dzisiaj ;-)

reklama
Do góry