reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Co do rozdzielności ,uważam to za dobry pomysł.Ja takowej nie posiadam ,ale i majątku też jakiegoś nie mam.Jedyne co zrobiłam to nie zameldowałam męża i pomimo nacisku ze strony teściowej nie zrobię tego.

reklama
Ewwe nie znam się na dziecięcym menu. I jeszcze, żeby nie trzeba było nad tym stać ;) Może jakies pałki kurczaka z potraw na ciepło? Kolorowe kanapeczki? Ma Ci kto pomóc?

brownagula, a L4 nie zaczęłaś w trakcie miesiąca? Np 10-go? I pierwsze L4 masz właśnie od 10 do 30?

Makao, my mamy rozdzielność. Ale u nas trochę inaczej wyglądała sytuacja bo M miał małe problemy w przeszłości i powiedziałam że ja nie będę spłacać jego długów z młodości.

mi_lva, ja bym poszła i w listopadzie i w grudniu :)

Miłego dnia :*

O kurde nareszcie dotrwalam do konca Waszych postow!- macie atomowe tempo:D

U mnie mdlosci dalej sobie szaleja;P do tego jeszcze mam czasami jak za duzo laze czy cos robie taki bol w nodze, z tego co pamietam Ktoras tez tak ma - wczoraj po sprzataniu mieszkania nie umialam sie ruszyc taki potworny bol ,ze szok.. w pewnym momencie chcialam isc przymknac okno i nie doszlam do niego klapalm na najblizszym krzeselku i sie poryczalam z bolu i tak siedzialam az M wrocil z pracy.., i zapodal mi nospe z apapem - i zawlokl mnie do lozka- koszmarny bol;/ na szczescie dzis juz lepiej;)

Co do kochania sie z M. to moj M jakos ostatnio nie ma za bardzo checi - ale nie wynika to obaw o Dzidziusia raczej z przemczenia i malej ilosci snu- bo ja lazikuje w nocy On sie budzi i potem chodzi taki niewyspany :p ale jak juz Ktos wspomnial moj M tez patrzy z zachwytem na rosnacy brzuszek i glaszcze, caluje - widac, ze sie cieszy;) no ale seks lezy i kwiczy:p choc 2 razy w tyg jest - jednak wkurza mnie podejscie - jak masz chec to ja Cie zaspkoje w "w inny sposob "- juz chyba nie ma nic gorszego:p ale jak widac nie tylko mnie takie cos wkurza;p to juz wole wogole nic;p hehe

Dzis mnie naszlo i bede robic sobie smalec z boczkiem i cebulka;P

Ps. U mnie tez cos suwaczek szwankuje;/ powinno byc 16 t1d a mam 15 t6d

Hej dziewczyny. Czytałam Was na bieżąco ale ostatnie dni były jakieś zakręcone. Wszystko w biegu. Nie dam rady każdej z osobna odpowiedzieć. Tabelkę zaktualizuję pewnie jutro. My już za chwilę wyjeżdzamy i wracamy w niedzielę. Pierwsze 200 km ja prowadzę więc nawet nie dam rady z telefonu pisać. Wszystkie gorąco pozdrawiam:)

Martuska szerokiej drogi;-)

co do sexu mo zawsze chetny nie ma oporow nawet w ciazy czeka az zawsze u mnie na zielone swiatlo, przy 1 ciazy byl ze mna u gina zapytalismy sie ona wyjasnila co i jak i nie ma barier psychicznych, z kolei u mojej przyjaciolki bylo tak ze maz od niej cale 9 michow nie bo nie bedzie"gwalcil swojego dziecka" hahah...gruba i brzydka sie dopiero czulam 7,8,9 miesiac i po porodzie to nie wspomne porazka i deprecha...

Stazi uwazaj na siebie i odpusc z tym sprzatniem moze na raty ogarniaj chate...

Aesthete
zabawka masakryczna;/

milego dnia kobietki ;-)

Dziewczyny, mam dzis wiekszy apetyt nawet (rano pewnie byl szok po przebudzeniu o tak wczesnej porze) nawet mnie nie mdli narazie (odpukac w niemalowane) ale jak tylko otwieram torebke to mam odruch wymiotny!! O co chodzi? :-D

ewwe
no wlasnie a moze kolorowe kanapki, torta mozna kupic, a tak to paluszki i ciastka kupne, po co sie przemeczac w Twoim stanie?

stazi ja mialam podobna sytuacje. Dwa dni temu posprzatalam mieszkanie i zaczelam cwiczyc (joge bardzo podstawowa i bardzo lekka) i zrobilo mi sie ciemno przed oczami i zaczelam leciec w dol, na szczescie chwycilam sie stolu i sie "ocknelam" i teraz naprawde sprzatanie w ratach a cwiczenia jak mam wolne i nic innego do roboty.

Martuska bawcie sie dobrze!

dziewczyny mam pytanie, ale raczej osobiste. Mam problem z M... boi się ze mną kochać... :/ niby tydzien temu wyszłam ze szpitala, ale biore duphaston i myślę, że nic by się nie stało, jakbyśmy byli ostrożni i delikatni... no ale... nie wiem co mam robić, właśnie straciłam wiarę, że jeszcze spotka mnie taka przyjemność w ciąży. Teraz to już w ogóle czuję się gruba, brzydka i niepożądana... przyszła matka a nie kobieta kusicielka. Chce mi się ryczeć... Wy też tak macie?
sorki ale musiałam się wygadać

Ja też się czuję brzydka, gruba i nie jak kusicielka :-(. A poza tym czuję sie staro, bo kończy się pewien etap w moim życiu i już nigdy nie będzie tak samo. Faceci mają inaczej, a my już do końca życia będziemy matkami. Nie mówię, że to jest złe tylko będziemy mięc odpowiedzialność i poczucie, że nie na wszystko możemy sobie pozwolić. Dziecko zawsze będzie piorytetem. Żeby nie było, że nadaję na facetów uważam, że oni są bardzo pokrzywdzeni, bo jednak mama to jest mama plus nie mają okazji poznać uroku ciąży, itd.

U nas jest na odwrót ja nie chcę, bo nie czuję się sexy a mąż zamiast powiedzieć coś miłego czy coś w tym stylu to tylko chodzi i mnie "zaczepia" ;-).

reklama
dziewczyny mam pytanie blondynki. Mam isc do poloznej w 16 tyg ciazy, sama mam zabukowac wizyte. Polozna przyjmuje w piatki a piatki sa moimi dniami zmiany tygodnia. Tzn ze mam isc do niej jak skoncze 15 tydz za tydzien w piatek czy jak skoncze 16 tydzien za dwa tyg? Czy bez znaczenia? Juz sie w tym gubie. Tak samo teraz mam 13tydz 5dzien to znaczy ze jestem w 13 tyg ciazy czy 14? Wiem, wiem czasem jestem naprawde blondynka.

Do góry