reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

funia ja w sumie nie wiem co wolę :D
i dentystę sam superowego i gina mam superowego :-)
Przyjemnością bym nie nazwała siedzenia na jednym i na drugim fotelu, ale jak mam robione samo usg to wolę gina ;p

Co wy tak wszystkie o dentystach :confused:
rety mnie coś pobolewa ząb po kanałówce ale tylko reaguje mi na zimno lub ciepło... jak sobie dotykam nie boli...
Kiedyś dentysta mi mówił, że może mi dokuczać w okresie przejściowym jesienno-zimowym bo tak to wszystko z nim ok..
Wczoraj sobie kupiłam wapno w syropie(to bananowe dla dzieci) bo jedynie z nabiału przechodzi mi przez gardło ser żółty, a też nie chcę się odwapnić na amen ....

reklama
Hej Dziewczyny!

Witam po przerwie, mialam gosci, goscie pojechali ja odpoczywalam.. Dostalam lekkiej biegunki w nocy ale bez boli brzucha, musialam zjesc cos ciezszego chyba.

Mnie dalej mdli, dalej wymiotuje, dalej mi sennie i ospale, czy to sie kiedys skonczy?

Te zabaweczki w trumnach to masakra, no ale coz nasza wyobraznia jest inna od dzieciecej..

Wapno znajdziecie tez w zielonych warzywach lisciastych, nawet zdrowiej od nabialu bo nie maja tyle kwasow nasyconych

Witam i ja

u mnie ciezka noc najpierw nie umiałam zasnąć oglądam te moje seriale i później się boje snia mi się dziwne rzeczy i co chwilke się budziłam

za oknem okropna pogoda a wczoraj tak ladnie było dobrze ze poszlam po majke spacerkiem to trochę na dworze byla

hej dziewuszki. Janko wyprawiony do szkoły, ja kawkuję, zaraz wszamię jakieś śniadanko i do sądu po odpis KW i zawieźć kwity do notariusza (jutro wreszcie podpisuję akt notarialny kupna tego mieszkania).

Pytanko mam do Was, tych mężatych:pPP czy któraś z Was ma rozdzielność majątkową? ja z poprzednim mężem miałam (robiłam w trakcie małżeństwa) i bardzo się z tego cieszyłam przy rozwodzie bo przynajmniej podział majątku mnie nie dotknął. Tylko, że M. nie chce rozdzielności. To taki tradycjonalista. Małżeństwo dla niego to wspólnota również majątkowa. Dla mnie rozdzielność ma wymiar praktyczny. Mogę sama brać kredyty i sama za nie odpowiadam. Zamierzam mieć własną firmę i chcę sama ponosić odpowiedzialność finansową za wszystko. To co mam już do tej pory i tak nie wejdzie do majątku wspólnego. Myślę sobie, że kiedy będziemy chcieli w przyszłości kupić wspólny dom lub mieszkanie (a na pewno będziemy chcieli), to przecież kupimy go razem mimo rozdzielności i już. sama nie wiem. ale już bardzo dawno nie byłam żoną, nie chcę żeby było mu przykro. Tak jak mówię, dla mnie to wymiar czysto praktyczny. Dziewczyny, które prowadzą firmę pysia, aesthete (kto jeszcze niestety nie pamiętam)jak to rozwiązałyście?

dziewczyny mam pytanie, ale raczej osobiste. Mam problem z M... boi się ze mną kochać... :/ niby tydzien temu wyszłam ze szpitala, ale biore duphaston i myślę, że nic by się nie stało, jakbyśmy byli ostrożni i delikatni... no ale... nie wiem co mam robić, właśnie straciłam wiarę, że jeszcze spotka mnie taka przyjemność w ciąży. Teraz to już w ogóle czuję się gruba, brzydka i niepożądana... przyszła matka a nie kobieta kusicielka. Chce mi się ryczeć... Wy też tak macie?
sorki ale musiałam się wygadać

bajka07 bardzo Cię rozumiem ... mam tak samo...nie zaczepiałam tego tematu bo się wstydziłam :zawstydzona/y: Mój luby boi się że coś się stanie tym bardziej że mam skurcze, ale Mi brakuje tej bliskości. Rozmawiałam, płakałam ... Ja też czuje się gruba i nie atrakcyjna...

Kochane a może spróbujcie się najpierw trochę no wiecie, poprzytulać i podotykać. Może później mąż się sam nakręci na seks? nie sądzę, że jesteście nieatrakcyjna czy grube dla swoich facetów. naprawdę myślę, że oni się boją.

Asku przypadł mi do gustu ten komfort, oj bardzo! Tak powinno być wszędzie! :)
Bajka ja tego problemu nie mam, ale pozwolę sobie coś zaproponować. Może wez go na wizytę ze sobą, żeby lekarz mu osobiście powiedział, że możecie się kochać bez obaw. Mój też wrażliwy, niby oglądał film z badania i mu się podobało, ale powiedział, że go trochę przeraża jak się malenstwo tak rusza. I raz jak wspomniałam o dziecku w czasie gry wstępnej to już było po wszystkim, bo jak stwierdził - zaczął sobie wyobrażać ;)

To jest doskonały pomysł. Nawet jeśli trzeba trochę poczekać do pełnego stosunku, to do tego czasu możecie się po prostu mocniej poprzytulać noooooooooooo.

Ostatnia edycja:
słyszałam że jak się nie zadba w ciąży o zęby to później nie ma już o co dbać
to chyba jakieś starodawne prawdy i mity działajace za czasów ciąż naszych mam. O zęby zawsze trzeba dbać, ale nie sądzę, zeby w ciązy jakos szczególnie. ogólnie dentysta mi mówił, ze to nie najlepszy czas na leczenie, bo wiele rzeczy robić nie mozna, ale wiadomo, z bólem, trzeba kombinować i najlepszy czas na leczenie to 4-5 miesiąc. Czemu nie zapytałam

ale muszę dziś zadzwonić do gabinetu i podziękować panu doktorowi, bo obiecywał, ze mi dziąsła nie zmasakruje, bo wie, że mam ograniczony wybór leków p/bólowych i wyobrażcie sobie, ze nic nie musiałam brać :-) coś tam czułaam, natomiast nie bolało na tyle, żeby brac leki. wam tez dziękuje za troskę:-)

iwonaimaja i co z tymi wynikami? idziecie dziś do lekarza?

pysia to juz wiemy gdzie po rolety uderzać, szkoda, ze to daleko ode mnie. fajnie, ze sobie wszystko poukładałaś. słyszałam, ze ludzie są b. wazni do powodzenia małych przedsiębiorstw.

aeshete tobie też powodzenia życzę!

raduje to człowieka, że udaje sie sukces u nas w kraju osiagnac, bo smutne to bardzo, ze trzeba za granicę wyjeżdżać za chlebem:-(

mi lva ja mam zupełnie inną ciaże, z tym, ze z pierwszej wyszła dziewczynka, teraz nie wiem. Sugerujac się własnie ta odmiennością, mam przeczucie na chłopca, ale zobaczymy co sie wykluje:-)

aeshete oglądałam m43. durnowata komedia, ale fajna:-D

bajka,diabliczka może oni faktycznie się boją że zrobią krzywdę dzidziusiowi?
Jak coś to podsuń mężowi ten filmik, tu wypowiada się położna na temat współżycia w ciąży, może to coś pomoże? :-)
Seks w ciąży: pozycje na seks w ciąży - video - www.mamazone.pl
Nie obawiaj się że jesteś nieatrakcyjna, ja czasem widzę jak mojemu mężowi się świecą oczy i jaki jest dumny "oj dziubek jak ty piękniejesz","jakie masz kształty seksowne"itp ;-)
Przyszły tata obserwuje zmiany i jest nimi zafascynowany :-)
U mnie to jest na odwrót, czasem mnie się "nie chce" i już mi głupio bo chłop musi cierpieć :zawstydzona/y:
I zastanawiam się czy ze mną aby wszystko ok :-(

diaboliczka, bajka stanę trochę w obronie waszych mężów, bo oni do wielu spraw podchodzą inaczej. boją się bo nie wiedzą tyle co my. ostatnio u gina sama z siebie sie smiałam bo przypomniało mi się jak dawałam męzowi wskazówki za wczasu, o delikatnosci, ze zwgledu na dzidzię, ale jak mi ginekolog wziernik wsunął to pomyslałam, ze można się kochać śmiało jak pierwotni;-):-D bo nie trzeba być delikatnym. dziecko jest w macicy, a nie pochwie
ale rozumiem, ze kobieta w ciązy czuje się nieatrakcyjna i potrzebuje zapewnień męża w postaci choćby jego pożądliwych oczu. Myślę, że rozmowa nic nie da, wręcz może zaszkodzic bo się wycofają rakiem. fajna bielizna (zasłaniająca brzuch np.Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://img.bazarek.pl/121080/9895/604456/19169296654af870e1626e3.jpg ) świece, winko dla niego do kolacji, rozmowa nie o domu, dziecku pracy, tylko taka zwykła randka, połechtanie męskiego ego;-) moze zdziała cuda. koleżanka moja kiedyś opowiadała, ze zostawiała dla niego w różnych miejscach liściki z tekstami typu supermanie kręcisz mnie czy inne ;-) albo że ma na sobie seksowną bieliznę i czeka na niego. Cały dzień w pracy sobie wyobrażał to co napisała, bo to facet;-) i wieczorem miał chcicę

Najlepiej to chyba wziasc facetow na wizyte niech lekarz im wytlumaczy gdzie jest dzidzius i jak jest chroniony. Ja tak zrobilam i nie mamy zadnych problemow, i dobrze bo mnie sie chce caly czas :-):-)

witam śniadaniowo:-)
diabliczka, bajka rozumie wasze obawy i waszych mężów ale pamiętajcie jesteście cudowne i nic tego nie zmieni oni się boją faceci mają zrte niestety:baffled: oby im szybko przeszło
aesthete :szok:co to jest:szok: okropności;-)

zapisałam się do nowego gina dopiero na 16 grudnia wolny termin i teraz się zastanawiam czy iść 28list do tego poprzedniego jeszcze bo trochę długa przerwa by była co wy na to??

zaraz jade do urzędu pracy podpisać się a pogoda taka że chętnie nie wychodziła bym z domu już:dry:

reklama
Poratujcie mnie dziewczyny, bo jako że mi się haftować chce jak tylko zaczynam gotowac, jakie mam zrobić menu na urodziny synka, zeby szybko, bez zbednych ceregieli itd, najlatwiej idzie mi przygotowanie bułki z masłem i żóltym serem...bo w sumie nalepiej mi idzie jedzenie tegoż suchego posiłku:/a przecież tego nie podam, trzeba by jakies cieple dania, sałatki, a gdzie tam jeszcze placki, tort.... nie wiem, dola łapię że nie dam rady sprostać przez te mdłości okropne...

Jakaś mnie transparentność dopadła, bo odzew z Waszej strony zerowy, więc ponowaiam prośbę o jakieś pomysły na menu:)

Czesc w ogole,
dziś mam meza w domu, wiec trochę będę miała zdezorganizowany dzień :) ale mimo wszystko lubię jak jest z nami w domciu:)

Miłego dnia:)

Do góry