reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

diabliczka00 no czytania jest sporo :tak: można trochę się pogubić ;-) i podejrzewam że po 700 stronach już wszystko mi się pomiesza...
co do stresowania się to wiem że nie jest to korzystne dla bąbelka staram się jak mogę:) a mam nadzieję że po jutrzejszej wizycie już całkiem mi odpuści

sylwuskavol no lepiej jedź będziesz spokojniejsza

lotos81 ja jestem z Gryfina :)no dr Pileleszek jest ordynatorem u nas tylko raz miałam z nim do czynienia jak trafiłam w lutym do szpitala tak się później zastanawiałam czy nie wybrać go tym razem na lekarza prowadzącego ale nie znałam nikogo kto do niego chodził a koleżanki poleciły mi Celewicza i w sumie na niego się zdecydowałam ale tak jak wcześniej napisałam że jak pewnie będę rodziła w najbliższym szpitalu albo u mnie w Gryfinie albo w Zdrojach...

reklama
u mojej siostry wisiało na lodówce zdjecie klejnotów, zrobione na prenatalnym. Nas połówkowym okazało sie, że to dziewczynka i urodziła sie Martynka. Siostra sie ucieszyła bo jednego synka już ma, ale najpierw obdzwoniła wszystkich że chłopak;-)

No to faktycznie ładnie ;d u nas i na prenatalnym i teraz w 16 tc mówi ze chłopak. Polowkowe przed świętami to sie upewnimy :) dobrze, ze jeszcze tylko 2 rzeczy mam kupione:)

Byłam dziś na przesiewowym i z maleństwem wszystko w porządku. Ryzyko wad bardzo małe, nosek widoczny. Tylko, że jak wracałam zaczęłam plamić. Potem znowu sporo krwi poleciało, zaczynam się bać a jednocześnie nie chcę jechać na IP :-( nie wiem co robić a mój gin przyjmuje dopiero w środę.

No ja też bym jechała.

lepiej jedź na IP

no jak oglądałam te zdjęcia męskich i żeńskich narządów to są mega podobne więc narazie usłyszałam że chłopak ale nie nastawiam się nic nie kupuje poczekam do ok 18tyg jak potwierdzi to ogłosze wszystkim i niech się cieszą:-D

wróciłam z obiadku z M i teraz leniu****emy:cool2:

Ja dzis zrobilam taki pyszny rosolek, dawno juz nie bylo, zjedlismy ze smakiem. A drugie danie zostalo z wczoraj - roladki wolowe, tylko swieze ziemniaki ugotowalam i surowke zrobilam. A teraz odpoczywamy z M.

Sprawdzilam chinski kalendarz i wyszlo mi,ze dziewczynka ale jak wpisalam dane w ten calculator to wyszedl mi chlopiec. Jestem w rozterce:-) Ogolnie od samego poczatku jestem przekonana , ze bedzie dziewczynka :-)

Nie wiem jak to się stało, ale zasnęłam na kanapie i pospałam dwie godzinki :D

Widzę, że te dziewczyny, które jeszcze nie znają płci tak jak ja nie mogą się doczekać kolejnych usg:-) Rozumiem was kochane, bo sama chciałabym już wiedzieć. Ciekawość mnie wręcz zżera:blink:

diabliczka w pierwszej ciąży faktycznie troszkę dłużej może zająć wyczucie ruchów ze względu na to, że nie wie się czego oczekiwać :) Ale jak już maleństwo będzie często o sobie dawało znać odczujesz różnicę :)

aesthete uwielbiam egzorcystę :D Stary film, a i tak nie raz mnie wystraszył :D

sylwuskavol na Twoim miejscu pojechałabym na ip zbadać przyczynę tego plamienia. Trzymam kciuki!

hej dziewuszki w tą ponurą niedzielę.

Ja od kilku lat nie oglądam horrorów. Zwłaszcza z motywami religijnymi i egzorcyzmami bo te rzeczy zawsze mnie przerazaly.

Co do ogonkow u naszych bąbli. Ja mam swojego malutkiego faworyta ale staram się nie nastawiac.

Dziś byliśmy z tesciami na imieninach babci. Nic nie zjadlam bo mnie mega obrzydzenie wzięło na sam widok. Sam tłuszcz i majonez. na deser tort z masła. pawia czułam w gardle na sam widok. Do tego tesciowka kłóci się ciągle że swoją matką a my mamy bekę, bo one są jak z kalki odrysowane.
generalnie to mnie nerwica brala bo babcia ma 101 swoich mądrości a do tego potrafi gadać tylko o rydzyku i serialach typu trudne sprawy. Po dwóch godzinach uciekalismy od niej.

jejku dziewczyny chyba nie dam rady ogarnąć wszystkich postów:no: bo normalnie już nie pamiętam co czytałam na początku ;-)ale na pewno 100 ostatnich przeanalizuję :-p

girl_86 normalnie narobiłaś mi ochoty na rosołek :-p wystarczy że przeczytałam Twój post ;-) hihihi

co do filmów to zawsze byłam miłośniczką horrorów ale jakoś ostatnio wolę obejrzeć jakąś komedię bo na większości dramatach czy familijnych to znów płaczę jak głupia :-p

co do płci lokatora w moim brzuszku to w sumie mi wszystko jedno choć w rodzinie same chłopy więc przydałaby się księżniczka ale tak mi się wydaje że będzie chłopak... mam cichą nadzieję że może jutro będzie coś widać(albo czegoś nie będzie:-p) a jak nie to liczę na prezent na święta ;-)

reklama
jejku dziewczyny chyba nie dam rady ogarnąć wszystkich postów:no: bo normalnie już nie pamiętam co czytałam na początku ;-)ale na pewno 100 ostatnich przeanalizuję :-p

girl_86 normalnie narobiłaś mi ochoty na rosołek :-p wystarczy że przeczytałam Twój post ;-) hihihi

co do filmów to zawsze byłam miłośniczką horrorów ale jakoś ostatnio wolę obejrzeć jakąś komedię bo na większości dramatach czy familijnych to znów płaczę jak głupia :-p

co do płci lokatora w moim brzuszku to w sumie mi wszystko jedno choć w rodzinie same chłopy więc przydałaby się księżniczka ale tak mi się wydaje że będzie chłopak... mam cichą nadzieję że może jutro będzie coś widać(albo czegoś nie będzie:-p) a jak nie to liczę na prezent na święta ;-)

Prawdopodobnie zobaczysz ogonek który bedzie świadczył że będziesz miała albo kobitke albo chlopka :-)

Do góry