reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Cześć dziewczyny :-) jestem tutaj nowa...
termin mam na 25. 05. 2014r i postanowiłam do Was zajrzeć ....
Jestem z okolic Szczecina, to moja druga ciąża...niestety pierwszą straciłam w lutym br.:-( ale mam nadzieję że tym razem nam się uda...już przetrwaliśmy dla nas "magiczny" tydzień i jak na razie jest wszystko dobrze - zresztą jutro się okaże bo mam wizytę oraz prenatalne....
trochę mam do nadrobienia z czytaniem i może mi później coś umknąć więc od razu przepraszam:sorry: jak poruszę jakiś temat który macie już " z głowy";-)

reklama
Czesc dziewczyny w niedziele,

U mnie w sumie nadal bez zmian. Moze jedyna zmiana to taka ze wlaczylam telefon. Poza tym to wszystko jest bleeeee. Informacji odnosnie mieszkania nadal nie mamy, auto jezdi ale nikt nie chce sie podjac w Pl naprawy,bo temperatura rosnie i nei wiemy od czego:( Takze trzeba bedzie powoli przyjechac nim do nas, brzuch mi nie rosnie :( Nic tylko plakac.
W nocy wstawalam milion razy na sikanie. Wczoraj o 20 padlam. Oczy mi sie same zamykaly ale na szczescie przebudzilam sie:)
Obiadek mam od wczoraj. Zrobilam piersi z kurczaka pokrojone w kostke z warzywami w sosie slodko kwasnym ( przepis znalzlam w sieci) bardzo smaczny. Chalka juz prawie zjedzona:)

Witaj Emilyanna:) Ja mam na 15 maja termin ale nie znam plci:) Moze sie dowiem 28.11 bo mam wizyte.

Witajcie niedzielnie, my już po śniadanku, babeczki też upieczone, zaraz jedziemy do sklepu po wędzonego kurczaka bo mi się sałatki z takowym zachciało.

witam się niedzielnie:)
ewwe 3mam kciuki będzie dobrze;-)
mi_lva ja chodzę do klinki do lekarza co 3 tyg:)
Anetka widziałam ten filmik wczoraj wzruszający popłakałam się:)
brownagula też polecam wodę morską super nawilża nosek
dziewczyny już regularnie czuję ruchy i to napewno nie są żadne wzdęcia ale to miłe uczucie:)

mam taką prośbę jakby któraś przeglądała płaszczyki zimowe to bardzo bym prosiła o linka bo mimo iż nie urósł mi brzuch jakoś super ale wszystkie zimowe kurtki mam dopasowane przylegająco bo takie lubię a nie mam zamiaru dzidzia cisnąć:D
futurystka ja jestem uzależniona od mango. kupiłam podobny płaszczyk 2 miesiące temu. ale ten fajniejszy i jeszcze do tego przeceniony. świetny krój w A, zawsze będzie dobrze wyglądał MANGO - SPECJALNE CENY - Płaszcz wełniany w stylu militarnym

Emilyanna, Aguśka witajcie

ewwe martwiłam się o Ciebie. dbaj o siebie i wszystko będzie dobrze. booziaki.

Witam w niedziele :)

Chyba wczoraj za duzo sie pochwalilam tym "lepszym samopoczuciem", dzis zrobilam sobie sniadanko i w polowie zrobilo mi sie niedobrze i predziutko pobieglam do kibelka, ledwo zdazylam :-( ajjj ajjj

Dzis zaczal mi sie 17 tydzien :) W czwartek mam termin do gina, moze poznam plec dzidziusia ?? Ruchow dziecka jeszcze nie czuje... jakie to uczucie na poczatku ???? Do czego mozna porownac??

witam nowe majóweczki:-)
współczuje tym wymiotującym biedactwom
ja wczoraj miałam gorszy dzien ale dzis już jest ok:tak:
mówicie że nie ma znaczenia czy ordynator czy kto hmm sama już nie wiem jestem taka niezdecydowana masakra:confused:

dziewczyny wiem co to znaczy mdłości i wymioty przeżyłam to w sumie chyba dalej przeżywam ale intensywność zmalała dość mocno bo co kilka dni mnie jeszcze łapie i właśnie wczoraj miałam taki dzień ale jeszcze dwa tygodnie temu była jakaś masakra

co do lekarza to mój ginekolog jest ordynatorem w jednym z szczecińskich szpitali ale już tak myślałam że w przypadku gdy nie będę miała "zaplanowanego porodu" bo choruję na nadciśnienie i nie wiadomo co będzie później to pewnie nie zdążę do tego szpitala bo mam tam 40 km i może wyjść tak że będę jechała to tego co najbliżej ;-) ale ja na razie nie myślę o tym....po wcześniejszej utracie żyję z wizyty na wizytę wsłu****ę się w każde pobolewanie czy brzuszka czy pleców i czasem myślę że wpadnę w jakąś paranoję choć obiecałam sobie że jeśli wszystko będzie ok to w końcu zacznę się tak naprawdę cieszyć...

Witam w niedziele :)

Chyba wczoraj za duzo sie pochwalilam tym "lepszym samopoczuciem", dzis zrobilam sobie sniadanko i w polowie zrobilo mi sie niedobrze i predziutko pobieglam do kibelka, ledwo zdazylam :-( ajjj ajjj

Dzis zaczal mi sie 17 tydzien :) W czwartek mam termin do gina, moze poznam plec dzidziusia ?? Ruchow dziecka jeszcze nie czuje... jakie to uczucie na poczatku ???? Do czego mozna porownac??

To podobne do wzdęć, bulgotania w brzuchu. Dzisiaj rano mnie takie "cos" obudziło :) pytałam ostatnio na wizycie i jak najbardziej w 16tc mozna juz czuć ruchy, zależy jeszcze od rozmiarów brzusZnej oponki, ale generalnie juz :)
A płeć myśle, ze na pewno poznasz:) u nas juz wyraźnie było widać klejnotki.

To twardnienia brzucha dalej mi dolega, kazała mi zmienić dupka na luteine dowcipna, zobaczymy kiedy bedą efekty. ;/

Witam was niedzielnie, lenistwa ciąg dalszy :)

Witam.
No dzisiaj trochę dłużej synek dał mi pospać :)
Ale szybko ten weekend zleciał :( Stanowczo za szybko..

Jestem mega szczęśliwa, bo wczoraj wieczorem po raz pierwszy poczułam delikatnego, małego kopniaczka od maleńtwa :) A nawet trzy :D Niesamowite uczucie. Z synkiem w ciąży po raz pierwszy takie kopniaczki poczułam w 17 tygodniu więc w tej ciąży o tydzień wcześniej :)

U mnie dzisiaj lenistwo przed pracowitym tygodniem.

Makao do tej sałatki dodaje się ser tarty :)

Emilyanna witaj :)

aesthete a co to za horrory oglądałaś? Też lubię mimo, że potem schizuje :D

Aśku ja też często kupuje rurki dla mojego synka :D

aguśka witaj :) i życzę powodzenia jutro na wizycie :)

girl86 na początku może Ci się wydawać, że to wzdęcia :) Ja łatwo się myliłam przy ciąży z synkiem, ale teraz wiem czego oczekiwać :) Jednak szybko zaczniesz te kopniaczki od wzdęć odróżniać, bo są o wiele niżej :) Dzieciaczki są przeważnie aktywne późnym wieczorem i w nocy więc jak będziesz leżeć już sobie w łóżku, przyłoż ręke do podbrzusza i wsłuchaj się :) Ja tak właśnie wczoraj poczułam pierwsze ruchy

reklama
Do góry