reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

No ja tez mam juz 5 kg do przodu,ale wcale mnie to nie dziwi,bo strasznie duzo jadlam ostatnio..co do ruchow to tez czasem cos czuje,ale nie jestem pewna czy to to..chcialabym juz czuc takie wyrazne ruchy:eek:

reklama
Dziewczyny, a czy jest wśród Was taka, która ma, tak jak ja, łożysko na przedniej ścianie macicy? Ja ruchy poczuję dużo później :-(

Ja jak 3 tyg temu się ważyłam to przytyłam tylko 1 kg , jutro się zważę i napisze. Myślę że już mi przybyło sporo :p bo brzuch mam jak armata , poza tym ciągle coś wcinam :)

No ja tez mam juz 5 kg do przodu,ale wcale mnie to nie dziwi,bo strasznie duzo jadlam ostatnio..co do ruchow to tez czasem cos czuje,ale nie jestem pewna czy to to..chcialabym juz czuc takie wyrazne ruchy:eek:
no tylko Ty masz dwójkę, a ja jedno :p więc jestem ciekawa z jakim wynikiem skończę ciążę :-D
bo przed ciążą ważyłam 58-59 kg. W 7t6d 60 kg. Na drugiej wizycie 61 kg. No i po kolejnych 3 tygodniach już 64 kg... najbardziej mnie przeraziły te 3 kg w 3 tygodnie :p szczególnie, że się nie obżeram ani nic... no nic, widocznie tak ma być ;)

witam
Dzisiaj znajomi pojechali troszkę wiecej czasu,ale weny i tak brak.
Cos pisaliscie o ruchach jesli to ruchy co ja czuje bo nie cały czas to takie uczucie jakby ktoś mi u dołu dotykał od wewnątrz skóry tak delikatnie jakby ktoś jeżdził :)
Ja też te horrory wczoraj ogladałam, ale zasnełam na statek widmo :)
Wczoraj taką pyszną sałatke zrobiłam z filetem z kurczaka, że dzisiaj ani śladu po niej :D
A M na kolacje zrobił hamburgery :D
Co do wagi ostatnio u gina byl 1 kg więcej teraz też jem duzo oby tylko nie za dużo przytyć trzeba sie pilnować :)

witam nowe majóweczki:)

matita ja mam z przodu pokazywał mi ostatnio gin, a wydaje mi się ze czuje już delikatnie :) tylko moze niergularnie i nie cały czas

Witam.
Jak ja nie lubię poniedziałków :p Czas zacząć nowy tydzień.
Zaraz do pracy uciekam, ale jutro wolne, bo jedziemy do teściowej na urodziny :D

Pampuszek ja będe mieć usg w 20 tyg zaraz przed samymi świętami i też mam nadzieja, że dzidzia ładnie pokaże co tam ma :)

martuska oj zazdroszcze tego wypadu do spa :)

kurczaczek może spróbuj rennie na bolący żołądek albo miętową herbatę.

Witajcie dziewczyny:)))

na dobry poranek https://www.youtube.com/watch?v=g79NbzdNQb8&feature=youtube_gdata_player

Dziewczyny, a czy jest wśród Was taka, która ma, tak jak ja, łożysko na przedniej ścianie macicy? Ja ruchy poczuję dużo później :-(
ja mam na przedniej. czasem czuję łaskotanki i przelewanki takie. jak się położę i nisko nad wzgórkiem łonowym delikatnie przycisnę to czuję:))) ale to moja druga ciążą.
hej dziewuszki w tą ponurą niedzielę.

Ja od kilku lat nie oglądam horrorów. Zwłaszcza z motywami religijnymi i egzorcyzmami bo te rzeczy zawsze mnie przerazaly.

Co do ogonkow u naszych bąbli. Ja mam swojego malutkiego faworyta ale staram się nie nastawiac.

Dziś byliśmy z tesciami na imieninach babci. Nic nie zjadlam bo mnie mega obrzydzenie wzięło na sam widok. Sam tłuszcz i majonez. na deser tort z masła. pawia czułam w gardle na sam widok. Do tego tesciowka kłóci się ciągle że swoją matką a my mamy bekę, bo one są jak z kalki odrysowane.
generalnie to mnie nerwica brala bo babcia ma 101 swoich mądrości a do tego potrafi gadać tylko o rydzyku i serialach typu trudne sprawy. Po dwóch godzinach uciekalismy od niej.

no to wesoło miałaś:p

Hejka!
Weekend minął na zakupach typu buty, kurtka i teraz od koleżanki odkupiłam leżaczek z wibracją nowiutki dla Bobika za 35 zł bo ona nowy kupiła:-) więc udany zakup:-D jutro kupuje z allegro rogala do karmienia i pieluszki tetrowe, taniego sprzedającego znalazłam:-D
Dziś mój połówek zrobił sok - smoothies z mrożonych truskawek, ananasa i jabłek mmmmmm pyyyychaaa:-) Bobik zqdowolony:-D
wrzuć zdjęcie leżaczka:)))

dupadupadupa..znowu plamienie..ide sie zapakowac do lozka z nospa i luteina

kotka Kochana, to te krwiaki znowu? jak się dziś czujesz? kurczę, martwię się o Ciebie. może powinnaś troszkę w szpitalu poleżeć:(
Hej dziewczyny ;-)

Mnie od wczoraj bardzo boli żołądek. Byliśmy u znajomych i poczęstowała nas zapiekanką makaronową i tak od tego jedzenia boli :-(. Po mięcie trochę przeszło, ale nie do końca. Czy coś jeszcze można brać na bolący żołądek??

Nie mam siły na nadrabianie postów. Mam nadzieję, że jutro będę czuła się lepiej to nadrobię ;-)

Dobrej nocki

podobno dobrze też na żołądek działa herbatka z lipy. ja takową piję bo mięty już mam dosyć:)))

witam dziewczyny;-)
długo mnie nie było, ale mnóstwo zajęć zawsze się znajdzie, i jak mam chwilę to kładę się zdrzemnąć...
u mnie waga po tym jak spadło 3 kg teraz stoi w miejscu :-) jak na razie się tym nie przejmuję, bo teraz dzidzia przecież dużo nie waży, a to nasze wnętrzności są wypychane i stąd większy brzuch, który u mnie się już pokazał :-) a jak dzidzia zacznie szybciej rosnąć i więcej ważyć, to i nam przybędzie kg:-)
na ruchy u mnie jeszcze za wczesnie:zawstydzona/y:
jutro prenatalne, mam nadzieję, że wszystko będzie ok:confused:

macie jakiś przepis na dobrą pieczeń? bo mam w lodówce spory kawał mięcha, i nie wiem czym przyprawić, żeby to smaczne było:no:

reklama
mam mięso ze świnki, tzw. szynka. można by to po prostu pociąć na kawałki i schabowe usmażyć, ale mam ochotę na coś innego:blink:
myślałam że natrę to majerankiem, oregano może wegetą, kawałki czosnku powciskam do środka. nie wiem nie wiem... nie wyspałam się i bedę dzisiaj chodzić taka niedorobiona:baffled:

Do góry