reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Mia - ja tam nie wiem, bo z jednej strony chcę dziewczynkę, ale nazywam go imieniem chłopięcym nie wiem czemu :p. Tak jakbym czuła podświadomie że to chłopak :p.

girl - kurde, dwa dania, mi się jeszcze nie zdażyło zrobić dwóch dań na obiad :p.

Lena - ja mam nadzieję że w 18 tygodniu będzie już widać... to zdążę przed świętami :p.

Annad - ja dopiero teraz przy dziecku poczuję prawdziwą moc mych teściów i dziadko-teściów :p. Bo wiadomo że relacja jest wtedy jakaś inna, na razie to jakiejś zażyłości nie ma, ale przyznam że mocno mnie wkurzają - cała czwórka razem wzięta, więc tego się boję :p. A oni wszyscy razem mieszkają w dodatku :p.

reklama
Hejka!
Weekend minął na zakupach typu buty, kurtka i teraz od koleżanki odkupiłam leżaczek z wibracją nowiutki dla Bobika za 35 zł bo ona nowy kupiła:-) więc udany zakup:-D jutro kupuje z allegro rogala do karmienia i pieluszki tetrowe, taniego sprzedającego znalazłam:-D
Dziś mój połówek zrobił sok - smoothies z mrożonych truskawek, ananasa i jabłek mmmmmm pyyyychaaa:-) Bobik zqdowolony:-D

Lena_no no nie mogę się doczekać już, czekam każdego dnia kiedy to nastąpi :)))))
annad31 ale się uśmiałam z tych Twoich starszych pań ;-)i 101 mądrości :p

Ja dzisiaj byłam z wizytą u teściowej i mi dogadzała przez 3 godziny :) najpierw pomidorówka potem fryteczki ze schabowym a na końcu pyszne racuchy z jabłkami mmm pycha Dobrze że nie mam problemów i mogę jeść,bez nycia człowiek mądry :-) a co innego dolega, ale...
Jutro idę do swego ginka na wizytę i pewnie przedłużenie zwolnienia, głowa mnie jeszcze dzisiaj bolała, więc wspomnę jutro... na nogi pewnie mi da magnez a na głowę co? Dobrze że troszkę uspokoiły się te skurcze, chociaż dzisiaj to aż się zgiełam w łazience trzymało mnie dobre 5 min. Pierwszy raz tak miałam ostre rwące, aż mroczki się pokazały, ale za chwilę minęło...pytałam dzisiaj mamy jakie miała dolegliwości to mówiła właśnie o skurczach łydek ale tylko, za to babcia latała do kibelka i jak kot "nuciła" ...a ja? mam właśnie całkiem inaczej noooo łydki się powtarzają :-)
Ja też nie mogę się doczekać płci :) osobiście czuje że będzie chłopak , chociaz skrycie marzymy o dziewczynce :p

Powiedzcie mi czy jak czuję że mam spięty brzuch to sobie to wkręcam, czy to jest fakt ? Próbuję go rozluźnić ale jakoś nie idzie. Mówiłyście że na to się bierze jakieś leki ?

Hej kobietki. Witam weekendowo. U mnie dzisiaj baaardzo zabiegany dzien. Najpierw spacer i szkolenie z Ludwikiem, pozniej budowa i obiadek u teściowej,a teraz szwagier na piwko wpadł;) Dzisiaj z M. zarezerwowalismy hotel spa nad morzem i jedziemy od srody do niedzieli. Hip hip hurrraaa:))))

Hej dziewczyny ;-)

Mnie od wczoraj bardzo boli żołądek. Byliśmy u znajomych i poczęstowała nas zapiekanką makaronową i tak od tego jedzenia boli :-(. Po mięcie trochę przeszło, ale nie do końca. Czy coś jeszcze można brać na bolący żołądek??

Nie mam siły na nadrabianie postów. Mam nadzieję, że jutro będę czuła się lepiej to nadrobię ;-)

Dobrej nocki

Mia30 - ja tez sprawdzalam w roznych kalkulatorach w necie jaka plec dzidziusia bedzie i wszedzie wychodzilo, ze dziewczynka, ciotka mojego M nam wrozyla i tez wyszlo, ze pierwsza bedzie dziewczynka i ja jakos tak podswiadomie czuje, ze to dziewucha, przyznam, ze chcialabym pierwsza corcie, ale moj M chce syna hehe zobaczymy moze w czwartek sie dowiemy ;) Ale najwazniejsze aby bylo zdrowe!!!

Lena_no - ja dzis tez zasnelam na kanapie w salonie hihi :)

aguśka - rosolek dzis wyszedl mi naprawde rewelacyjny, nawet przed chwila zagrzalam sobie i zjadlam na kolacje :)

Pampuszek - a dzis tak jakos wyszlo, ze obiad byl dwudaniowy, czasem tak robie ale nie zawsze, dodam jeszcze ze wczoraj wieczorem robilam salatke jarzynowa ;)

martuska507 - ojj zazdroszcze Wam tego morza i spa, zabierz mnie ze soba :p

Martwi mnie to, ze teraz mam zwiekszony apetyt i bez przerwy moglabym cos jesc, mimo, ze nie czuje glodu, a wrecz jestem pelna :-/
Dziewczyny jak sie zmienila Wasza waga ???
Bo u mnie 17 tydzien i waga +3 kg, z tym ze 3 tygodnie temu bylo jeszcze 2 kg mniej :-/ Czy to normalne ???

reklama
Ruchow dziecka jeszcze nie czuje... jakie to uczucie na poczatku ???? Do czego mozna porownac??
ja odczuwam jako takie łaskotanie w brzuchu ;) na pewno będziesz wiedzieć, że to jest to, bo ja nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam :D mega przyjemne uczucie :)

Dziewczyny jak sie zmienila Wasza waga ???
Bo u mnie 17 tydzien i waga +3 kg, z tym ze 3 tygodnie temu bylo jeszcze 2 kg mniej :-/ Czy to normalne ???
no u mnie w sumie już na plusie 5/6 kg :no:

a ja dzisiaj znowu pół dnia u rodziców spędziłam, porozpieszczali mnie troszkę ;)

Do góry