reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
hej:) wpadam tylko zameldować że byłam i w pracy i na ip ale po pracy.. Okazuje się ze moja macica juz sie zaczyna buntowac, jest twarda i zmienili mi leki, a w zasadzie dołożyli, Mam brac dupka 2x2, buscopan forte, i dostałam jakies czopki scolpo- coś tam. zrobili tez usg i maluszek ładnie urósł:) ma juz 6 cm, i jest 4 dni straszy niz wychodzi z terminu miesiaczki:) Doktor na izbie przemiły, ale nie omieszkał skwitowac że mi nikt na Izbie przyjec ciąży nie bedzie prowadzil:) i mnie strasznie tym rozsmieszył:)

dobrej nocki:)

Witam porannie :)
Tak to jest, jak o 20 leży się w łóżku, to na drugi dzień wstaję bladym świtem :D
Wczoraj zaczęły mi się okropne bóle w podbrzuszu, głównie jak czyszczę nos albo kichnę ;| ale to taki okropny kłujący ból który trwa chwilę i najchętniej to zgiąć się do połowy i nie ruszać... też miałyście takie coś???
Raz mnie weźmie po lewej stronie, raz tak jak wyrostek robaczkowy...;/
Chwilę poboli i przestanie...
na dodatek od mojego kataru popękały mi naczynka w nosie, aż widzę małe plamki krwi na chusteczce :baffled:
A nos już mam taki wysuszony i opuchnięty, że nawet nie jestem w stanie wsadzić sobie końcówki do inhalatora do samego nosa...
od wczoraj mam smaka na pizzę... tak się uparłam, już nawet sobie wymyśliłam z czym musi być, z podwójnym serem, i z której pizzerii,zaciągnęłam męża a tu kartka że awaria systemu i nieczynne :confused2:
Miałam ochotę się tam popłakać na ulicy :-(

ewwe dobrze że to nic poważnego odpoczywaj:tak:
brownagulapamiętam że w ciąży na katar żeby nawilżyć i oczyścić nos używałam wody morskiej Marimer później maluszek też tego mógł używać no bo inne psikadła do nosa odpadają:dry:

u nas straszna mgła :shocked2:
ciągle zastanawiam się nad zmianą lekarza i nie wiem którego wybrać masakra czy iść prywatnie czy na NFZ juz mi się to po nocach śni:szok:
dziewczyny które chodzą prywatnie jak często macie wizyty co 2 tyg? kiedyś chodziłam co 4 a teraz co 2 czy to tylko o kase chodzi czy jak

mi_lva ja chodze prywatnie i lekarz mowi "kobitki ze zdrowa ciaza pokazuja sie co miesiac " ale On ma tyle pacjentek, ze jemu to i tak ryba czy ktoras sie pojawi czy nie - bo tam wiecznie kolejka! - ale moze u Ciebie jest potrzeba Bys przychodzila co 2 tyg=? masz wszytsko ok czy cos sie dzieje?- a moze jestes na L4?? bo wtedy niektorzy kaza co 2 tyg..

witam się niedzielnie:)
ewwe 3mam kciuki będzie dobrze;-)
mi_lva ja chodzę do klinki do lekarza co 3 tyg:)
Anetka widziałam ten filmik wczoraj wzruszający popłakałam się:)
brownagula też polecam wodę morską super nawilża nosek
dziewczyny już regularnie czuję ruchy i to napewno nie są żadne wzdęcia ale to miłe uczucie:)

mam taką prośbę jakby któraś przeglądała płaszczyki zimowe to bardzo bym prosiła o linka bo mimo iż nie urósł mi brzuch jakoś super ale wszystkie zimowe kurtki mam dopasowane przylegająco bo takie lubię a nie mam zamiaru dzidzia cisnąć:D

Ostatnia edycja:
właśnie po ostatniej akcji że lekarz nic mi nie powiedział nie pokazał dzidziusia i kazał przyjść za 2 tyg martwiłam się i poszłam do innego na następny dzień ale widziałam że babeczki chodzą tam co 2 tyg z tego co zauważyłam lekarka powiedziała że wszystko ok ale i tak chcę zmienić lekarza i teraz mam dylemat chciała bym zacząć chodzić do ordynatora porodówki gdzie będę rodziła

reklama
Ja na nfz co miesiąc, dopiero pod koniec ciąży ma być czesciej. No chyba, żeby coś się działo. A z nosem niestety też tak mam, że już w jednej dziurce strupki :(
Bardzo fajnie się bawiłam wczoraj na parapetowce, chociaż moment, w którym wszyscy zaczynają belkotac i lekko zataczac uważam za najlepszy, żeby jechac do domu ;)
Ostatnie kilka dni co dzień kloce się z moim mężem, mam już tego po dziurki w nosie. Nie potrafi się ugryzc w język tylko jeszcze dowala do pieca...

Lotos mi się z tym rozmiarem spodni dość udało, pewnie dlatego, że dziewczyna je rzetelnie zmierzyła. W biodrach i na długość są idealne, pod brzuchem mogłyby być ciut węższe, ale jest regulacja i pewnie tam też trochę przybędzie, więc powinny być akurat. Jestem bardzo zadowolona, bo wyglądają jak nówki :)

Ostatnia edycja:
Do góry