reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ja już po kąpieli i w łóżeczku :)
Za 2 godzinki mąż wraca z pracy więc sobie na niego poczekam.

Makao sałatka ryżowa wersja wegetariańska :D Czyli ryż, kukurydza, jajka, ogórki kiszone, papryki trzy kolorowe, ser żółty i majonez :)

reklama
DUMEL Discovery Magic Jinn DD 60051 - YouTube zobaczcie jak to działa dla mnie ekstra prezent:-)
o jaaa... sama taką chcę :D

Chcę powiedzieć rodzicom, może jutro, macie jakiś pomysł jak to najlepiej zrobić ? Może pokazać im filmik z badania czy coś ? :p
my kupiliśmy małe buciki i daliśmy w prezencie ;) mama jak wyjęła to się popłakała :D

Odnośnie płci dziecka... mimo tego że sama czuję że będę miała synka i tak powiedział lekarz to wszyscy mi mówią że będzie dzieczynka... nie wiem o co im chodzi... każdy mówi że jeszcze się wszystko może zmienić... w tym artykule jest zdjęcie narządów rodnych naszych maleństw i powiem Wam że nie pomylić się to trzeba naprawde dobrze się na tym znać. Chłopiec czy dziewczynka? - Strefa kobiety.pl

Ja tam i tak wiem że będzie Michałek :tak: i mam taką nadzieje że już się to nie zmieni
no w wątku o przewidywaniu płaci wrzucałam linki jak rozpoznawać te nuby :p ale wiadomo że lekarz to ma już więcej doświadczenia ;) mi trzech różnych lekarzy powiedziało że dziewczynka (na prenatalnych, mój gin i dzisiaj na tym darmowym usg 3d/4d) więc nie sądzę żeby aż trzech miało problem z rozpoznaniem :D
ale - ważne że zdrowe :)

a ja po tym usg pojechałam do rodziców bo M w pracy oczywiście. zjadłam u nich obiad, posiedziałam :) no i mama moja to już kupiła pampersy w tej promocji w lidlu :p chyba 162 sztuki za 88zł :p i mówi że będzie po mału kompletować wyprawkę ;)

miłego wieczoru :)

Lena - uwielbiam te sałatkę, ale wersję z tuńczykiem :D.

18 tydzień mi wypada gdzieś tuż przed świętami, więc może wtedy na połówkowe bym się umówiła... zapytam lekarza na kolejnym badanku co o tym myśli, to może przed świętami bym poznała pleć ;D

A propos imprez, myśmy niedawno urządzili w domu, ale około 1-2 taka byłam śpiąca że aż niemiła się zrobiłam dla gości :p. Ehh, też nie kumam że nie zakumali że jak gospodyni śpi już praktycznie, to trzeba się zwijać :p. Tak samo było na ślubie jak niedawno byliśmy, że o północy byłam już spiąca, a jechaliśmy dopiero o 2 do domu i wylądowaliśmy na miejscu późniutko :p. Ciekawa jestem czy to ta ciąża mnie tak muli, bo wczoraj na filmie o 20 też już o 21 praktycznie spałam, końcówkę filmu przysypiałam...

Kasiek - fajny artykulik, przynajmniej już wiem czemu lekarz mówił że płeć to na połówkowym za 2 mieszki :)).

Ashette - super pomysł! :D

No i zdjedliśmy w końcu bardzo spóźniony obiad - łososia z ryżem :p. Łosoś był super, można czasami sobie pozwolić na odrobinę luksusu, hehe :D. Tym bardziej że muszę jeść teraz rybki :D.

Ostatnia edycja:
Witam ponownie. Miałam dwu dniową przerwę i czytam, czytam tyle tego jest :)
wichurka82 mi się też powiększyły :) (cieszę się bo mam bimbałki ) a co do gruczołów i wydzielenia to tak się właśnie zmieniają. U mnie jeszcze dodatkowo strasznie swędzą...
Pampuszek oooo właśnie o to mi chodziło ... w środku takie białe, fakt faktem że na początku się zlękłam :-)
Makao
Ja mam straszne skurcze i bardzo często, no ale po kilku konsultacjach u ginka i usg "niby" jest ok. Mam brac nospe w razie ataków, tyle że te ataki są częste :/ ( tak mniej więcej od 2 miesięcy 3/4 razy w tyg)
Też biorę duphastoni i scopolan(najpier tabl potem czopki) ale spowrotem przeszlam na nospe
Kasiek1983 rzeczywiście po zdjęciach ciężko poznać płeć :)

Ja od tego tygodnia mam potworne bóle głowy, takie mam napady że szok...już nie wiem co robić. Nie wiem czy to jakaś oznaka ciąży czy po prostu przyszłe przeziebienie...nie wiem
Dodatkowo potwornie bolą mnie nogi, łydki ojjjjj wierce się jak wiun :) bezsenność standardowo no i koszmarki rytunowo :/

diabliczka - czyli jednak to białe to jest już jakieś pierwsze mleko ? :D jaaaazda :p. No ja tam się nie zlękłam, bo piersi się przyzwyczajają do pracy intensywnej, więc coś tam się zmieniać musi :)). Co do powiększonych piersi, to kupiłam sobie 2 staniki tak w 10 tygodniu, bo już miałam za małe biustonosze i nie wiem czy mi się wydaje, ale chyba mi znowu trochę urosły, bo jak zakładam obcisły t - shirt to mi wystają te piersi tak jakby, takie bułeczki się robią. A wydaje mi się że jak go kupowałam to dobrze był dopasowany :p. To jest możliwe ? A mam obawy bo mi urosły z C do D, a E to już ciężko będzie kupić w sklepach :p. Co do bólów przeróżnych - to mnie też bolały łydki z 3 dni, i wiem na pewno że to z niedoboru magnezu, więc na wszelki wypadek uzupełniaj (polecam np. magnesol - bardzo dobrze się przyswaja). A głowa też mnie bolała tak z 1,5 tygodnia do 2, całodniowo z przerwami i z nasileniami jak się czymś zestresowałam lub jak było coś niepokojącego (nawet w serialu jak się zabijali i takie tam...). Więc myślę że to stres był.

:-) nie mam pojęcia czy to mleko czy "coś" :) heh ale jest...Ja mam małe piersi ale jak się powiększają to jak wstaje w nocy to tak mnie przeokropnie bolą od właśnie ciężaru...swędzenie w miare już mi przeszło wiec ufff :-p
Od tych skurczy to mówilł mi ost lekarz zebym brała magnez więc od tych łydek też zacznę. W poniedziałek idę do swojego ginka więc popytam dokładnie :)
A masz jakieś ciągnotki ? Bo ja to przeokropnie na gazowane ( chociaz nie można) no i od kilku dni meczy mnie na ... frytki :) wiec jutro jade do tesciowej :-)

Jeżeli chodzi o jedzenie, to mam większą listę tego czego bym nie tknęła, mimo że przed kilkoma tygodniami się tym zajadałam :). Jem po prostu cokolwiek co mnie nie odrzuca :p. No może mam ochotę na jakieś typowo polskie, mączne potrawy - kopytka, pierogi itd. ale nie wiem czy to jakaś zasługa czy wina ciąży :p.

No mi odrzuciło mleko :/ co wcześniej piłam litrami...a teraz? nieraz się zdarzy jak nie mogę zasnąć to wypijam kubek ciepłego żeby w błogi sen zapaść to niestety jest na odwrót...męcze się, więc zostaje mi bez...a tak to nie mam żadnych "ja muszę " " ja chcę " :-) dokładnie jak piszesz wiecej jest tych na Nie :-)

reklama
Do góry