reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

kurczaczek ale Ci fajnie ja to siedzę w domku ciągle nie mam ochoty na żadne wyjścia bez mojego M.
ja na obiad zrobiłam piers pieczoną, surówke z marchewki i ryż na więcej larytasów sobie pozwolić nie mogę niestety:-(

dziś się ruszyłam w końcu i zrobiłam maseczke ze spiruliny i henne na brwi normlanie szok w końcu jakieś poczynania urodowe:-D

reklama
Witajcie :-)
Pół dnia sprzątania, za mną; drugie pół leniuchowania, przede mną.
Miały być zakupy, ale niniejszym je bojkotuję. Po raz pierwszy w życiu bolą mnie plecy:szok:
Myślicie, że to ciążowe?

witam sobotnio :-)

edit :-D
Mrówek dzwoni domofonem: Żabeczko, za zimno, otwieraj, bo zamarznę :-D :-D :-D
wrócił do domu ;-)

:rofl2: :rofl2: :rofl2:

Hej hej :)

jeszcze do niedawna strasznie sie meczylam, codzienne mdlosci i wymioty, czesto nie byly to tylko tzw "poranne wymioty", tylko trwalo to u mnie caly dzien, od samiuskiego rana do wieczora, myslalam, ze sie wykoncze... ale od kilku dni jest na razie ok, moze minal juz ten "ciezki" czas ;) Ale teraz zauwazylam, ze mam wiekszy apetyt i nie chcialabym jesc "za dwóch", tylko "dla dwóch" ;)

Oświadczam, że od tygodnia nie miałam mdłości lub/i wymiotów :tak: Po 7 tygodniach mdłości, jak u Ciebie, od rana do wieczora, mam spokój :-D
Niestety, apetyt mam i ja... Jakoś nie mogę zapanować nad głodem :baffled: Ostatnio było +4 kg, kolejne ważenie we wtorek i już się boję!

A mi się trafił gin - gaduła :-) Opowiada, tłumaczy. Wiem już nawet, że ma 13-letnią córkę, siostrę, niedawno stracił kocura... Wizyty trwają ZA długo :rofl2:

a ja właśnie obejrzałam na tlc "In Vitro" i się popłakałam przy bijącym serduszku:DDDDD a wczoraj się w tesco popłakałam przy ubrankach dziecięcych. i jak kupiliśmy sukieneczki też:))) taka płaksa ze mnie.

a plecy tak mnie potwornie bolą, że szok:/

An_Ka na pewno to ciążowy ból:pPP

Makao - te ubranka z tesco są super - takie jasne, białe, kremowe, nie jakieś różowe czy niebieskie :p. Właśnie takie kolory wg mnie wyglądają najlepiej na niemowlaczkach, tak czysto i tak niewinnie :D.

Chcę powiedzieć rodzicom, może jutro, macie jakiś pomysł jak to najlepiej zrobić ? Może pokazać im filmik z badania czy coś ? :p

cyt.

"a mi ginka powiedziała wczoraj, bo pytałam o fenoterol (jak byłam w ciąży z Jankiem, to brałam), że został właśnie wycofany:/ "

no właśnie o to mi chodziło kilka postów temu. tylko nie jest całkiem wycofanybo w szpitalach go podają a i są dowody na szkodliwy wpływ na dziecko. na matkę to wiadomo, przyspieszony puls, zresztą u dziecka to samo...
lekarze nie przepisują, w szpitalach to w ostatecznośći dają ale na krótko, bo to czasem mniejsze zło niż poród przedwczesny ale na dluzej nie przepiszą....
tylko dziwne bo jedni jeszcze przepisują (ktoś tu chyba też pisał że ma receptę na fenoterol) a inni nie chcą...
teraz o działaniu na dziecko nie czytałam ale kiedyś to chyba się mówiło o np. nadpobudliwości dziecka i innych skutkach ubocznych...
ja miałam brac tydzień ale ze ordynator poszedł na urlop nikt nie pamietal mi zlecic zaprzestania brania i brałam chyba dwa tygodnie :crazy:

aaa!!! przypomniało mi się co niektórzy lekarze mówili o nospie. że trzeba z nią uważać bo powoduje potem u dziecka zwiotczenie mięsni, nie trwałe ale zawsze jest jakieś zmniejszone napięcie mięśniowe i dzieci rodzą się bardziej ospałe. jest to opinia lekarzy z mojej porodówki którzy sami to zauważyli...

p.s.
tak z innej bajki... kopniaki czuję już regularnie :) każdego dnia.. w końcu już 16 tydzień się skończył... tylko zabawne jest ze strasznie nisko, z synkiem czułam później więc i macica była wyżej,,,

Ostatnia edycja:
Witam :)

co do prezentów dla dzieci, ja też sobie nie wyobrażam żeby pójść do kogoś, komu urodziło się Dzieciątko i nic nie przynieść...
nawet jak chodzę do znajomych, którzy mają już starsze dzieci, zawsze coś przynoszę, choćby coś słodkiego ;-)

A mnie coś wzięło, jest mi zimno i mam katar, kupiłam już *spam*, ostatnio mi pomógł :)

ja też zawsze coś kupuję. Nie wyobrażam sobie przyjść z pustymi rękami... to jak brak wychowania i kultury... :/ też dziś kupiłam *spam*, bo jest najlepszy, zawsze mi po nim przechodzi :)

Makao - te ubranka z tesco są super - takie jasne, białe, kremowe, nie jakieś różowe czy niebieskie :p. Właśnie takie kolory wg mnie wyglądają najlepiej na niemowlaczkach, tak czysto i tak niewinnie :D.

Chcę powiedzieć rodzicom, może jutro, macie jakiś pomysł jak to najlepiej zrobić ? Może pokazać im filmik z badania czy coś ? :p

może jak zapytają co slychać, odpowiedz - będziecie dziadkami :)
albo zapytaj się, jakie mają plany na maj, bo będzie Ci potrzebna pomoc :) i temat się rozwinie :)
możesz pokazać zdjęcie z usg i powiedzieć, że chciałaś im kogoś przedstawić :) jest wiele sposobów :) musisz tylko wyczuć dobry moment :)

Hej Dziewuszki w tą leniwą sobotę.
ja właśnie ... wstałam. Wstalam rano raz , wyszłam z psem, ogarnelam szybko dom i padłam.
Wczoraj po tej fatalnej wizycie zaczęłam wszystko sama sprawdzać. Szukałam w necie skrutow wymiarów płodu usg. wymiary do etapu ciąży , tętno są ok. ginekolog zrobił tez przeziernosc ale kurde , czy nie mógłby mi tego mówić po badaniu nawet jeśli w trakcie jest skupiony, zamiast odpowiadać głupio na pytanie czy wszystko ok, że to się okaże :-( miałam mega posrany sen. Umawialismy się że znajomymi ale przez tą przespana sobotę jestem mega przymulona. Zaraz wyjde z moim wieśkiem na dwór to się obudze.

może jak zapytają co slychać, odpowiedz - będziecie dziadkami :)
albo zapytaj się, jakie mają plany na maj, bo będzie Ci potrzebna pomoc :) i temat się rozwinie :)
możesz pokazać zdjęcie z usg i powiedzieć, że chciałaś im kogoś przedstawić :) jest wiele sposobów :) musisz tylko wyczuć dobry moment :)

Świetne pomysły! :D. Ciekawa jestem tylko ich reakcji na to :p.

reklama
Cześć Majóweczki:-)
ja tylko przelotem wpadłam. W czwartek nie chciało mi się baby boom otwierać, wczoraj padłam chyba o 19 a dziś i jutro mamy gości i ciągle biegam, sprzątam, gotuję...:crazy: nawet nie mam kiedy Was nadrobić. Może jutro choć na chwilkę przysiądę. Najchętniej bym się teraz wyciągnęła na kanapie i poczytała książeczkę... ech...
Miłego wieczoru Wam życzę;-)

Do góry