Martuska - ha! Chlebek bananowy też czasem robię, ale bułeczki to takie moje danie popisowe już od dzieciństwa
.
Annad - wydaję mi się że akurat podczas badania lekarz niekoniecznie musi Ci mówić co robić bo jest mega skupiony na tym co robi, i nie chce się pomylić. A to czy się okaże to możliwe że musiał najpierw wyniki wpisać do kompa... dał Ci jakiś wydruk z tego badania ? Ja dostałam, i tam też mi wyjaśnił że jeżeli chodzi o choroby genetyczne to super wynik, ale sama go pytałam czy wszystko inne ok, bo ci lekarze często nie mówią jak jest ok, już to zauważyłam że trzeba podpytać żeby właśnie nie wyjść nieszczęśliwym
. Ale oczywiście zmiana lekarza nie zaszkodzi, tylko może też coś pominęłaś
.
mi_lva - nie wiem czy to to, ale w necie wychodzi że to gdzięś 36 złotych kosztuje. To o to chodzi ?
Danusia - no ja zaraz po umyciu to krem, więc nie czuję tej suchości w ten sposób
. Jeżeli chodzi o chrzciny, to my takowych nie urządzamy, więc liczymy jednak na jakieś prezenciki od rodzinki wcześniej
. A to pierwsze dziecko w najbliższej rodzinie tak jakby będzie, więc nie wiem czy mam szanse na jakiś "spadek". Chyba że coś po kuzynkach mego mężczyzny
.
Ewelinn - nie jest to regułą że na NFZ jest gorzej jakoś. Mój lekarz może nie daje mi tysiąc rad i nie wypytuje o wszystko (tylko ogólnie jak się czuję), ale ja też się czuję dobrze to i co mam mu mówć
. Ale jest miły i pożartuje czasem trochę ze mną, ale nie ma certyfikatu do robienia USG specjalistycznego, więc i tak te 3 razy muszę się przejść prywatnie
.
Kasiek - ja mam plan zrobić baby shower
. A myślę że w Polsce nawet jak nie robisz imprezy jest jakaś tradycja że się kupuje małym dzieciom albo kobietom w ciąży jakieś drobne rzeczy, czy może się mylę ?
. Też zależy jaka grupa wiekowa, ale ludzie w naszym wieku raczej powinni nadążać za trendami
. A, no uprzedziłaś mnie i sama potwierdziłaś że tak w PL raczej jest że się kupuje dzieciakom coś
.
Ewwe - haha, kąpiel dziecka
Sylwuska - ja tylko nie jestem za kupowaniem sobie czy komuś prezentów "już teraz", ale pod koniec ciąży i tak musisz mieć wyprawkę, a jak się straci dziecko, to i tak jest trauma, ale zawsze się ma na następne już gotowe
.
Girl - witaj!
)
Mia - ja kocham kawę, i jak jeszcze nie wiedziałam o brzucholu to piłam namiętnie, a teraz tylko czasem piję
.
A mój facet wie co to baby shower
. Ja dziś na śniadanie bułeczki, które wczoraj upiekłam i możliwe że do rodziców pojadę niedługo sobie...