reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam.
Nie pospałam sobie za długo, bo synek już o 8 ściągał mnie z łóżka :p
Mąż znowu w wekeend pracuję więc będziemy sami :(
Ale mi się dzisiaj nic nie chce.. a tu trzeba dom ogarnąć i jakiś obiad wymyśleć.

Aśku pewnie, że wrzucaj ten przepis :tak:

reklama
Aśku widzę że nasze dzieciaki w bardzo podobnym wieku ale twój to niezły agent żabeczko:-D;-)

posprzatałam i popijam herbatkę z cytrynką mam straszną faze codziennie muszę wypić tak mi smakuje:happy2:

Czesc mamusie! Ze man cos nie tak i napiszcie,czy u Was tez tak podobnie,bo sie zaczynam martwic. Wszystko mnie denerwuje. Ciagle mam mdlosci i wymiotuje do poludnia. Myslalam,ze to juz teraz powinno minac.
Kolejna sprawa,to taka,ze jesli chodzi o kontakt z ludzmi,to tylko tutaj lubie wchodzic. Telefon mam od tygodnia wylaczony. Wkurza mnie whats app, viber i ciagle wiadomosci od kolezanek. Unikam ludzi. Mam nadzieje,ze mi to minie. Skasowalam wlasnie nasza-klase, na ktora i tak nie wchodzilam. Inny portal tez mnie denerwuje i mysle,czy nie skasowac ale moze przeczekam kryzys zeby pozniej nie zalowac,ze nie wiem co sie dzieje u rodziny,znajomych itd
Maz w pracy w weekend ale caly przyszly tydzien ma wolne, W ogole po seksie, tez mi sie zbiera na wymioty. Mysle,ze bobo za bardzo skacze w srodku i pozniej,tak mam:)

Musze zaraz wejsc na nasz watek kulinarny,zeby wymyslec cos na obiad.

Asku: a Ty od poczatku mozesz pic kawe i nic Ci nie jest? Bo ja na sam zapach kawy wymiotuje :(

spokojnie nic się nie martw mnie też czasem wszystko wkurza mam ochote zakopać się w kołdrze przytulic do M i wszystko w d****:tak:
do znajomych też nie mam ochoty wychodzić wole sama w domku rodzinnie:-)

Mia mam tak samo tylko, ze moje wymioty zaczynaja sie wieczorem.. I tez mnie wszystko drazni.. Moge jesc tylko suchary, marchewki i jablka po wszystkim innym mam odruch wymiotny.. Nie wiem, moze jakis kryzys? Kiedys nam na pewno przejdzie, glowa do gory.

Musi byc lepiej. Nie dlugo przejde sie do sklepu. Kawalek mam ,takze swieze powietrze powinno pomoc.
Co do naszych przepisow,to zrobie na pewno chalke,bo tez bardzo lubie.

A na obiad hmmmm...

Martuska - ha! Chlebek bananowy też czasem robię, ale bułeczki to takie moje danie popisowe już od dzieciństwa :D.

Annad - wydaję mi się że akurat podczas badania lekarz niekoniecznie musi Ci mówić co robić bo jest mega skupiony na tym co robi, i nie chce się pomylić. A to czy się okaże to możliwe że musiał najpierw wyniki wpisać do kompa... dał Ci jakiś wydruk z tego badania ? Ja dostałam, i tam też mi wyjaśnił że jeżeli chodzi o choroby genetyczne to super wynik, ale sama go pytałam czy wszystko inne ok, bo ci lekarze często nie mówią jak jest ok, już to zauważyłam że trzeba podpytać żeby właśnie nie wyjść nieszczęśliwym :). Ale oczywiście zmiana lekarza nie zaszkodzi, tylko może też coś pominęłaś :).

mi_lva - nie wiem czy to to, ale w necie wychodzi że to gdzięś 36 złotych kosztuje. To o to chodzi ?

Danusia - no ja zaraz po umyciu to krem, więc nie czuję tej suchości w ten sposób :D. Jeżeli chodzi o chrzciny, to my takowych nie urządzamy, więc liczymy jednak na jakieś prezenciki od rodzinki wcześniej :D. A to pierwsze dziecko w najbliższej rodzinie tak jakby będzie, więc nie wiem czy mam szanse na jakiś "spadek". Chyba że coś po kuzynkach mego mężczyzny :p.

Ewelinn - nie jest to regułą że na NFZ jest gorzej jakoś. Mój lekarz może nie daje mi tysiąc rad i nie wypytuje o wszystko (tylko ogólnie jak się czuję), ale ja też się czuję dobrze to i co mam mu mówć :D. Ale jest miły i pożartuje czasem trochę ze mną, ale nie ma certyfikatu do robienia USG specjalistycznego, więc i tak te 3 razy muszę się przejść prywatnie :p.

Kasiek - ja mam plan zrobić baby shower :D. A myślę że w Polsce nawet jak nie robisz imprezy jest jakaś tradycja że się kupuje małym dzieciom albo kobietom w ciąży jakieś drobne rzeczy, czy może się mylę ? :). Też zależy jaka grupa wiekowa, ale ludzie w naszym wieku raczej powinni nadążać za trendami :D. A, no uprzedziłaś mnie i sama potwierdziłaś że tak w PL raczej jest że się kupuje dzieciakom coś ;).

Ewwe - haha, kąpiel dziecka :D

Sylwuska - ja tylko nie jestem za kupowaniem sobie czy komuś prezentów "już teraz", ale pod koniec ciąży i tak musisz mieć wyprawkę, a jak się straci dziecko, to i tak jest trauma, ale zawsze się ma na następne już gotowe :).

Girl - witaj! :))

Mia - ja kocham kawę, i jak jeszcze nie wiedziałam o brzucholu to piłam namiętnie, a teraz tylko czasem piję :).

A mój facet wie co to baby shower :p. Ja dziś na śniadanie bułeczki, które wczoraj upiekłam i możliwe że do rodziców pojadę niedługo sobie...

Hej hej :)

O jeju ale duzo postow napisalyscie od wczoraj wieczora, poczytalam sobie troszke, ledwo przez nie przebrnelam hihi...

brownagula - jeszcze do niedawna strasznie sie meczylam, codzienne mdlosci i wymioty, czesto nie byly to tylko tzw "poranne wymioty", tylko trwalo to u mnie caly dzien, od samiuskiego rana do wieczora, myslalam, ze sie wykoncze... ale od kilku dni jest na razie ok, moze minal juz ten "ciezki" czas ;) Ale teraz zauwazylam, ze mam wiekszy apetyt i nie chcialabym jesc "za dwóch", tylko "dla dwóch" ;)

reklama
Co do lekarskich badan,to moj lekarz jest taki,ze np mowi ze wszystko jest oki. Jesli robi jakies specjalne badanie to sprawdzi,czy wszystko oki i tez nie powie. Gdyby bylo cos nie tak,to wowczas cos by powiedzial. Moja kolezanka tez miala tego lekarza co ja i mi wszystko wytlumaczyla:) Podejscie mojego lekarza. Tez sie marwtilam,ze malo rozmawia ze man. Pyta czy sie dobrze czuje, zaprasza na samolot po czym mowi wszystko dobrze i podaje kolejny termin.

Witaj Girl:) Skad dokladnie jestes?

Do góry