reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
o rety nie śpicie jeszcze?:))

Witam nowe mamusie;)

Annad dobrze ze w pn bedziesz miala USG, uspokoisz się na pewno. Ale w szoku jestem, jak czytam o Twojej wizycie. Ja nie wiem Ci lekarze to myślą że my wróżki jesteśmy?przecież gdyby tak było to byśmy nie potrzebowaly lekarzy,,,,

A mnie ten brzuch tak boli i boli:( wzielam dzis już chyba 5 nospe w sumie, i nic. Jak tak bedzie bolalao to jutro do pracy nie idę.Tylko na IP.

Dobrej nocki:)

Ewwe nie panikuj nic tylko jak Cie coś niepokoi to jedz na IP. Sama ostatnio IP zaliczylam i mnie uspokoili. Nawet zdziwiona byłam ze mnie tak szybko przyjęli i zbadali.
Mnie tez brzuch bolał wcześniej tak ze miałam wrazenie ze zaraz okres dostanę i ciagle biegałam do łazienki, od paru dni boli mnie wyżej z prawej strony gdzieś w okolicach wątroby, ale to dlatego ze jestem po operacji woreczka i teraz tam sie wszystko rozciąga i podobno to normalne.
Trzymam kciuki za Ciebie. Pisz jutro co i jak.

witam
Piszę teraz na weekend przyjechała koleżanka z mężem.
Dzisiaj szwagierka przywiozła mi 10 pieluch tetrowych i 10 flanelowych tuż to szok plus bodziaki jedne z krotkim drugie z długim rekawem pajaca kaftanik i pól spiochy a i mówiła, ze kupiła kocyk z disneya mówie żeby juz nic narazie nie kupowała bo teraz to takie drobne rzeczy bede chciała kupować ale to już chyba początkiem grudnia.

wichurka to moze być siara mnie tez sie nieraz pokazuje :)

karoli niestety każdy musi po 20 tygodnia jakos :(

Makao a powiedz mi po tym isoptinie nie miałas spadku cisnienia? ja mysle nad nim ale ze wzgledu na ta tachykardie juz miałam pytac gina zeby mi przepisał bo nieraz nie wyrabiam i serce kołacze :(

ewwe mówisz, że skurcze jelit moga powdować kurcze macicy ja mam codziennie skurcze jelit nie wiem co z tym zrobić już stosuje priobiotyki może przez to też mi się skróciła szyjka nie wiem
Szczególnie rano mam przeboje z jelitami po odejściu gazów mija.
Tylko mnie macica chyba nie boli a jeśli to tak rzadko al wyczuwam cos ale nie jest to okragle wiec niewiem.

futuryska ja je zostawiam i schodzą bez ingerencji :)

annad wspołczuje takie lekarza i jeszcze tyle kasy mu zostawić brrr

brandyy magne i nospa na to czytałam ze juz w 9-10 tyg moze sie pojawiac ale nieregularnie ja tez odczuwam niestety ale nie cały dzień biore na to te leki ale jak jak bedzie tak dalej to bede pisała do gina.

Danusia fajniutki komplecik :)

Bąbelek emocje zeszły :)

kasiek ja jeszcze nie dostałam juz około miesiąca czekam wydaję mi się, ale chyba ptysia dostała jak się nie myle...

girl witaj:) no to szybciutko Wam wyszło :)

witajcie :)
Jak zwykle już nie śpię :)
Moje samopoczucie troszkę lepiej, jedynie został katar więc walczę maścią majerankową, inhalatorem i toną chusteczek :)
O dziwo, od trzech dni nie mam porannych mdłości(jedynie wczoraj mnie zmuliło jak jechałam samochodem, ale dałam radę) aż nerwowo się macam po piersiach, czy dalej są obolałe :)
My niestety też możemy liczyć tylko na siebie z wyprawką, ale szczeże...? wolę sama kupić coś co jest mi potrzebne, co mi się podoba, niż przez byle jaką grzechotkę za 5zł wysłuchiwać od teściowej że babunia się zawsze wykosztuje na wnusia albo wnuczkę a synowa się obraża o to, że teściowa ma poczucie humoru i nie potrafi się sama z siebie posmiać(bo to przecież super śmieszne, że kobieta w ciąży pół dnia spędza w toalecie z wymiotami/mdłościami/bólami brzucha i jedną nogą prawie już jest w szpitalu pod kroplówką...)

girl witaj w gronie majóweczek :) jak znosisz ciążę? wszystko ok? :)
perełka przypomniałaś mi że mam kupić pieluszki tetrowe :D widziałam takie słodziaszne w smyku, kupię ze dwie chociaż w misie, słoniki itp :D
annad masakra tyle kasy wywalić na wizytę i na takiego gbura trafić ;| ja po swoim pierwszym "lekarzu prowadzącym" na nfz który do 8tc nawet mi usg nie zrobił bo twierdził że nie jest czarodziejem:eek: i nie założył karty ciąży(!!!) i potrafił tylko dawać co półtora tygodnia skierowanie na kłucie, zmieniłam lekarza na prywatnego... wolę zapłacić i mam wizytę na pełnym standardzie, nie jestem traktowana jak intruz i lekarz odpowie mi wyczerpująco na każde moje pytanie :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanko. Ostatnio tak dość często twardnieje mi brzuch i ogólnie się tak napina... Myślałam, że to normalne, ale widzę, że tu też opisujecie takie przypadki i byłyście z tym u lekarza. Powinnam się tym martwić?

brandyy, od 16 tyg pojawiają się już jakoś te skurcze braxtona-hicksa. ale z drugiej strony u mnie się okazało, że mam za duże napięcie macicy i mam się oszczędzać brać magnez i jakieś czopki, czekaj sprawdzę...scopolan. no i nadal duphaston. jak skurcze nie przejdą, to się raczej do szpitala wybiorę. za tydzień mam kolejną wizytęu tej ginki i zobaczymy czy cos pomogło.
Ja mam taki przypadek, póki co zaleciła mi nospe 3x dZiennie i do tego magnez z wit. B6. Stwierdziła ze to takie napinanie sie macicy, skurcze, cos takiego. Częsta przypadłość, ale nie powinno jej być. Jeśli nospa nie pomaga mi dała receptę na fenoterol

a mi ginka powiedziała wczoraj, bo pytałam o fenoterol (jak byłam w ciąży z Jankiem, to brałam), że został właśnie wycofany:/

Czesc dziewczyny! Ale sie ciesze ze juz weekend. choc na ten weekend mam duzo zaplanowane i pewnie nie odpoczne za bardzo.

Z kanalowym nie ma zartow, jak ma cos byc nie tak, to chyba lepiej poczekac i zrobic zdjecie zeby sie upewnic ze nic w srodku nie zostalo. Lepiej tak niz pozniej od nowa wiercic. A zdjec rtg w ciazy robic nie mozna?

Dzieki

a taki komplecik wczoraj dostalam

kurcze, jak siębrzuch zasłoni takim ołowianym fartuchem to chyba można ale nie jestem pewna. komplecik prześliczny. a ja dziś sukienkę kupię:)

Jak do tej pory narzekałam że nie boli mnie brzuch tak dziś boli na maxa, jak w jakąś boleśniejszą miesiączkę. Az latam sprawdzac czy nie zaczelam plamic. Mam nadzieje ze ten brzuch to na prawde tak bolesne rozciąganie a nie jakies skracanie się szyjki czy skurcze;/

Miewacie takie silne bóle brzuszków? nospa i mg nic poki co nie daja, wzielam tez nadprogramowo dupka, i nie wiem co dalej;/ Makao a Ty to co bierzesz od dzis to na recepte wszystko?:)

na recepte jest tylko duphaston i te czopki rozkurczowe
hahahaha :D wyobraziłam sobie Ciebie z gibisem :D :D :D

co to jest gibis?
o rety nie śpicie jeszcze?:))

Witam nowe mamusie;)

Annad dobrze ze w pn bedziesz miala USG, uspokoisz się na pewno. Ale w szoku jestem, jak czytam o Twojej wizycie. Ja nie wiem Ci lekarze to myślą że my wróżki jesteśmy?przecież gdyby tak było to byśmy nie potrzebowaly lekarzy,,,,

A mnie ten brzuch tak boli i boli:( wzielam dzis już chyba 5 nospe w sumie, i nic. Jak tak bedzie bolalao to jutro do pracy nie idę.Tylko na IP.

Dobrej nocki:)
ewwe jak się czujesz?

witam
Piszę teraz na weekend przyjechała koleżanka z mężem.
Dzisiaj szwagierka przywiozła mi 10 pieluch tetrowych i 10 flanelowych tuż to szok plus bodziaki jedne z krotkim drugie z długim rekawem pajaca kaftanik i pól spiochy a i mówiła, ze kupiła kocyk z disneya mówie żeby juz nic narazie nie kupowała bo teraz to takie drobne rzeczy bede chciała kupować ale to już chyba początkiem grudnia.

wichurka to moze być siara mnie tez sie nieraz pokazuje :)

karoli niestety każdy musi po 20 tygodnia jakos :(

Makao a powiedz mi po tym isoptinie nie miałas spadku cisnienia? ja mysle nad nim ale ze wzgledu na ta tachykardie juz miałam pytac gina zeby mi przepisał bo nieraz nie wyrabiam i serce kołacze :(

ewwe mówisz, że skurcze jelit moga powdować kurcze macicy ja mam codziennie skurcze jelit nie wiem co z tym zrobić już stosuje priobiotyki może przez to też mi się skróciła szyjka nie wiem
Szczególnie rano mam przeboje z jelitami po odejściu gazów mija.
Tylko mnie macica chyba nie boli a jeśli to tak rzadko al wyczuwam cos ale nie jest to okragle wiec niewiem.

futuryska ja je zostawiam i schodzą bez ingerencji :)

annad wspołczuje takie lekarza i jeszcze tyle kasy mu zostawić brrr

brandyy magne i nospa na to czytałam ze juz w 9-10 tyg moze sie pojawiac ale nieregularnie ja tez odczuwam niestety ale nie cały dzień biore na to te leki ale jak jak bedzie tak dalej to bede pisała do gina.

Danusia fajniutki komplecik :)

Bąbelek emocje zeszły :)

kasiek ja jeszcze nie dostałam juz około miesiąca czekam wydaję mi się, ale chyba ptysia dostała jak się nie myle...

girl witaj:) no to szybciutko Wam wyszło :)

wiesz co, ja byłam w ciąży z Jankiem 11 lat temu i za cholerę nie pamiętam. Pamiętam, że po którymś z nich fenoterolu lub isoptinie serducho mi tak waliło, że myślałam, że umieram.

Cześć dawno mnie nie było:) Nie mam czasu nawet się w cztery litery podrapać:) Przepraszam nie doczytam. Jestem po rozmowie z szefową i powiem szczerze że byłam mile zaskoczona. Wiadomo nie było fajerwerków i gratulacji od serca ale teraz nie czepia się jak zawsze i jest miła, ale to pewnie cisza przed burzą bo już się czarne chmury zbierają. No nic, jak mnie wkurzy to na zwolnienie pójdę. Najlepsza była jak po tym jak powiedziałam że chce pracować jak najdłużej to walnęła coś o 8 miesiącu. Hehehe dobra jest bo dobrze wie jaki to rodzaj pracy i ile niebezpieczeństw z nią jest związanych i tak na dobrą sprawę już powinna mnie odsunąć od wielu rzeczy. No jak ona sobie wyobraża że z gigantycznym brzuchem będę się z patologiami szarpać???? Ale odkąd jej powiedziałam lepiej mi się żyje i teraz w pełni mogę cieszyć się swoim stanem bo nic nie muszę ukrywać :tak:
A tak poza tym wszystko ok. Brzuszek rośnie, a razem z nim cała ja. Trochę mnie to przeraża bo kg na tydzień mi przybywa, ale to chyba efekt moich diet zanim się dowiedziałam że ktoś u mnie mieszka:)

I ja mowie dzien dobry,
Jestem dzis juz padnieta. Pobilam rekord w chodzeniu na siku w nocy. Jaka bylam zla i jestem zla, bo sie nie wyspalam :wściekła/y:
perelka o co chodzilo, ze kazda musi do 20-go tygodnia, bo nie bardzo zrozumialam? Nie pamietam czy o cos pytalam.
Ja tez mam jakies kolatania, palpitacje serca (jak zwal tak zwal) od czasu do czasu echhh. Musze magnez zaczac brac. Denerwuje mnie to strasznie i bardzo tego nie lubie.

Wlasnie Dziewcyzny, czy ktoras z Was brala czy bierze Magne B6, bo ja mam jakies pozostalosci i po prostu bym go zuzyla, a potem kupie sobie ten co mi lekarz przepisal.

Kasia.it ooo mieszkasz we Wloszech. Gdzie?

I nie chce zapeszac, ale tak jakby od dwoch dni mam chyba mniejsze mdlosci. Nie chce sie cieszyc na zapas, bo czasem mnie zlapia takie jak zwykle, ale w tych porach, w ktorych bylo fatalnie, obecnie jest ciut lepiej. Tylko zapachy mnie mecza, ale tutaj to nie mam co liczyc, ze przejdzie, bo ja i bez ciazy mam mega wrazliwosc, ze musze wychodzic jak mi zapach nie odpowiada, albo mam totalny slinotok i niemal wymiotuje.

reklama
Karoli chyba chodzilo o badanie po obciążeniu glukozą, że ok 20 tygodnia każdy musi zrobić.

Ja wczoraj odebrałam spodnie ciazowe, wylicytowałam na allegro. Dziewczyna była tak miła, że dołączyła paragon, bo kupione w tym roku w c&a (150 zl). Super jeansy, za które z przesyłką zaplacilam 55 zl :) I udało się z rozmiarem, bardzo jestem zadowolona.
Weekend mamy dość aktywny, na 13 do kina na Wyścig, wieczorem do znajomych na parapetowke. A jutro do drugich znajomych w odwiedziny.
Ja jak idę do maluszka po raz pierwszy zawsze coś kupuję, w zależności od stopnia zażyłości większy mniejszy prezent, ale zawsze. Myślę, że u nas będzie podobnie :)

Do góry