reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

An_ka - ojej, mam nadzieję że Ci dużo kasy nie przepadło! Jeśli chodzi o brak bólu to mnie też w sumie nic nie boli, wcześniej mnie brzuch pobolewał, potem głowa, a teraz jest ok :D Kurde, a gin mi nigdy nie badał piersi, a szkoda. No ale może to jednak jest już ta siara :p.

Wichurka - ja zauwazylam wczoraj w wannie że mam na sutkach w środku jakby białe... i że mój brzuch jest wielki bo leżę sobie i mi wystaje kawałek ponad wodę... :D

Brownagula - Isla jest spoko, ale to tylko nawilżająca, a nie przeciwbólowa.

reklama
Witajcie :)
Wczoraj wróciłam taka padnięta, na dodatek nie mogłam wejść na forum:-(
A u mnie w domu mąż przeziębiony, mnie też dopadło,całą noc nie spałam, niagra z nosa, okropny ból gardła i mnie łamie w kościach...
Kuruję się Prenalenem i ciepłą herbatką z miodem i sokiem z malin, smaruję nosek maścią majerankową... a w domu mam porozkładaną aromaterapię sosnową aż w oczy gryzie...
Ale to gardło jest najgorsze... ledwo mówię ...:-(
Możecie polecić coś na chore gardło??? :( Bo w internecie roi się od bzdur a wiecie jak to u ciężaróweczek...
I mam doła, wydaje mi się że moja dzidzia cierpi i się martwię czy jakoś się moja infekcja nie odbije negatywnie :szok: :-(

Ja byłam masakrycznie przeziebiona w 10/11 tygodniu. Na gardło babka z apteki poleciła mi 'bezpieczny' strepsils, tymczasem w internecie grzmi, że nie wolno. O czosnku różnie piszą,głównie że nie wolno... Dużo cytryny, miodu, owoców i chrzanu. Raz zrobiłam plukanke z soli, później z szalwii. Tez się z tego powodu denerwuje, jaki to miało wpływ na dzidzie. Noc bezsenna i nerwowa. Na gardło ponoć tantumverde. Ale bądź tu mądry

i do tego wywaliła mi oprycha a w nocy telepalo z zimna.

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja porannie. Wyjatkowo wcześnie bo jestem na badaniach krwi i z racji tego ze juz wcześniej mialam problemy z cukrem to teraz bede miala ogtt czyli ten test obciążenia glukoza... spedze tu kolejne 2 h...

Hello

u mnie tez było przeziębienie na początku ciąży pomogla herbata z miodem w dużych ilościach syrop z cebuli i lezenie

jejki jaki ja miałam dzisiaj sen miałam romans z jakims dziennikarzem z tvn i oczywiście bylam w Hiszpanii

Witam sie i ja,
martuska ja mam nadzieje, ze i w tej ciazy nie bede miala tego badania. Ja po prostu nie dam rady tego wypic.
aesthete a moze Twoj gin ma zepsuta wage:-)

Jak ja nie lubie jak mojego m nie ma echh. Wlacza mi sie nocna czuwaczka w pojedynke nad Matteo i nie spie takim 100% snem. Ostatnie dwie noce jak m jeszcze byl, to spalam tak mocno, ze nie slyszalam nawet jak sie maly obudzil, jak chcial smarkac nos. Moze spalam na zapas.

Brr... niedobrze mi po soku pomarańczowym :p. Śmieszne jest to że jak mi się tak zbiera jakby na wymioty to kicham :D. Śmieszny sposób na mdłości...

To już w sumie moje drugie przeziębienie...
Za pierwszym razem mnie dopadło jakoś w 7tc, lekarka rozłożyła ręce bo za wczesna ciąża na leki czy antybiotyki...
Siedziałam z inhalatorem, piłam herbatki i same "babcine" sposoby...
Najgorsze to gardło, mąż mi wymyślił ,żeby sobie ugotować ziemniaki, pokroić, i takie ciepłe do ręczniczka,i sobie przykładać takie okłady gorące na szyję...
Od piątej rano odgrzewam i leżę z tymi pyrami aż mam całą szyję czerwoną ;-) I chodzę w szaliczku i o dziwo przemówiłam ludzkim głosem :cool:
ale jak do poniedziałku mi nie przejdzie, to muszę lecieć do lekarza :crazy:

Witam wekendowo.Samopoczucie dobre,chociaż nie mogę doczekać się wizyty.Wczoraj mój młodszy miał zadane z języka polskiego odmianę rzeczowników,np.Kraków-mieszkaniec krakowianin,mieszkanka-krakowianka.Przyszła kolej na Łódż,mysli,myśli i pyta "Mamo mieszkaniec to łodzian?????????Pozdrawiam .

reklama
Hej dziewuszki. Na izbę jednak nie pojechałam. Pomyślałam, że skoro brzuch mi nie twardnieje to nie ma tragedii. Dziś pogadam ze swoją ginką na usg. W ciąży z Jankiem chyba coś od 10 tyg jechałam na fenoterolu i isoptinie do końca ciąży bo mi skurcze dokuczały. Za to zrealizowałam wczoraj swoją pierwsza poważną ciążową zachciankę. Zachciało mi się chińskiego żarcia, ale to jak. M. śmiał się ze mnie, no ja raczej zdrowe papu preferuję. Ale zamarzyłam o kurczaku w orzeszkach i cóż zrobić. I jeszcze namówiłam Janka, żeby sobie krewetki zamówił, żeby skubnąć jedną (podobno owoce morza w ciąży niet a ja kocham krewetki). I zamawialiśmy:))) zjadłam kilka kęsów i mi się odechciało ale zachcianka została zaspokojona.

karmelowa trzymam kciuki, żeby Nataniel szybciutko wyzdrowiał:) To też jst dobru agent widzę:)

Makao - a te kłucia występują przy kaszlu, ruchu? Czy same z siebie?

same z siebie. wczoraj mnie złapało jak leżałam w łóżku i czytałam książkę. teraz mnie ćmi jak siedzę co jakiś czas. i jak wchodziłam rano po schodach to też zakuło ale to już tak konkretnie. no nic, zapytam dziś ginki. najgorsze jest, że ja wpadam w panikę jak mnie bardzo boli.dobrze, że jest M.

Makao ja bym poczekała do jutra z tym bólem bo jadąc na IP bardziej się zestresujesz niż leżeniem w domu a stres dla dzidzi jest bardzo niwskazany, no chyba że to naprawde częste i bardzo silne kłucia na które nospa nie pomaga to jedź;-)
Mnie wieczorami boli brzuch, do wytrzymania ale to denerwuje mnie trochę bo spowalniam ruchy a gdy szybciej się zerwę boli bardziej:|
Idę się naoliwkować bo popękam za szybko i nieodratuję skóry;-)

Te bombeczki też bardzo mi siě podobają ale jeszcze nie próbowałam ich robić, w tym roku czeka mnie decoupage na 20 bombkach i przywieszkach więc nie wiem czy ida mi się zrobić takie cudo:-D moźe po świętach:-)

no właśnie tak sobie pomyślałam. że jak mnie zatrzymają na patologii na te jakże nam znane trzy dni (refundacja z NFZ) i się naoglądam i nasłucham to będzie jeszcze gorzej.

Witam forumowiczki jestem nowa uzytkowniczka na 16 maja mam termin:happy2: pierwsze USG mam we wtorek mamy nadzieje ze poznamy plec dziecka. bo to bedzie juz 16 tydzien praktycznie. pozdrawiamy

witaj:)

no właśnie my też mamy sypialnię, ale M lubi zasypiać przy tv a ja nie :p ale odkąd mnie obudził to zrozumiał, że naprawdę mam problemy ze snem i już tego nie robi ;)

ja używam tego mleczka Rossnet > produkt rano i wieczorem. Wieczorem tylko czekam aż się wchłonie i jeszcze smaruję się oliwką :)

o tak, z nivei ten balsam pod prysznic jest rewelacyjny :) ale mi się skończył, a teraz i tak używam tego z rossmana :)

to u mnie z kolei plecy :/ masakra jakaś co tam się dzieje... M mi smaruje codziennie plecy Zinerytem ale mówi że musiałabym się w nim chyba kąpać :p

u mnie na roku więcej ciężarnych niż w szkole rodzenia :p

mam dokładnie to samo! swędzi jak diabli :/

o kurczę, mam nadzieję, że już lepiej. życz synkowi dużo zdrówka i szybko wracajcie do domu :*

ja miałam wczoraj wizytę u gina i mu mówiłam, bo też tak mam. do tego kłuje, ciągnie i boli jak na okres, ale mówił mi że to normalne...

mój na barfie to kości ma pod dostatkiem :p ale uwielbia szponder :D bo ma super mięcho do obgryzienia, a potem kość której nie da rady bo jest za twarda, ale uwielbia ją ;)

ja bym powiedziała, że mnie dzidziuś łaskocze od środka :D mega przyjemne uczucie, jakby mi motylki w środku fruwały :p

matko, dziewczyny, ja dzisiaj to na pysk padam :szok: po spotkaniu z naszymi majóweczkami już wracałam wypompowana, a jeszcze tyle rzeczy do ogarnięcia miałam... że jutro to bym z łóżka nie wstawała :p ale niestety muszę :nerd:

chciałam wam coś jeszcze napisać, ale niestety nie pamiętam co ;)

póki co miłego wieczoru życzę :)

no i witam nowe majówki :)

no mi właśnie ostatnio moja ginka mówiła, że z tym kłuciem to tak niektóre babeczki mają i naprawdę nic się nie dzieje:/
Hello

u mnie tez było przeziębienie na początku ciąży pomogla herbata z miodem w dużych ilościach syrop z cebuli i lezenie

jejki jaki ja miałam dzisiaj sen miałam romans z jakims dziennikarzem z tvn i oczywiście bylam w Hiszpanii

przystojny chociaż ten dziennikarz? :pPP

Do góry