reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

pines witaj!:-)

ewelinnnn nam lekarz robiący USG powiedział, że Malcowi coś miedzy nogami sterczy ale nie wiadomo, czy opadnie czy nie, więc najlepiej czekać do 18 tyg i mieć pewność. Mąż mój uznał, że w takim razie prawdopodobieństwo, że będzie chłopiec wzrosło z 50 do 51% ;-)
matczyne przeczucie mówi mi, że będziemy mieć drugiego syna, ale to przeczucie tylko
mi też macica na pęcherz naciska i strasznie często latam do toalety, w nocy minimum 3 razy muszę wstawać :wściekła/y: a pić mam dużo, bo podobno duża ilość przyjmowanych płynów łagodzi mdłości:eek:

ewwe ja czasami odczuwam kłucia w podbrzuszu jak zmieniam w nocy pozycję. Może to dlatego, że Mały tez się przekręca jak ja się ruszam a jest bardzo nisko ułożony, nad samym spojeniem łonowym (na usg wyszło) i dlatego to bardziej odczuwalne jest :confused2: w tej ciąży, przyznaję uczciwie, totalnie zgłupiałam, bo wszystko wydaje mi się zupełnie nowe. Poprzednim razem nie miałam takich dolegliwości :sorry: nie miałam mdłości, w nocy do WC zaczęłam wstawać dopiero w 3 trymestrze, miałam mnóstwo energii a teraz chyba musi się wyrównać, bo co i rusz coś nowego wyłazi :wściekła/y:
też się zastanawiałam, jak to jest dzielić miłość do dwójki dzieci, bo ja Aleksandra kocham przeogromnie i sama o sobie mówię, żem matka - wariatka, ale podobno na punkcie drugiego też się traci głowę. Poczekamy, zobaczymy ;-)

mi_lva - podoba mi się pomysł z bombkami :tak: my w domu rodziców mamy jeszcze bombki po prababci i babci i z dzieciństwa mojej mamy. Taki misz masz, ale czasem aż się łezka ze wzruszenia zakręci w oku jak się te cudeńka z pudełek wyciąga

obiadu dzisiaj nie robię, no chyba że makaron z sosem na obiadokolację (celowo nie używam słowa spaghetti ani spagetti, żeby byków nie narobić :-p).
Lenia mam znowu :wściekła/y: dlatego jeszcze poczytam co tam na BB słychać :-D

reklama
Hejka majóweczki!

Cześć Pines! Przeczytałam Twoją historię i powiem że ogromnie Ci współczuję, wiem co to znaczy stracić rodzica, którego niespodziewanie i nagle zabiera okropna choroba :baffled: Mnie 5 lat temu spotkało równie okropne przeżycie, lecz w moim przypadku rak zabrał mi najlepszego przyjaciela którym był mój tata... takie niestety jest życie-mało sparwiedliwe. Super, że udało Wam się zajść w ciążę :-) Jak to mówią "umarł król, niech żyje król" Pamiętaj Twoja mama zawsze będzie przy Tobie, dlatego skup się w pełni na maleństwie! Super że dołączyłaś :-)

Dziewczyny wczoraj myslałam, że wydrapię sobię podbrzusze! Nie wiem co się stało, ale w trakcie szycia pościeli dla Bobika zaczał mnie swędzieć brzuch na wysokości pasa od spodni. Moja mama stwierdziła że skóa się rozciąga i nie ma czym się martwić, posmarowałam to miejsce oliwką i troche ulżyło....czyżby Bobik tak szybko rósł, że skóra nie nadąża? :eek:

Zaczynam fazę Święta, tylko jak skończę szyć kocyk itp, biorę się za robienie nowych ozdób, ponieważ mama w tym roku chce zmienić styl choinki na rustykalno-vintage-biało-starą....więc produkcja będzie szła pełną parą:-) Ja swoją choinkę w pokoju znowu zrobię na ścianie, czyli przygwożdżę ozdoby choinkowe do tapety :-)

Dziękuję :')
Tak, wierzę, że najgorsze za nami. Zaczynamy nowe inne życie ale nie możemy przestać się uśmiechać! W serduchu zawszę będę miała moją ukochaną mamę i przyjaciółkę. A wiecie termin mam na 26 maja :') Czy to nie znak?? Śmieję się , że nawet jeśli nic się nie będzie działo wskakuję na rower aby był 26 maj :) Jutro mam pierwsze badania prenatalne. Jestem ciekawa czy poznamy płeć ale nie nastawiam się bo może być za wcześnie.

LOTOS na etapie chust itp jeszcze nie jestem a wśród moich znajomych zdania są skrajne bo jedne są zachwycone a inne raczej na nie. To chyba wyjdzie nam w praniu i zobaczymy jakie maluszek będzie miał "wymagania" ;)
FUTURYSTKA kurcze już znasz płeć? Miłej wizyty i podglądania maluszka.
MI_LVA dla Ciebie również miłego widzenia z bobaskiem:)

STRUSS tak też własnie czytałam, że teraz to mamy smarować brzuszki na maxa bo rosną w bardzo szybkim tępie.
A czym smarujecie? Choć pewnnie ten temat już za Wami?

też się zastanawiałam, jak to jest dzielić miłość do dwójki dzieci, bo ja Aleksandra kocham przeogromnie i sama o sobie mówię, żem matka - wariatka, ale podobno na punkcie drugiego też się traci głowę.
koleżanka mi kiedyś powiedziała, ze miłość się nie dzieli na dwoje, tylko podwaja i niestety razem z nią lęki o dzieci. Nie rozkładają się na pół, również podwajają.

pines ja smaruję na razie zwykłym balsamem, ale musze się zebrac i porozglądać się za typowi kremami na rozstepy

No ja mojego nie czuję że rośnię, wcześniej kupiłam sobie krem specjalny od 1 miesiąca z Rossmana, ale długo trzeba smarować - słabo się wchłania, więc teraz taki zwykły krem z do ciała z Lidla. Nie inwestuję na pewno w drogie kosmetyki, zawsze jeszcze mam oliwkę dla dzieci :). Ale też mi się to smarowanie zawsze nudzi po dwóch dniach, bo naprawdę tego nie lubię robić :p. Jak znacie jakiś krem do ciała co się zajebiście szybko wchłania to polećcie :p

Pines: ciężkie rzeczy za Tobą - teraz tylko może być lepiej, tym bardziej że 13 tydzień to już prawie pewność że wszystko będzie ok :))

a my z Jankiem robimy bombki z masy solnej. wycinamy, pieczemy i malujemy. poprzednie gdzieś nam się w przeprowadzce zutylizowały więc trzeba będzie dorobić:))

no i dostałam od swojego przyjaciela taki stożek ze styroduru (z tego się dioramy robi-takie przestrzenne mapy). pomaluję go na biało, poprzyczepiam srebrne piórka i takie malutkie lampeczki ledowe:)

Ostatnia edycja:
reklama
pampuszek neutrogena sie szybko wchłania. Natomiast nigdy nie bierz nivea. Wchłania sie dopiero w ubrania. ja z kolei zawsze wybieram balsamy z pompką i właśnie się nacięłam na niveę.

Do góry