reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ja dziewczyny i tak dużo leże jedynie coś tam pozamiatam nic poza tym i znów leże spię długo.
Pojde jeszcze do innego gina żeby sprawdził na usg długość szyjki bo wiem, żę mogą być duże rozbierznosci. Przez ostatnie dni miałam mega strey przez szwagierke może też to miało wpływ albo biegunka która miała i wywoływała skurcze jelit.
Ale gin mi mówił, że nawet andrenalina właśnie powodować może to.

szuszunia
fajnie mieć na forum specjalistke od szyjki :) może uda mi się zrobić usg szyjki jutro oby było wszystko ok. Troche się tym załamałam nie powiem. Ujście jest zamknięte tyle dobrze.

A i według gina będzie dziewczynka strasznie maleństwo się wierciło ciężko było mu mierzyć chyba 93 mm ma :)skakało ale w końcu się dobrze ustawiło i nóżki wygięło :)

Ostatnia edycja:
reklama
Perełka trzymaj się! będzie dobrze... może skonsultuj z innym gin... odpoczywaj i wciągnij się w jakiś serial, żeby nie myśleć... :*

Szuszunia widzę, że niezłe przeboje z szyjką już miałaś... w poprzedniej ciąży? musiałaś leżeć? w którym tygodniu urodziłaś?

Karmelowa odezwij się i rozwesel nas, proszę... :)

Ewwe mnie metamorfoza z Chodakowską by się przydała... oglądałam wczoraj jej nową książkę w empiku, ale nie ma sensu teraz kupować... jak dojdę do siebie po porodzie będzie na to czas ;)

Aeshete ja obawiam się, że w poniedziałek u gina na wadze przekroczę 80kg, bo u niego w ciuchach się ważę... przed staraniami o baby, moja stała waga to było 58kg przy wzroście 173... po kolejnych terapiach hormonalnych podbijałam o 5-6kg... potem w przerwach trochę chudłam, ale już poniżej 65kg nie mogłam zejść... w tym roku w czerwcu dobiłam do 80, schudłam 4kg do września i okazało się, że jestem w ciąży... dzisiaj waga pokazała 79,2kg... nie chcę przekroczyć 90kg pod koniec ciąży, mam nadzieję, że to się uda... na razie nie przytyłam jeszcze powyżej mojego maxa, więc nie panikuję... a ćwiczyłam te ćwiczonka, o których wczoraj rozmawiałyśmy:

Fitmama - Ćwiczenia dla kobiet w ciąży - Fitness - PROGRAMY - ipla.tv

zadyszki dostałam, widać jak moja kondycja w dół poleciała... i czerwone plamki na całym ciele mi wyszły, więc chyba konkretnie się rozgrzałam i dotleniłam... jutro zrobię przerwę, żeby nie przesadzić... :)

tak gadacie o tych mandarynkach, że zażyczyłam sobie i M przyniósł kg z biedronki... szału nie ma, bo ja najbardziej lubię takie co skórka sama od owocu odchodzi, ale faktycznie wciągnęłam się i kilka wsunęłam... :)

a truskawki za mną chodzą od początku ciąży, ale takie świeże! mus mam domowej roboty, mrożonych nie chcę... pewnie w okolicach sylwestra pojawią się w marketach, to się uraczę :)

jutro wyczekana wizyta położnej i cały dzień sama w domku, bo M w pracy... ehh...

Nadzieja ja Cie przebijam z waga bo wazę 85 kg, przy wzroście 175. Kiedyś warzyłam jeszcze wiecej wiec mysle ze nie jest zle. Ja nigdy do szczuplutkich nie należałam i należeć nie bede. Trudno juz sie z tym pogodzilam.
Aktualnie od początku ciąży ubyło mi 1 kg i zobaczymy jak bedzie dalej.
Teraz nie moge nawet za dużo spacerować nie mówiąc juz o bardziej wysilkowych ćwiczeniach. Brakuje mi troche ruchu ale co mam zrobić. Juz w poniedziałek sie poruszalam bardziej i skończyło sie to tak jak sie skończyło.
Teraz mam leżeć i duzoo odpoczywać. Zreszta tak mnie plecy napierd...ą ze sie tak brzydko wyraże ze nawet wstać nie moge, a na basen bym chętnie sie wybrała, ale w Pruszkowie niestety nie ma ozonowanego. Cóż po ciąży trzeba sie bedzie wziąsc za siebie...

Nadzieja ja Cie przebijam z waga bo wazę 85 kg, przy wzroście 175. Kiedyś warzyłam jeszcze wiecej wiec mysle ze nie jest zle. Ja nigdy do szczuplutkich nie należałam i należeć nie bede. Trudno juz sie z tym pogodzilam.
Aktualnie od początku ciąży ubyło mi 1 kg i zobaczymy jak bedzie dalej.
Teraz nie moge nawet za dużo spacerować nie mówiąc juz o bardziej wysilkowych ćwiczeniach. Brakuje mi troche ruchu ale co mam zrobić. Juz w poniedziałek sie poruszalam bardziej i skończyło sie to tak jak sie skończyło.
Teraz mam leżeć i duzoo odpoczywać. Zreszta tak mnie plecy napierd...ą ze sie tak brzydko wyraże ze nawet wstać nie moge, a na basen bym chętnie sie wybrała, ale w Pruszkowie niestety nie ma ozonowanego. Cóż po ciąży trzeba sie bedzie wziąsc za siebie...

A co to jest basen ozonowany??? Jakas nowosc??

Nadzieja, oj z tymi dodatkowymi kilogram po terapii hormonalnej, to masakra. Doskonale Cię rozumem, bo wiem, o czy mówisz.
U mnie też każda taka terapia kończyła się 5 kg w górę. Przed ciążą udało mi się zgubić 5 kg.
Od początku ciąży przytyłam 2 kg, więc 3 kg mam jeszcze w zapasie:tak:
Pewnie, że nikt nie chce wyglądać jak wieloryb, albo inny waleń. Ale czego się nie robi dla swojego Maleństwa ;-)

Dziewuszki nie ma bata żeby Was obrobić. Zwłaszcza że na telefonie piszę.
ale mam pytanie. Czy ktoras ma dyskopatie ? Dziś chodziłam trochę więcej niż normalnie i teraz mam uczucie że mi ktoś dłutem grzebie w kręgach, do tego promieniuje na nogę lewą. jeszcze we wrzesniu chodziłam na aqua aerobic i było ok. Ale teraz wyć mi się chcę z bólu. o tramalu mogę zapomnieć i rentgenie. Przeczytałam o aktorze, Szymonie Bobrowskim-swoją droga b.go lubie, że on ta dyskopatie bedzie miał operowana bo już ma masakrę z kręgami i mam kolejna schize do mojej kolekcji ciazowych schiz.

Witam.
Nareszcie już czwartek :)
Jeszcze trochę i znowu będziemy mieć weekend :)
Mam nadzieję, że dzisiaj w pracy nie będziemy już mieć takiego młyna jak wczoraj.

Jeśli chodzi o wagę to wg wizyty w tamtym tygodniu przytyłam póki co 3kg :p

perelka kochana trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło! :* Będzie dobrze! Musi być.

ewwe ja pochodzę z okolic Kłodzka :) A dokładniej z Paczkowa :)

Witam

my już na nogach zaraz z majka do przedszkola później mam mame zawieść do lekarza

myslalam ze mi dolegliwości ciążowe przeszly i wczoraj się poperfumowałam myslalam ze będę się rozbierać w przedszkolu tak mi smierdzialo masakra a nie chce się zrazic do tego zapachu no nic musze jeszcze trochę odczekać

piszecie o wadze ja mam nadzieje ze 80 nie przekrocze zostało mi 10kg w zapasie po 5 na trymestr :-)

jeżeli oglądacie kuchenne rewolucje to dzisiaj sa z wioski gdzie mieszkałam prawie cale zycie

Witam czwartkowo ,za oknem nie najgorzej,dlatego wybiorę się na spacer(niedaleko mam las,zalew i tamę wybudowaną przez bobry)Dzisiaj wizyta ze starszym synem u diabetologa,może namówi go na pompę?Na obiad spagetti (nawet jak z błędem napisałam i tak będzie pyszne).Pozdrawiam Wszystkie Mamuśki,trzymam kciuki,musimy być dzielne.:tak:

reklama
Hej dziewuszki:) jak ja się nie mogę doczekać usg jutro. Tęsknię za widokiem naszego maluszka:)

Dziewczyny, ale produkujecie. Jak nie czytam was na bieżąco, to potem nie jestem w stanie Was nadrobić. Ale d

A z przyjemniejszych rzeczy, to wczoraj przyszedł Stanley. Pierwsza rzecz zamówiona dla mojego Malucho.
Jest rewelacyjny. Polecam Wszystkim :-)

STERNTALER owca z bijącym sercem Stanley (3677883006) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

świetne, oto moja faworytka STERNTALER owieczka z bijącym sercem Stella (3685958696) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., szkoda, że nie ma tej myszki Milly

Dziewczynki sorki ja tylko na chwilke chciałam wam napisac ze po usg jestem załamana z maleństwem ok ale szyjka się strasznie skraca może czeka mnie pessar jeśli dalej tak będzie czeka mnie pessar mam brac nospe magnez ale było to badania ginekologiczne a wiem ze przez usg tez patrz na dlugosc pojde jeszcze do innego gina. Boje się bardzo bo nie wiem czy to stres napina macice albo skurcze jelit które mam niestety i nieraz dosyć mocne. Reszte napisze jutro.
Majoweczki slazaczki przykro mi ale jutro nie będę dała rady ze względu na to mam nadzieje ze nastoenym razem się spotkam z wami tak mi przykro:-(

Ja dziewczyny i tak dużo leże jedynie coś tam pozamiatam nic poza tym i znów leże spię długo.
Pojde jeszcze do innego gina żeby sprawdził na usg długość szyjki bo wiem, żę mogą być duże rozbierznosci. Przez ostatnie dni miałam mega strey przez szwagierke może też to miało wpływ albo biegunka która miała i wywoływała skurcze jelit.
Ale gin mi mówił, że nawet andrenalina właśnie powodować może to.

szuszunia
fajnie mieć na forum specjalistke od szyjki :) może uda mi się zrobić usg szyjki jutro oby było wszystko ok. Troche się tym załamałam nie powiem. Ujście jest zamknięte tyle dobrze.

A i według gina będzie dziewczynka strasznie maleństwo się wierciło ciężko było mu mierzyć chyba 93 mm ma :)skakało ale w końcu się dobrze ustawiło i nóżki wygięło :)

kochana koniecznie na usg szyjki, dobrze, że się wybierasz. postaraj się nie denerwować. zobaczysz, wszystko będzie dobrze. i gratuluję córeczki:)

Perełka, ja już tylko powtórzę za dziewczynami: skonsultuj diagnozę i dbaj o siebie!

Coś nam Karmelowa zamilkła, czy mi się wydaje?

właśnie, Karmelowa ślicznoto gdzie jesteś?

Do góry