reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Karoli gratuluję synka:-)

martuśka chyba sobie zamówię takie cudo, zeby się uspokajać. Zwłaszcza rano mam wątpliwości. brzuch duzo mniejszy, nie mam żadnych dolegliwości od początku ciązy rano. wieczorem zaczynają mnie boleć piersi, ewentualne mdłości, a wczoraj to wydawało mi się, ze poczułam leciutkie trzepotanie motyli. Nie wiem czy to nie za wcześnie, ale to uczucie jest niezapomniane:-) w kazdym razie teraz bym sobie wyjęła i się uspokoiła, bo przecież jeszcze pół roku ciązy. zwariowac można:-D

annad ten tekst ciąża to nie choroba to rozwala mnie na łopatki. a już zwłaszcza w ustach męzczyzny. Wystarczy sobie przeanazlizowac jaki cud w nas się rozwija i czerpie po prostu z naszego organizmu.
Kiedyś słyszałam, jak mąż koleżanki jej wytykał, ze ma duży brzuch i ona mu powiedziała ja urodziłam dwójkę dzieci a ty co urodziłeś? :-D i od tej pory w różnych modyfikacjach używam tego tekstu. Np ostatnio jak sie pokłócilismy i ostro było;-)to potem, jak sie godzilismy to mu wypominałam, ze nie ustąpił mi tylko idzie w zaparte. na co on, ze ja mu tez moglam ustąpić. więc ja, mój ulubiony tekst ja jestem w ciązy a ty w czym jesteś?:-D a mój ulubiony obrazek dotyczący moich humorów jest w książce cięzarówką przez 9 miesięcy na stronie 88-89:-D

perełka ja tez sie martwiłam jak odstawiłam duphaston, nic sie nie działo

i jeszcze dowiedziałam się przed chwilą, że kumpelka moja bliska , wyprawia dziś urodziny. Poroniła w połowie sierpnia, w 9 tygodniu po 1,5 roku starań. A teraz ja bedąc w ciąży jestem z jej kręgu wykluczona. Domyślam sie , że jest jej ciężko, pytała sie mnie czy bałam sie jej powiedzieć o mojej ciąży
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
ale nie myślałam, że zrobi mi out.
tu się nałozyły dwie sprawy.
ostatnio był artykuł w jakiejś gazecie o tym, jak się cięzarne wyklucza z wszelkich wydarzeń -zakładajac, ze nie piją to nie przyjdą:wściekła/y:
mnie do tej pory tylko jedna kolezanka wydzwoniła, ze idą na andrzejki i czy idę z nimi. odmowiłam, nie chce mi sie na balety z brzuchem, ale miło, ze zadzwoniła. poza tym sama sie trochę odizolowałam na początku bo często do mnie przychodziły kolezanki, a potem siedziały do późna (u mnie chata wolna zawsze w weekendy ;-) ) więc balam sie, ze nie wyjdą o ludzkiej porze i będę musiała wyganiać bo o 21 leciałam z nóg.
a druga sprawa to trzeba ją zrozumieć po stracie :( daj jej czas

ostatnio chciałam lekarzowi medycyny pracy zajumać słuchawki,
też o tym myslalam ostatnio:laugh2:

Django nie oglądałam, dobrze że piszecie, będe miała na wieczór do obejrzenia z męzem. bo z nim niestety muszą być filmy, gdzie strzelają, albo giną ludzie:-D film typu mój rower odpada:-D

mi lva niestety nie pomogę ci w rozwianiu wątpliwości, sama mam ciagle takie obawy

Ostatnia edycja:
reklama
Witam niedzielnie.Ja jeszcze w piżamie i nie wiem czy w ogóle się ubiorę.Zaczęłam 2 -gi trymestr i też mam wrażenie,że objawy ciąży ustały.Piersi nie bolą ,nie mdli mnie,nie mam zachcianek.Wykończę się czekając na wizytę ,a to dopiero za 2 tygodnie.

apple mi pomagają suszone śliwki i popcorn na zaparcia :-). Za każdym razem kiedy uczestniczę w kursie pomocy przemedycznej (z racji wykonywanego zawodu co 2 lata) i widzę fantom dziecka, jest to dla mnie ściskające za serce. Nie wiem czy nie spanikowałabym przy udzielaniu pomocy. no weź gnieć takie małe ciałko.

nota bene dziś miałam przeokropny sen z moim dzieckiem, aż nie będę pisać bo chcę zapomnieć o tym okropieństwie

WItam sie i ja:-)
HURRRRAA nie wymiotuje juz ponad 2 dni wracam do normalnego jedzenia :D czasem MDLI jeszcze, ale co tam:laugh2: sie ciesze:p ale cza pilnowac wagi zeby sie nie rozpedzic teraz:p
Wichurka no Clarena jest super i yves rocher tez lubie kremy i kosmetyki;-)
co do bigosu wczoraj jadlam od tesciowej i jakos srednio mi podpasowal..ale to przez moje smaki ;p hahah ciocie dobre rady MASAKRA... tak bedzie do konca ciazy:p
Brownagula moim tesciom nasze typy imion tez sie nie widza bo oni wola Polskie normlane imiona a ze my poszlismy w słowianskie jesli dobrze doczytalam w ksiedze imion<Wiktor i teraz Borys> mam to gleboko w powazaniu ja mowie tak: miala swoj czas i swoje 5 min przy swoich dzieciach to niech sie nie wtraca :p a szwagierke masz w deche:crazy::confused2:unikalabym jak og:confused2: nie lubie takich ludzi...co do snow tak jest w ciazy mam tak samoe teraz w porzpedniej tez- sny sa porabane i tyle ;P zeszla ciaze chodzilam caly czas do dentysty kazde dzicko cos bierze wiec wiem co to bol zebow kanalowka"chodzenie po scianach" ah nie chce tego wspominac ;/ wspolczuje

Szkola zazdroszcze minusowej wagi:p

co do plci u nas sie ciesza z kazdego dziecia niewazne czy dziewucha czy chlop, moja mama bedzie miala 4 wnuka i ma 2 wnuczki tescie 2 wnuka i jeszcze nie wiadomo co urodzi siostrzenica ma termin na marca wiec 1 prawnucze sie szykuje moim rodzicom;-)

Kurczaczek jaka chalka;-)Mniam:D

Karoli gratuluje syneczka;-)WItaj w klubie;P

Ewwe to normalne ze masz wiecej wydzieliny..

Witaj Kasia;-)

Wasila
goraco w ciazy to norma bo krazenie przyspieszone chyba jak dobrze kojarze;-)dobrze ze nic powaznego a auto to tylko sprawa materialna..

Brandy na spokojnie pampki kup na razie jedna paczke mala a reszte zobaczysz po porodzie, to bedzie wydatek staly przez jakis okres czasu wiec kase bedziesz musiala na nie miec;-)

Polecam Dady sa super;-)

Futurystka witaj w domku;-)

Ewelinka tak hustawki mam dalej...

Struss w poprzedniej ciazy miala opryszczki i wspolczuje;/jestem nosicielem i prawdopodobnie dalam prezent jednemu synowi i drugiemu tez dam;/

Karolina zamarlam:( Boshe jak mozna tak traktowac ludzi a dla Ciebie to musi byc trauma... strasznie mi przykro;(

Kotka 3 mam ckiuki za wizyte ja tez mam we wtorek;-) mysle ze bedzie dobrze lez i odpoczywaj;-)

Annad co do kolezanki ANka ma racje moze zle by sie czula w Twoim towarzystwie ... postaw sie w jej sytuacji..znajomi bez komentarza

Aesthete nienawidze uboerac przescieradla:p edukuj sie tam a nie an necie siedziec;p;D

Milva nie wkrecaj sie to najgorsze...na pewno jest wszystko w porzadku;-)

Asku nie skleroza a demencja ciazowa haha;-)

FUnia ale maja prawo ustac..ja sie ciesze bo 2 trymestr to najlepszy jest w calej ciazy:p

Lotos dalabys rade a jak chodzi o wlasne dziecko dzialasz w szoku mialam kilkanascie jak nie kilkadziesiat zadlawien mlodego zasinienia ..

Apple suszone sliwki, rano szklanka wody z sokiem z cytryny albo miodem kiwi nadczo powinno pomoc;-)
Ja zabieram sie do mamy na obiad meza dzis nie ma jest na sluzbie wiec z mlodym sama eh jak nie lubie ja w ndz jest w pracy;/ Milego dzionka dziewuszki;-)

Ostatnia edycja:
ja też się witam w niedzielny poranek ja już na nogach od 6 jakoś się przyzwyczaiłam do tej godziny nawet jak leżę w łóżku dłużej to i tak to nie ma sensu bo i tak nie zasnę ponownie:-p
nie wiem dlaczego ale od dawien dawna nie lubię słowa "ciężarna" kurde co to za określenie?kojarzy się mi z ciężarówą bądź osobą dźwigającą ciężary a ja nic nie dźwigam mam słodziutki orzeszek w brzuszku a nie żaden ciężar:-D

dzięki dziewczyny ale wiecie jak to jest:baffled: dobrze że wizytę mam w czwartek jakoś dotrwam:tak: \
też nie lubie określenia "ciężarna" od razu czuję się grubo a ostatnio mój M mnie rozwalił bo wypalił z tekstem że jestem przy nadziei w stanie błogosławionym aż mnie zatkało haha:-D

kupiliśmy sobie taką wyciskarkę do cytrusów uwielbiam sok ze świeżo wyciśniętych pomarańczy szklaneczka codziennie i czuję te witaminki pychotka :-)

Ja również witam niedzielnie :-)

Pobudka o 7 więc nie najgorzej - :-)oczywiście podwójna sikawka nocą zaliczona :D

Maż dzisiaj zupkę porową gotuje- uwielbiaaam ! A na drugie to nie wiem co będzie.... jakoś chyba mięchem się przejadłam

U nas dzisiaj 8 stopni i na razie bez deszczu , więc zaraz się ubieramy i idziemy na spacer korzystać:-)

witam my wczoraj z mezem wieczorem pojechalismy na pizze wrocilismy cos ok 23 majki nie ma wiec chcielismy gdzies wyjsc
pozniej wlaczylismy sobie filmik ale niestety zasnelo sie nam
ach jak mi brakuje takich wieczorow jak w hiszpanii gdzie zaczynalismy dopiero ok 22 wrscalomsie w nocy a rano do pracy

hej dziewczyny
ja zaraz zmykam do pracy. Po pracy podjedziemy na ip, niech sprawdza czy wsio ok, bo od srody zadnych objawów nie mam i nic nie czuję tylko ta wydzielina taka obfita mocno, a takie smutne informacje jak wczorajsza tutaj, wcale mi nie pomagają...jezeli okaze się ze wszystko jest ok, na pewno kupię doppler, bo inaczej zwariuję oszaleję i umrę ze strachu, i tak ledwo wyrabiam jak widać.
Możemy sobie więc Mi_lva przybić piątkę.

Milej niedzieli dziewczynki.

Ostatnia edycja:
reklama
karola- przykro mi..,
Ps. ja bym skonsultowala to jeszcze z niezaleznym ginekologiem..

annad31- a jak to mozliwe ,ze teraz zmienilas status?:) Ktos Ci "pomogl" bys miala potem macierzynskie??

Ja sie tez witam niedzielnie:) - Nam wczoraj dzien minal na odwiedzinach rodzinki :) potem bylismy w tym kinie ale o godzinie 20 padalam juz na gebe a tu jeszcze trzeba film ogladac- łeb mnie napitalal, mdlilo nieziemsko! ale jedna ciekawostka - Poczulam wczoraj w kinie pierwszy raz Dziecie w brzuszku!!!:D Dziwne uczucie:p - A i mi film dupy nie urwal ale byl calkiem calkiem:p ja bym chetnie poszla na igrzyska smierci- ale Moj M nie bardzo wiec albo namowie kumpele albo poczekam az sie pojawi do obejrzenia gdzies w necie czy cos;)

Dzis moj M zarzyczyl sobie pierogi ruskie- skaranie Boskie.. ale obiecal walkowac ciasto - wiec niech Mu bedzie..;)
a u Was co Dzis na obiadek??:)

Do góry