reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Gratulacje!
A co do znajomej, w tej sytuacji bądź wyrozumiała... Ludzie po traumatycznych przeżyciach zachowują się nieracjonalnie, reakcje są nieprzewidywalne. Uszanuj to, daj jej czas :-)

wiem. Tak bardzo się cieszylam kiedy powiedziała mi o ciąży tak bardzo wyczekiwanej. A teraz wzbudza we mnie poczucie winy za obecną sytuacje.
ogólnie moje babskie towarzystwo sie wykruszylo. Mamy wszyscy po 30lat a pierwsi jesteśmy w ciąży. Facetom jest łatwiej chyba. Kiedyś spotykalysmy się non stop, gdyby nie one zwariowalabym przez moją była pracę. nie wiem, może się boją że będę o ciąży i dzieciach nawijac ?

reklama
hej, hej :tak:
środek weekendu :-D
wczoraj troszkę się poleniłam ;-) dzisiaj również mam w planach lenienie ;-) jedynie pranie muszę włączyć, suszarkę włączyć i poskładać ;-)

pościel - znowu zapomniałam zamówić :zawstydzona/y: od tygodnia zabieram się za to ... skleroza nie boli ;-) muszę ślubnemu pokazać jaką wybrałam, by nie stękał, że nie ma żadnego wpływu na wybór ;-)

Karoli gratulacje mężczyzny:-):-)
annad31 troche dziwna sytuacja no ale nie możesz się winić że jesteś w ciąży a ona nie przecież nie twoja wina ale faktycznie jeśli ma traumę to potrzebuje czasu a później wszystko wróci do normy

wczoraj zrobiliśmy sobie z M wieczór kinowy oglądaliśmy Django ej superowy był ten film :szok: słyszałam że jest dobry ale jakoś tak cały czas odkładałam obejrzenie go a tu taka niespodzianka zrobiłam popcorn i mieliśmy jak w kinie heh:-D

no i jeszcze mam taka sprawę że tak: przestały mnie boleć piersi, nic mnie nie kłuje czy pobolewa, nie śpię już po południu nie czuję takiego zmęczenia i teraz nie wiem czy się cieszyć czy martwić że tak naraz wszystko ustało nie uważacie że to dziwne? jestem dopiero w 12 tyg chyba że ciąża jest starsza i wchodząc w 2trymestr tak wszystko ustało jest to możliwe bo już zaczynam wariować:baffled:

aa... a ja tylko na ciążowy patrzyłam :p

annad, jak czytam o Twoich znajomych, to aż nie wierzę... nic tylko się ciesz, że teraz się wykruszyły takie znajomości. bo jednak na prawdziwych przyjaciół zawsze możesz polegać. a tu coś nie tak skoro Cię wykluczają z grona znajomych :baffled:

a ja dzisiaj się leniłam cały dzień :p no zmieniłam tylko pościel i nastawiłam tamtą do prania :p a ja pościeli zmieniać nie lubię, bo muszę podnosić cały materac żeby nałożyć prześcieradło :p a najgorsza kołdra, bo ma 200x220 cm :p no ale dałam radę :D

U nas też taka kołdra i też nie lubię zmieniać pościeli :-(

wiem. Tak bardzo się cieszylam kiedy powiedziała mi o ciąży tak bardzo wyczekiwanej. A teraz wzbudza we mnie poczucie winy za obecną sytuacje.
ogólnie moje babskie towarzystwo sie wykruszylo. Mamy wszyscy po 30lat a pierwsi jesteśmy w ciąży. Facetom jest łatwiej chyba. Kiedyś spotykalysmy się non stop, gdyby nie one zwariowalabym przez moją była pracę. nie wiem, może się boją że będę o ciąży i dzieciach nawijac ?

Hmm może i tak myślą. Wy pierwsi w ciąży, ale może niedługo i u znajomych będą dzieci to wtedy pewnie same się odezwą. Tylko trzeba przemyśleć czy warto.

U nas dzisiaj mała zrobiła pobudkę o 6 40 więc nie dała pospać, ale w łóżku leżałyśmy do 8. Ach to moje lenistwo rano :zawstydzona/y:.
Jak mała pozwoli zaraz biorę się za ciacho, jak wyjdzie wrzucę przepis ;-)

Udanego dnia ;-)

wczoraj zrobiliśmy sobie z M wieczór kinowy oglądaliśmy Django ej superowy był ten film :szok: słyszałam że jest dobry ale jakoś tak cały czas odkładałam obejrzenie go a tu taka niespodzianka zrobiłam popcorn i mieliśmy jak w kinie heh:-D
byłam ze ślubnym na premierze :tak: bo my fani Tarantino ;-)
scena ku klux klan z Donem Johnsonem rozwaliła mnie :-D płakałam ze śmiechu ;-)

właśnie w tym filmie super było to że z niektórych scen ryłam jak szalona a jak się na końcu dowiedziałam że to od Tarantino to już wiedziałam czemu tak krew sikała;-)

dziewczynki odp czy niepotrzebnie się martwię????:zawstydzona/y:

właśnie w tym filmie super było to że z niektórych scen ryłam jak szalona a jak się na końcu dowiedziałam że to od Tarantino to już wiedziałam czemu tak krew sikała;-)
Tarantino dał popis :tak: sam też bosko zginął ;-) nie mógł normalnie ;-) muszę sobie kupić Django, ostatnio właśnie o tym myślałam ;-) i mus obejrzeć jeszcze raz :tak:

dziewczynki odp czy niepotrzebnie się martwię????:zawstydzona/y:
świrujesz ;-)

reklama
Cześć dziewczyny,
nie było mnie tu chyba od wtorku:zawstydzona/y: tzn. byłam już w piątek, ale w międzyczasie nadrabiałam, co napisałyście. W środę byłam na "Bezpiecznym maluchu". I naprawdę jestem bardzo zadowolona. Zwłaszcza z wykładów o pierwszej pomocy.

Mnie wczoraj wieczorem strasznie bolał brzuch :-(ale później już zgłupiałam i nie wiedziałam, czy to boli z powodu zaparcia, czy to u dzidzi. Później do bólu doszły wzdęcia. Wzięłam espumisan i nospę i poszłam spać. Mam nadzieję, że dziś już będzie dobrze, Kiepsko u mnie z tymi dolegliwościami. Zaparcia mnie dobijają. W tej książce "w oczekiwaniu..." było napisane, żeby jeść kiwi. Więc kupiłam wczoraj koszyczek. A dziś poczytałam, że kiwi mają też wiele innych pożytecznych właściwości.

Dziś wchodzimy w 14 tc na suwaczku.

nie no, nie żartuj :D to jest Polska :p to specjalnie zostało tak wymyślone żeby się nie dało ;) adwokat nic nie pomoże, bo to sąd nie zrobi tej KW :eek:
wiesz, tak jak pisałam wcześniej - wszystko zostało skrupulatnie przemyślane. Był program rodzina na swoim, gdzie było dofinansowanie od państwa do mieszkań, ale im nie wypaliło, bo jednak znaczna część kredytów poszła na rynek wtórny. Od maja tego roku uchwałą sądu najwyższego mieszkania z nieuregulowanym statusem gruntów nie mogą mieć zakładanych ksiąg wieczystych. A już we wrześniu wchodzi program mieszkania dla młodych, dofinansowanie do mieszkań, ale jedynie z rynku pierwotnego...
trzeba wspierać gospodarkę, banki, deweloperów. Jeśli np. w Warszawie około 30% spółdzielczych lokali ma nie uregulowany stan gruntów to proporcjonalnie te 30% dotyczy całości podaży lokali spółdzielczych na rynku wtórnym. I te 30% pójdzie na pierwotny to kółko wspaniale się zamknie : bank-deweloper-klient-bank. Banki które wrzuciły ogromne kwoty w projekty deweloperów maja większa szansę na zwrot.
A połowa Polski zostaje ze spółdzielczymi własnościowymi mieszkaniami bez uregulowanego statusu gruntów i możliwości założenia kw i jest udupiona jednym słowem :) no ale - to Polska właśnie :p
Aesthete, zgadzam się z Tobą w 100%. U nas w sumie niewielkim mieście, jakim jest B-stok w ciągu kilku lat powstało tyle nowych osiedli, że teraz stoją puste:eek: moim zdaniem to jest chore. A mieszkania z rynku wtórnego są jednak tańsze i powinni dać ludziom możliwość skorzystania z tego.

Ja chyba odczuwam już jednak II trymestr :-). Już nie muszę iść spać o 20. Dzisiaj nawet porwałam się na zrobienie chałki, pierwszy raz w życiu. Taka świeża chałeczka z masełkiem i szklanką mleczka. Mniammmmm.

Tak wyglądał nim zaczęła się piec ;-)
Zobacz załącznik 592860

Jak się nie spali (różnie to z moim piekarnikiem) to za 15 minut wrzucę fotkę upieczonej ;-)
Piękna chałka:-) ale narobiłaś ochoty mmm:tak:

a nie nie mogę ziaji :( jedynie z tego co pamiętam, to tolerowałam do ciała masło kakaowe, a do twarzy :no:
Ech, masakra ja to nawet na niektóre rzeczy dla dzieci jestem za wrażliwa, do mycia ciała podchodzi jedynie pinio z biedronki, albo mydełko bambino...Po reszcie zaraz się wściekam tak mnie skóra swędzi że druciakiem bym się drapała...
Oby moja dzidzia nie odziedziczyła po mnie tej alergicznej przypadłości...
cud że przypasował mi żel do mycia twarzy z biedronki za 4.99 do cery mieszanej :-)
a do okolic intymnych jedynie lactacyd, baardzo lubię :))))
brownagula, może spróbuj kosmetyków babydream dla niemowląt z rosmanna. Ja też mam bardzo wrażliwą skórę i odkąd przerzuciłam się na nie jest o wiele lepiej. Po innych ciągle miałam jakąś pokrzywkę. A one są bez parabenów, konserwantów itp. Naturalny skład.

karolina859, strasznie mi przykro i bardzo Ci współczuję:-(nawet nie chcę sobie wyobrażać, co teraz przeżywasz. Ściskam Cię mocno.

Mam pytanko od paru dni jak robie siku tzn jak wstaje już z wc czuje jakby ktoś ciągnał mi skóre wokolicach pępka co to pierwszy raz takie coś mam normalnie nie miłe uczucie mija po jakimś czasie jak usiądne.
,
perelka, ja tak mam szczególnie w nocy. Strasznie mnie ciągnie brzuch. Mija, jak się położę do łóżka. W dzień jest ok.

Przepraszam, że się nie odniosę do wszystkich, ale nie jestem w stanie. Miłej niedzieli Wam życzę dziewczynki.

A co u innych dziewczyn? Chyba dawno Nanncy nie było i Makao z tego, co kojarzę.

Do góry