reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Hej Babeczki :)))
Przepraszam, że ostatnio Was zaniedbałam. Mea culpa:-(
Przez ostatni tydzień miałam koszmarne bóle głowy i wysokie ciśnienie 145/100. Nie mogłam normalnie funkcjonować. Ból trwał nieustannie. Ale to przez pogodę. Pogoda się trochę unormowała i bóle przeszły. Mam nadzieję, że prędko nie powrócą, bo nie życzę nikomu takiego stanu.

W piątek byłam na badaniach prenetalnych. Jeszcze nie wiadomo, kto tam u mnie mieszka. A szkoda....
Może na następnej wizycie (06.12) ujawni się Mikołajek, albo Mikołajkowa :tak:
Z Malucho wszystko dobrze. Wszystkie paramenty w normie. Kość nosowa jest, a nawet dwie, przezierność karkowa również w normie.
A ryzyko wszelakich trisomii, jak u 15-latki :-)

No i żeby jednak nie było za różowo, to wczoraj byłam u dentysty, bo mam ósemkę do wyrwania. Jednak dentysta nie dał rady mi jej wyrwać. Siedziałam godzinę na fotelu, ząb mi rozchwiał i nie wyrwał. Coś mi się wydaje, że bez chirurga szczękowego się nie obejdzie.Boli mnie połowa twarzy, od tego ruszania i wkładania dentystycznej męskiej dłoni do mojej buzi.
Coś ten listopad w okolicach jedenastego nie jest dla mnie szczęśliwy. Rok temu też nie był :-(
Ech, życie....

Przepraszam, że smęcę o sobie, ale musiałam się wygadać.
Życzę Wam udanej niedzieli :-)

reklama
Witajcie... ufff rodzice pojechali. Bylo super ale meczace dla mnei teraz to wszystko,bo caly czas na obrotach. Teraz troche ogarniam w mieszkaniu,robie pranie i pakuje sie,bo rano jedziemy do Polski ale wracamy juz w srode. Ogolnie,to jakos mniej jem ostatnio i nie wiem dlaczego. Co do sutkow,to swedza mnie jak cholera i musze smarowac oliwka. Wczoraj dostalam w sklepie taki atak swedzenia,ze musialam posmarowac pomadka ochronna do ust bo bym nie wytrzymala. Chcialabym nadrobic wszystkie Wasze posty ale boje sie,ze nie dam rady:(
Dzisiaj niedziela..cisza spokoj:)Buziaki dla Was

Aha zapomnialam jeszcze dodac,ze moja mama powiedziala,ze mam za maly brzuch :(

Ostatnia edycja:
Witam niedzielnie. :-)

Co do pampersów to my używaliśmy tez tylko z pampersa, huggisy jakies takie sztywne dla mnie były a innych nawet nie próbowałam szczerze mówiąc...

Perełka, bo nie widzę suwaczka, który u Ciebie tc??
Ja też już od wczoraj nie biorę luteiny...

Annad31, ja właśnie też bałam się że będę non stop podsłuchiwać dzidzi jak kupie detektor, ale ustaliłam sama ze sobą maksymalną częstotliwość użytkowania i kupiłam. ;-) O własnie ten - BABY FETAL DOPPLER BABY HEART BEAT MONITOR JUMPER ANGELSOUNDS JPD-100B | eBay

Aesthete to ze zmianą pościeli masz tak jak ja... Jak przyjdzie jeszcze strzepnąć tą wielgachną kołdrę to koniec... Ja wykorzystuję męża w tej kwestii od jakiegoś czasu... ;-)

Chałeczka piękna, też ostatnio piekłam, dzisiaj abitnie w planach pączki :-D (mam nadzieję że mąż wyrobi ciasto ;-) )

Karoli gratuluję synka! :-)

Bajka kiedy wychodzicie? Dobrze że u dzidzi ok :happy:

Lawendowy sen, współczuje sytuacji z ósemką... :baffled:

Ja też chcę ważyć mniej :-( Tymczasem już 5 kg na plusie :-( No ale jak się zjada paczkę białych michałków dziennie itd itp... :zawstydzona/y:
43pomocy.gif

U nas dziś na obiad tradycyjnie rosołek (mąż już ugotował) a ja na drugie mam zrobić schabowe z filetów kurczaka i kapustkę zasmażaną... Na deser pączki. ;-)

Miłej niedzieli wszystkim!!

Ostatnia edycja:
kurczaczek ja dobrze zrozumiałam będziesz mieć czworaczki?jejciu ale wesoło:)
ja tam nic nie czuje no może coś takiego jakby bulgotanie czy co nie wiem to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcie jakie to powinno być uczucie jak dziecię się rusza, choć każdy mnie pyta czy czuję ruchy ale nom nie wiem:-(

ja po tej migrenie wczorajszej i wyciu do poduszki mam dzisiaj niesamowity power. wyszorowałam szczoteczka do zębów kabinę prysznicową, każdą szczelinkę i szparkę. jakby któras chciała wiedziac jakiej kabiny , z jakiej firmy NIGDY nie kupować to chętnie zdradzę.

ja na bank uzależniłabym się od detektora !

i jeszcze rano jak podwijałam rolety, patrzę na szybę a tam taki ślad po ptaku. odciśnięte jak pieczątka skrzydła i piórka. jezu, słyszałam że coś puknęło ale myślałam, że to moja świnka Frania rozrabia w swoim terrarium. a po odciśniętych piórach stwierdzam że to gołąb był. jakiś wyjątkowo brudny. jakby w mące otoczony i przyciśnięty do szyby.

kurczaczek ja dobrze zrozumiałam będziesz mieć czworaczki?jejciu ale wesoło:)
ja tam nic nie czuje no może coś takiego jakby bulgotanie czy co nie wiem to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcie jakie to powinno być uczucie jak dziecię się rusza, choć każdy mnie pyta czy czuję ruchy ale nom nie wiem:-(

No co ty :szok:. Czytałam po prostu, że jak w brzuszku ma się czworaczki to na naszym etapie mają tyle miejsca, że się nie stykają. A jak my mamy po jednym maluszku to miejsca ma na pewno dużo dużo. Więc po tym artykule doszłam do wniosku, że to jednak nie dzidzia tylko się wkręcam ;-)

Ciacho upieczone
Zdjęcie0243.jpg

Siostra zadzwoniła i niespodziewanie i jak zwykle ona na ostatnią chwilę zaprosiła na imieniny szwagra. Więc jak mała wstanie zjemy obiadek i jedziemy w odwiedziny ;-). M postara się nas odebrać wracając z pracy ;-)

Miłego popołudnia

Załączniki

• Zdjęcie0243.jpg
    Zdjęcie0243.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 50
No co ty :szok:. Czytałam po prostu, że jak w brzuszku ma się czworaczki to na naszym etapie mają tyle miejsca, że się nie stykają. A jak my mamy po jednym maluszku to miejsca ma na pewno dużo dużo. Więc po tym artykule doszłam do wniosku, że to jednak nie dzidzia tylko się wkręcam ;-)

Ciacho upieczone
Zobacz załącznik 593012

Siostra zadzwoniła i niespodziewanie i jak zwykle ona na ostatnią chwilę zaprosiła na imieniny szwagra. Więc jak mała wstanie zjemy obiadek i jedziemy w odwiedziny ;-). M postara się nas odebrać wracając z pracy ;-)

Miłego popołudnia

o matuchu jakie ciasto :-(
mój mąż pracuje w firmie cukierniczej, od czasy do czasu przynosi mi takie 5 kilowe pudła z ciastkami i cukierkami. bardzo często przynosi jakieś produkty do testowanie , które jeszcze nie weszły na rynek. ale Wam powiem , że nie mam ochoty na takie rzeczy. choć wiem, że jaja, kakao, mleko i ziarna maja najwyższej jakości, staraja sie także dodawać coraz mniej konserwanów i innych ulepszaczy. tak jak kiedys zajadalam się sliwką w czekoladzie ale bo cukierasami toffi to teraz nie moge na to patrzec. wolę jakiegoś wafla, drożdżówkę albo domowe ciacho. ale sama jestem anty talent jeśli chodzi o pieczenie, zrobie jedynie sernik na zimno i muffiny z paczki :-/

lawendowy_sen gratuluję udanej wizyty :)

Mia_30 w takim razie życzę udanej podróży do Polski :) Fajnie macie, że w dumie nie tak daleko.

joannna pączki :D Sama robisz?

kurczaczek oj kusisz tymi ciastami :D A ja mam takiego lenia do pieczenia ostatnio :(

annad zazdroszcze, że Twój mąż w firmie cukierniczej pracuje :D

ja po tej migrenie wczorajszej i wyciu do poduszki mam dzisiaj niesamowity power. wyszorowałam szczoteczka do zębów kabinę prysznicową, każdą szczelinkę i szparkę. jakby któras chciała wiedziac jakiej kabiny , z jakiej firmy NIGDY nie kupować to chętnie zdradzę
haha :-D ja też mogę podać jakiej firmy nie brać kabiny ;-) mamy wolnostojącą ;-) tandeta cholerna, niestety na lepszą brakło nam już funduszy ... chociaż szwagier ma tą lepszejszą i też narzeka ;-) ale przynajmniej drzwi mu się domykają :-D

pościel zamówiona, o tak :tak: wreszcie ;-) niech przychodzi szybko ;-)

a moi chłopcy mnie zostawili ;-) pojechali do szwagra ;-) ślubny chciał obciąć włosy, a Mrówek chciał pokazać Stryjowi zdjęcie swojego rodzeństwa ;-)

zjedlliśmy zupkę :tak: pomidorówkę mamusi ;-) na drugie danie mamy żeberka ;-) też mamusi ;-) wszystko tylko podgrzać, więc mam dzisiaj spokój z gotowaniem ;-)
i kazałam chłopakom zrobić zakupy, bo przecież jutro wolny dzień ;-) zapomniałam o wędlinach :baffled: trudno ;-) może coś wieczorem uda mi się zakupić ;-)

a mnie coś dzisiaj podbrzusze boli :eek: więc oszczędzam się :sorry: Mrówek zabronił mi nawet prania do pralki wsadzać, by nie zgnieść jego młodszego rodzeństwa ;-)

reklama
Witajcie kochane :)))
Nie odpiszę każdej po kolei tylko tak mniej więcej...
U mnie dziś samopoczucie fatalne, a ja się cieszyłam że dwa dni bez mdłości i wymiotów, a tu dziś o 2 w nocy pobudka bólem głowy ;| no masakra mówię Wam, zawsze dwa dni jest ok, później obudzę się w nocy i już głowa, rano mdłości i wc kaczka kilka razy pod rząd ...
Później wzięłam apapa, na mój nieszczęsny łeb,i poszłam z mężem na zakupy trochę powietrza złapać ;-)
Kupiłam najmniejsze pampersy 2-5kg dla noworodków bo były wystawione za 15zł(tak pisałyście o pampersach wczoraj) :-p
Na obiad była pizza więc absolutnie nie niedzielnie :zawstydzona/y:
Ucięłam sobie popołudniową drzemkę, i się czuję jakby mnie ktoś przemielił przez maszynkę do mięsa, i dodatkowo zdeptał i przeżuł i wypluł :baffled:
Brzuch mnie swędzi masakrycznie, nawet nie mam siły żeby się smarować czymś przeciw rozstępom :zawstydzona/y: oj muszę się zmobilizować...
A na piersiach to mam takie niebieskie żyłki że ho,ho...i też swędzą a jakże inaczej...
A tu jeszcze idziemy na 17.30 na losowanie, może coś wygramy :-p a w ogóle mam smaka na pomarańczkę albo mandarynki, o!
A podobno cytrusy bardzo uczulają...:szok:

Do góry