reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Brandy co Ty te spodenki sa superowe!! Mega slodkie :tak: a spodnie ciazowe tez fajne jak tylko lubisz rurki to kupuj ;-) ja nie lubie rurek wole takie lekkie dzwony

reklama
błędy nie błędy- ważne, że każda rozumie co się pisze :-D GdYbYsMy PiSaLy jAk pOkEmOnY, bez ładu i składu, gdzie zupa byłaby zópą a brzuch bżóhem- to można by się czepiać :-p demokracja w PL:-p

co do makaronów, u mnie dziś łazanki:-D mniam mniam mniam:-D

Bąbelku Moj M tez chodzi poddenerwowany i gada ,ze bedzie musial szukac 2 etatu:p hee widac chlopaki sie stresuja;D
to chyba tylko mój się nie przejmuje :p bo nawet w krytycznych momentach jakoś zawsze dajemy radę :p

wogole mój teściu powiedział ze jak będzie kolejna dziewczyna to ona nawet do nas nie przyjdzie jej zobaczyć w sumie to gdzies to mam bo za bardzo za nim nie przepadam ale mogl sobie darować takie teksty najważniejsze żeby dziecko zdrowe było
o kurde... to chyba bym tak mu wygarnęła, że już nigdy by mnie odwiedzić nie chciał :angry:

Aesthete - gratki II trymestru ;-) Ja zaczynam jutro
to idziemy łeb w łeb :D może termin porodu też się nam pokryje? :p

ewelinka przykro mi, ale ja mam hopla na punkcie bledow, Nie ma znaczenia jezyk.
o! ja też :D ale mnie bardziej rażą błędy ortograficzne w języku polskim ;)
mam nawet koszulkę z dwoma ludzikami i dialog między nimi:
-mów do mnie brzydko!
-wziąść... włanczać... przyszłem...
:D uwielbiam ją :p

brandyy, boskie te spodenki :) a pościel rzeczywiście w dobrej cenie :)

dziewczyny, chyba nici z naszego wymarzonego mieszkania :( :( :( :(
zaczęliśmy załatwiać wszystko z tym mieszkaniem, które chcemy sprzedać, w spółdzielni itp. i się okazuje, że tam jest nieuregulowany status gruntów. I nie da się uregulować, bo właściciele mieszkań porozjeżdżali się po całym świecie i nie ma jak się z nimi skontaktować.
Na tym mieszkaniu nie można założyć księgo wieczystej, co powoduje, że bank nie ma gdzie wpisać swojego zabezpieczenia i stosuje podwyższoną marżę do czasu wpisu hipoteki do KW. A że KW nie zostanie założona, bo wg uchwały Sądu Najwyższego nie ma takiej możliwości, to bank może zażądać natychmiastowej spłaty kredytu. No więc podsumowując: jesteśmy właścicielami mieszkania, ale to mieszkanie nie może mieć KW i nie może zostać obciążone hipoteką. Mógłby je ktoś kupić, ale za gotówkę (bez brania na nie kredytu), a raczej marne na to szanse...
I powiem wam, że przez to źle dzień się zaczął :( doła mam, bo kurczę to tak, jakby przekreślić marzenia :-(

Mi dalej makarony bardzo smakują, ostatnio jadłam przepyszny z lososiem. Mniam :)
mi też !! wczoraj zaś jadłam makaron z pesto ;-) mniam, mniam :tak: a ślubnemu z łososiem wędzonym i koperkiem zrobiłam :-D

a właśnie dziewczyny - łososia wędzonego niby nie można, a co z łososiem wędzonym i smażonym??? bo ja tak sos robię, smażę łososia wędzonego, do tego koperek, śmietana, doprawiam ;-) i mam pycha obiad :tak: jak się podsmaży takiego łososia to chyba bakteriosy wybite, he?

ivon co do chinskiego kalendarza to bierzesz termin przewidywanych dni plodnych w ktorych doszlo do zaplodnienia :)

brandyy dzieki Tobie przypomnialam sobie, ze musze w koncu ruszyc tylek z domu i wiekszy stanik sobie kupic :p Sliczne spodeneczki DLA maluszka :D Ja tez bym sobie zaszalala, ale poczekam na plec. Co do spodni ciazowych to mi sie bardzo podobaja, bo mam hopla na punkcie rurek :D Tez takie chce sobie kupic.

aesthete przykro mi kochana, ze tak wam wszyslo z tym mieszkaniem :(

Pat mam nadzieję że dzisiaj już ok :happy:

Iwona powodzenia na wizycie!!

Kotka może na IP skocz? Lub do gina, tak jak dziewczyny tu radzą. Zrobią usg i się uspokoisz... Stres nie pomaga...

Co do tabelki z płcią mnie się nie sprawdziło, córa powinna byc chłopcem :-D Teraz też chłopiec wychodzi, ciekawe czy tym razem się sprawdzi czy będzie druga córa No i co do cery, z córcią wyglądałam naprawdę dobrze... każdy mówił że będzie synek bo wręcz promienieje ;-) Włosy, cerę i paznokcie miałam rewelacyjne.Teraz z kolei wyglądam paskudnie...

Witam też nowe majowe foremki! :-)

Gdzie polecacie kupić to mydło aleppo? Ja też kupuję takie naturalne ale jakoś nie mam zaufania do tutejszego sklepu stacjoonarnego, często w PL kupuje i sobie przywoże, Możecie polecić jakiś skep online?

U mnie w rodzinie oczekują teraz chłopca... :rofl2: Ciekawe czy będzie chłopiec czy dziewczynka...
A co do dziewczynek to ja byłam taką wyczekiwaną i chcianą przez każdego, w całej mojej rodzinie sami chłopcy byli, mam starszego brata i samych kuzynów, kuzynki ani jednej. Fajnie tak słuchać przez całe życie od każdego jakim chcianym się było i wyczekiwanym, do tej pory jestem dla każdego Asiunia :tak: Tak się czasem zastanawiałam czy było by inaczej gdybym była chłopcem...? :eek:

Wiecie co, ja wczoraj 1 raz wzięłam witaminy z żelazem dla kobiet w ciązy... Już wieczorem mnie mdliło, teraz też mi nie dobrze, aż głowa zaczyna mnie pobolewać... :baffled: A mdłosci mi minęły kilka tygodni temu... :confused2:

Moja córa w przyszłym tygodniu ma urodziny, w następną sobotę robimy przyjęcie... Mam nadzieję że dam radę wszystko ogarnąć i że się pomieścimy bo znajomych ma sporo...

Ja kapustkę na bigosik kupiłam, ale dzisiaj na obiad sosik z buraczkami z wczoraj :-)

Zosiasamosia, ale teściu pojechał... :szok: Wypadało by mu odpowedzieć że na to liczysz, ale czy jest sens się zniżać do takiego poziomu? A Twój mąż to słyszał?

Co do blędów to ja też czasem robię, na niektóre nie zwracam uwagi, ale niektóre rażą mnie w oczy bardzo (mimo że nie zwracam nikomu uwagi z tego powodu), np właśnie takie Tobie, Was itp z małej litery - dla mnie to brak szacunku do osoby z którą się piszę, tak samo jakby napisac imię z małej litery.

Aesthete ja też chcę taką koszulkę!! Cudowna!! :-D
Co do mieszkania spróbuj dać ogłoszenie że sprzedasz ale tylko za gotówkę... może ktoś się trafi...

Ostatnia edycja:
U mnie w rodzinie oczekują teraz chłopca... :rofl2: Ciekawe czy będzie chłopiec czy dziewczynka...
A co do dziewczynek to ja byłam taką wyczekiwaną i chcianą przez każdego, w całej mojej rodzinie sami chłopcy byli, mam starszego brata i samych kuzynów, kuzynki ani jednej. Fajnie tak słuchać przez całe życie od każdego jakim chcianym się było i wyczekiwanym, do tej pory jestem Asiunia :tak: Tak się czasem zastanawiałam czy było by inaczej gdybym była chłopcem...? :eek:
ja miałam być Karolem ;-) a jestem Asieńka ;-)

dlaczego ten piątek dłuży się tak niesamowicie?????? 1 godzina i 5 minut do wybiegnięcia ;-)

Aesthete ja też chcę taką koszulkę!! Cudowna!! :-D
Co do mieszkania spróbuj dać ogłoszenie że sprzedasz ale tylko za gotówkę... może ktoś się trafi...
proszę :D Mów do mnie brzydko! Polskie Nadruki - nadruki, które uczą!
co do sprzedaży mieszkania, to może to być takie proste... bo kto normalny kupi takie mieszkanie za grubą kasę wiedząc, że w przyszłości może mieć problemy ze zbyciem?
Na pewno mieszkanie sporo straci na wartości, a to nam mocno komplikuje plany... :(

reklama
Joanna - tak, dziękuje. Dzisiaj już spokojnie, ale leże plackiem i sie nie ruszam, oglądam zbuntowanego odcinek za odcinkiem :D Wizyta dopiero 20.11 :( może jakoś wyleżę.

A wy znów o jedzeniu! Aż mam ochotę na łososia :) w sosie bazyliowym i ze szpinakiem ... Mniam!

Do góry