reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam wieczornie

ewelinka 2106 mnie tez boli czesto krzyż, zwłaszcza jak dużo siedzę albo chodzę. takie uroki ciąży:-)

stazi- też polecam Prenatal Grpcare, brałam też Prenatal UroCare bo miałam problemy z pęcherzem. Pomysł z octaniseptem na gardło ciekawy- na pewno kiedyś zastosuje bo mam w domu prawie całą butelkę. Nie wpadłabym na to!

niuniaa- na przeziębienie najlepsze babcine sposoby, Kiedys jak cos mnie brało to brałam wszytskie tabletki jakie posiadaliśmy w domu, od poprzedniej ciąży zawsze ratuje się miodem, czosnkiem, cebulą, maliną itp. Działa! Oczywiście zostań z majówkami:) Cieszę się, że malenstwo rośnie:) A to że jedno tez ma swoje dobre strony- na pewno będzie Ci łatwiej.

Trinaesi- przykro mi bardzo, może za kilak dni coś się wyklaruje trzymam $$$$$

aesthete- łożeczko i cały zestaw w dobrej cenie. Tez bym rozważała zakup ale mam po Kornelce. Ewentalnie nowe poszewki na kołderkę zakupię.
Tak na marginesie ciekawe czy się nam przyda łożeczko- mała spała z nami od urodzenia a kiedy skończyła 14 miesięcy spi sama w "normalnym " łóżku. Tak czy siak czeka na następcę. Bety nie robiłam wcale.

Straciatella -Twoje łożeczko też ciekawe, jednak jak dla mnie trochę za drogie. Na pewno bardzo praktyczne. Moja córcia też płacze codziennie jak ją mąż zawozi do żłobka.

Kiuik -witaj, też mam wizytę 17.09:-)Majóweczki piszą dużo, to prawda. Co to będzie jak się lista mamusiek powiększy....

perełka- też nie mam zadnych objawów poza bolacym krzyżem wieczorem i to tez nie zawsze. Nawet zmeczenie już minęło. W pierwszej bołaly mnie sutki tak mocno, że czasem płakałam. po prostu każda ciąża inna. Może objawy nadejdą? Bądź dobrej myśli.

Martynia - apetyt mi dopisuje, jem mało ale czesto.

applecrumble- rozumiem Cie doskonale, ja tez się na razie ukrywam bo po pierwsze chce potwierdzić ciąże u lekarza a po drugie mój szef to szowinista. My mamy akurat remont w biurze więc cały czas przenosimy dokemnty z jednego miejsca w drugie i tez ciągle kombinuje zeby nie dzwigać. Co do mdłości- nigdy nie miałam i nie chcę ich doświadczyć.

Lena- też niemiło wspominam koncówkę ciązy, czułąm się zle, wszytsko mnie bolało. a czkawki małej nie lubiłąm, bo czesto miała ją o 4 nad ranem i juz nie mogłam spać do rana:-)

Dziewczyny, przepraszam, że odpisuję taka zbiorówką ale tylko wieczorami mam siłę i czas. Ja czuję się dobrze, dziś usłyszałam, od jednej znajomej ze wyglądam kwitnąco więc albo jestem w ciąży albo macierzynstwo mi służy. Zwaliam na to drugie bo jescze nikomu nie mówiłam. Zaczyna mi się uwypuklac brzuch. Troche za wczesnie wiec to pewnie wynika z tego ze dużo jem:wściekła/y:ale ja ciągle jestem głodna...... Mam nadzieje, ze dazu nie przytyje :-)

reklama
3 miesiące temu dostałam od teściowej domową suróweczkę w słoiku..wyglądała ohydnie ogórki zmemlane z marchewką i papryką:baffled: no i tak się kurzyła w spiżarce... dziewczyny..jak ja się do niej przed chwilą dopadłam to prawie jak pijak do % po 3 miesiecznej abstynencji:szok: nic pyszniejszego od 5 tyg nie jadłam :-)

Mam tylko nadzieję, że szanowna mamusia nie doprawiła jej czymś co rano zobacze jeszcze raz w porcelanie :D

Ja dzisiaj pół dnia przepłakałam chyba moja depresja się odzywa:-(
Martwia mnie te cholerne bóle jelit najgorze przy gazach wzdęciach jakby ktoś mi skrecał je odpuszcza troch epo oddaniu gazów, żeby ciąża az taki wpływ miała:baffled:

Karmelowa
wyleci albo przodem albo tyłem najwyżej ;-)

apple
przyrost ok :) ja tylko dwie bety robiłam nie robi więcej

Któras tutaj pisała czy ma zostać czy oddejsc do kwietniówek nu nu tylko by spróbowała już by była poszukiwana:-)

Ostatnia edycja:
dopiszcie mnie do tabeli bo widze ze nie podalam danych
wiek 31, drugie dziecko (nie podaje która ciaza bo to trochę przygnebiajace a bardziej przydatna nam informacja to które to dziecko - może warto to zmienić?)
termin wg @ 3.05 wg us 1.05 (ale to pewnie będzie się zmieniac)

a powiedzcie mi bo jeszcze nie kumam... po lewej stronie jest +odpowiedz i mi to nie działa tylko ten z prawej strony... do czego ten z lewej służy?

Ja dzisiaj pół dnia przepłakałam chyba moja depresja się odzywa:-(
Martwia mnie te cholerne bóle jelit najgorze przy gazach wzdęciach jakby ktoś mi skrecał je odpuszcza troch epo oddaniu gazów, żeby ciąża az taki wpływ miała:baffled:

Też dziś wyłam, bo mąż zapomniał o rocznicy zaręczyn :-) Może nasze hormony takie płaczące bardziej?

Gazy też mam..jessoo aż nieraz mi wstyd bo gorzej jak chłop w lesie potrafi wyskoczyć :szok:

A powiedz mi do szpitala tu w Irlandii trzeba dzwonić żeby zamówić sobie wizytę? Co do brzuszka to płaski póki co :p

hej, ja bylam u gp gdzie dala mi dokument do podpisania ktory przeslala od razu do szpitala (u nas jest jeden oddzial maternity - bardzo bardzo wysoki poziom na szczescie, u was w Dublinie jest kilka?), po dwoch dniach dostalam list potwierdzajacy przyjecie do programu maternity i na nastepny dzien - 3 dni po wizycie dostalam juz list ze szpitala z zaproszeniem na usg i konsultacje z lekarzem w szpitalu. a jeszcze tego samego dnia zanim przyszedl listoniosz to sie zastanawialam czy ja teraz sama mam dzwonic do szpitala czy jak, ale widac gp to zalatwia,

reklama
Co do hormonów i płaczu to ja też dzisiaj z byle powodu ryczałam jak bóbr, a potem to już w ogóle każdy powód był dobry... więc chyba jest coś na rzeczy :-D
a z tymi objawami, a raczej ich brakiem to ja mam tak samo jak Wy: niby coś mnie mdli, ale nie wiem czy sobie nie wkręcam... Może akurat przejdziemy ciążę bez większych niedogodności :wink:

Do góry