reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Trinaesi glowa do gory, 3malam za ciebie kciuki, nie tym, razem to kolejnym :) my odstawilismy pigulki z koncem grudnia i do kwietnia z gumka, i dopiero za 5 razym sie udalo.

z tym brzuchem to nie chodzilo mi juz o "ciazowy" tylko normalnie taki jaki macie na co dzien. ale dzieki za odpowiedzi, wieczorem jak mnie lapie wzdecie to jak wypne jeszcze to az na 4 miesiac wyglada i maz sie gniewa ze wypycham :)) ze tak nie wolno mi tlumaczy - slodziak

straciatella u mnie tez pryszcz na pryszczu i to od samej owulacji ;/ wiec juz troche, nie mam juz sily bo nie zapowiada sie na poprawe. cyce tez jak donice, bola, na szczescie mdlosci mnie dzis nie meczyly.

staciatella i aesthete juz wyprawke szykujecie widze :) ja sie zastanawiam nad takim lozeczkiem co sie dosuwa do lozka rodzicow i spi tez tej kratki miedzy mausia a dzidzia,

niunia tak sie dzieje czesto bardzo ze z kilku zarodkow zostaje jeden :) ale najwazniesze ze sereduszko bije. kiedy mialas owulacje, ktory to dzien z kalendarza? bo mi sie tez wydaje ze moze na koniec kwietnia spadne, ale do tego jeszcze 6,5 tygodnia czekania az sie cokolwiek dowiem

Martynia ja tez nie rzucam sie na jedzenie

martuskubus - quesadilla - uwielbiam

O nieodczynnosci tarczycy
moj najnowwszy wynik to 2,2 <0,04 -3,8>
zadzwonilam dzis do mojej endo i powiedziala ze nie ma sie do martwic jesli w ciazy jest ponizej 2,5 to nie zmieniamy dawki. umowilam sie z nia za 6tyg jak bede w Polsce i spanikowana spytalam czy dziecko w tak szybkim czasie nie zmieni mi wynikow tsh a ona ze na razie moje dziecko nic mi nie zabierze i bedzie wszystko w porzadku.

Mam jeszcze pytanie jak suwaczek mowi 5 tydzien 4 dzien to mowicie ze jestescie w 6 tyg czy w 5?
wiem ze lekarz bedzie okreslal skonczone tygodnie wiec wg wkonczonych jest 5, ale wkoncu zaczelam juz 6. jak sie wam wydaje?

Witam nowe majoweczki juz tak na sam koniec :)))))

reklama
karmelowa, ja nie pamiętam daty zaręczyn :-p czasami zapominam rok w którym się pobraliśmy i się cieszę że datę mam wygrawerowaną na obrączce :-p

aNilewe, widziałam właśnie takie dostawiane łóżeczko, ale jakoś nie jestem do końca do niego przekonana... ja w ogóle nie mam zamiaru do naszego łóżka brać malucha, chyba, że na karmienia, bo wiem jak moja siostra potem ciężko miała małego oduczyć spania z nimi... no sama nie wiem. Pewnie i tak będę brała do łóżka :-p nasz pies miał mieć zakaz wstępu do sypialni, a śpi z nami :-p pewnie teraz będzie zamiana ról :-p

Witam wczesnym rankiem!
No trzeba tylko wysiedzieć w pracy te kilka godzin i weekend:-)
Jakie u was samopoczucia i jak wam noc minęła? Ja coś co chwila się budziłam... no i oczywiście o 4 trzeba było wstać siusiu. :rofl2:

Wasila
ja też cały czas głoda jestem i tylko bym jadła :D I z koleji ja mam nadzieję, że w tej ciąży przytyję, bo strasznie szczupła jestem :( W poprzedniej ciąży nawet kilograma nie przytyłam.
karmelowa więc jednak się skusiłaś ns surówkę teściowej :D ciążą potrafi robić z kobietą straszne rzeczy :D
anilewe w Dublinie tych szpitali jest kilka i narazie zastanawiam się między dwoma ponoć najlepszymi :) Mi też moja GP wysłała ten list z przyjęciem do programu maternity, ale list do szpitala wydrukowała i kazała mi samej zadzwonić :(

A ja tym razem z tych, co jakoś na razie za bardzo "uroków" ciąży nie odczuwają. Poza wrażliwymi bolącymi piersiami, trochę zmęczeniem, może troszkę większą wrażliwością na niektóre zapachy... Ale ja w pierwszej ciąży też jakoś mdłości nie miałam za bardzo. Czasem gorzej znosiłam jazdę samochodem i wtedy było mi niedobrze.
Co do jedzenia na szczeście jak na razie się na nie nie rzucam. W pierwszej ciąży byłam ciągle głodna i niestety sporo przytyłam i trochę kg tez zostało, więc teraz muszę bardziej uważać.

hej i jak sie czujecie moje Drogie Panie :)?

u mnie dzis okej , troche mi nie dobrze ale idzie i glowa zaczyna mi dokuczac os samego rana :(

a ja dzis juz mam nerwa znow z powodu Meza- wczoraj sie go pytam "zjesz Bogracz,ktory mam zamrozony czy mam cos nowego ugotowac" a On- no bogracz rozmroz to poczestujemy tez jutro gosci - a ja Mowie - ale przepraszam jakich gosci przeciez powiedziales ,ze Sam sie spotykasz z kolezankami na miescie- a On no ale zaprosilem je tez do mieszkania zeby zobaczyly bo jeszcze tu nie byly - Oooo to co ja mam kuzwa ze soba zrobic? ja pinkole nie dosc ,ze mi nerwy robi od tygodnia z tym to jeszcze teraz jeszcze je do domu zaprasza - ale widzac, ze One chca z NIm same spedzac czas to normlanie szlag mnie trafia ,ze tak zrobil - nie mam juz sily do Jego super pomyslow;/

stazi kochana nie denerwuj sie tak.

Ja juz od godziny w pracy, kakao popijam;-)
Jakas taka padnieta i niewsypana jestem. Oby ten dzien zlecial szybko.

stazi24- to powim ci ze jestes bardzo wyrozumiala bo jakby moj mial koleznaki i sie z nimi jeszcze bezemnie spotykal to bym chyba oszalala :) mamy umowe ze sami to ja moge z kolezankami a on kolegami a tak to zawsze razem :) i jeszcze zaprasza je do was , w ciazy jestes to niech on gotuje se dla swoich gosci nie Ty :p

ej mam glupie pytanko ale tez wam tak szybko teraz rosna wlosy na nogach ?:D kurka przedwczoraj golilam se a dzis masakra :)

stazi, ja się jeszcze dziwie, że Ty to tolerujesz. Ja dawno postawiłabym mu warunki.. albo ja i nasze dziecko, albo one. Musisz jasno powiedzieć, że nie życzysz sobie Tych dziewczyn u siebie w domu. On musi to uszanować. A poza tym musi też wiedzieć, że Ty i Wasze dziecko przyszłe dziecko jesteście na pierwszym miejscu, a nie takie coś jak one. Co to za facet, który ma w dupie, to co mówi żona? Współczuje Tobie Kochana <przytul>:* Ja na szczęście mam męża, dla którego ja i moje dzieci jesteśmy najważniejsi.

niuniaa, hormony :D

Dziewczyny, jaki miałyście śluz zanim dowiedziałyście się o ciąży i jaki teraz macie? pytam, bo dzisiaj mam termin @ ( mnie jest śluz kremowy i dużo jest i czasami jest bezbarwny), a jak na razie nie zapowiada się, że przyjdzie (mam taką nadzieje). Parę dni temu robiłam testy i na razie nic. Postanowiłam poczekać do niedzieli i wtedy za testować, a jak to nic nie da, to idę na betę.

Ostatnia edycja:
reklama
najgorsze ,ze jak sie wsciekam to On gada, ze mam cos z glowa - On uwaza ,ze ma prawo do spotkan z kolezankami i tyle.. eh - albo bede siedziec w drugim pokoju albo jak sie bede w miare czuc to sie wywleke z mieszkania .. no nic ide troche ogarnac mieszkanie bo musze sie czyms zajac:)

Do góry