reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Cześć dziewczynki!
kiuik, witamy !!!:-)

Trinaesi, może zrób betę? Będzie 100% pewność:tak:

saga, przykro mi z powodu sąsiadki:-(

ja też biorę ostatnio magnez, ale to dlatego, że drgała mi powieka, a to pewnie przez jego niedobór. Myślę, że nie zaszkodzi, a może pomóc;-)

Dziewczyny, odebrałam dziś wyniki drugiej bety (w odstępie 48 h od poprzedniej). Myślicie, że dobry przyrost? Nie podwoiła się, ale gdzieś czytałam, że jak wzrośnie o 66% to ciążą rozwija się prawidłowo.
Beta I: 464
Beta II: 893

A o ciąży, to chciałabym powiedzieć w okolicach 12 tygodnia, ale zobaczymy jak wyjdzie. Wczoraj moje koleżanki z pracy wymyśliły przestawianie mebli w pokoju, bo im się ustawienie znudziło :baffled: ale musiałam się nagimnastykować, żeby za wiele nie dźwigać. W takich sytuacjach aż chciałoby się powiedzieć, ale z drugiej strony nie chcę tak wcześnie.

Ostatnia edycja:
reklama
kurczę, na przyroście bety to ja się nie znam, nawet nie wiedziałam, że trzeba powtórzyć :baffled: myślałam, że drugi raz zrobię betę przed samą wizytą u gina, a to powinnam teraz zrobić?

Cześć:) Ja mam dzisiaj dobry humor bo w dzień pospałam sobie 2 godzinki bo tak mnie zmogło po 13.
Ja biorę na razie zwykły magnez ale jutro skocze do apteki po chelatowany magnez z olimpu któraś z was go pokazywała. Powiem wam że te z olimpu witaminki są najlepsze i jak będę miała brać jakieś później to też z olimpu dla mam.
Ja też dzisiaj miałam smak na chipsy i zjadłam całą paczkę na raz bo tak mi się chciało .
Współczuje z powodu fasolki.
Idę na kolacyjkę.

aest, powtarzanie bety nie jest konieczne. Niektórzy nawet nie zawracają sobie głowy betą i poprzestają na teście. Ja gdzieś wyczytałam, że można powtórzyć betę, żeby zobaczyć, czy prawidłowo wzrasta. Bo jak za mało, to można podejrzewać, że coś jest nie tak z ciążą (np. pozamaciczna, poronienie). Ale dochodzę do wniosku, że chyba im człowiek mniej wie, to lepiej śpi:-p

mi gin mówił, że jak będę w ciąży to mam przyjść z wynikami bety :-p dlatego zrobiłam :happy: betę powtórzę, ale przed samą wizytą, tak dla świętego spokoju :tak: dzisiaj coś mnie mniej brzuch boli, ale za to humory mam jakbym miała PMS :baffled:

martuskubus to normalne, że się tak stresujesz, a w szczególności biorąc pod uwagę to, że poroniłaś. Ja też po ostatnim poronieniu mam czasem taki odruch, że idę do ubikacji sprawdzić czy przypadkiem jakaś krew się nie pojawiła :( Ale teraz będzie dobrze :) Wierzę w to! Damy radę :)

Martynia to z aptetytem u mnie na odwrót. Chodzę non stop głodna :D Sama się potrafię zadziwić ile mogę zjeść na raz :D

applecrumble tutaj masz taki specjalny kalkulator do sprawdzania przyrostu bety HCG Calculator and hCG Level Tool | BabyMed.com. Nie wiem ile dni po owu mierzylas wiec ciezko dokladnie mi obliczyc. Ja też nie zamierzam mówić przed 12 tyg chociaż nie powiem czasem mnie korci :p

A dzisiaj wracajac z pracy nagle zlapaly mnie okropne mdlosci:szok:
Myslalam, ze zwymiotuje przed siebie....

Dzięki Lena, pokazuje, że przyrost jest ok:-)

wiecie co, a ja chyba jakaś głupia jestem... normalnie chciałabym mieć mdłości:-p wiem, że te z Was które mają, to narzekają, ja pewnie też stuknę się w głowę, jak się w końcu pojawią, ale to byłby taki namacalny objaw ciąży. Bo czasami czuję się za "normalnie":rofl2:
Tylko nie krzyczcie... to moja pierwsza ciążą, chciałabym poczuć jak to jest :-p później to odszczekam hehe

Ostatnia edycja:
applecrumble powiem Ci, ze w pierwszej ciazy cieszylam sie, bo pierwsze tygodnie swietnie sie czulam. Czasami to sie zastanawiam czy w ogóle w ciąży jestem:-D Ale miałam jeden taki miesiąc, 5 dokładnie, gdzie cały czas wymiotowałam:szok:Ale masz rację jeszcze będziesz przeklinać te słowa.. najgorsze jak dla mnie były ostatnie 2 miesiące ciąże. Synek był już duży i jak się rozciągał w środku to nie powiem przyjemnie mi nie było. No i ogólnie ból pleców, nóg, krzyża. Najlepiej z tego wszystkiego wspominam jak mały miał czkawkę w brzuchu:-D

Ja myślałam, że mdłości mnie ominą, a jednak dzisiaj się pojawiły... jeszcze 2 razy mnie w domu naciągneło, ale narazie się uspokoiło.
Chociaż pączków w sklepie nie potrafiłam sobie odmówić:tak:

reklama
applecrumble, to ja też czasami czuję się zbyt normalnie :-p ale akurat rzyganie chcę pominąć :-) mam aparat na zębach i obawiam się, że coś mogło by między drutami zostawać :-D:-D:-D:-D

Do góry