reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Cześć dziewczynki!
kiuik, witamy !!!:-)

Trinaesi, może zrób betę? Będzie 100% pewność:tak:

saga, przykro mi z powodu sąsiadki:-(

ja też biorę ostatnio magnez, ale to dlatego, że drgała mi powieka, a to pewnie przez jego niedobór. Myślę, że nie zaszkodzi, a może pomóc;-)

Dziewczyny, odebrałam dziś wyniki drugiej bety (w odstępie 48 h od poprzedniej). Myślicie, że dobry przyrost? Nie podwoiła się, ale gdzieś czytałam, że jak wzrośnie o 66% to ciążą rozwija się prawidłowo.
Beta I: 464
Beta II: 893

A o ciąży, to chciałabym powiedzieć w okolicach 12 tygodnia, ale zobaczymy jak wyjdzie. Wczoraj moje koleżanki z pracy wymyśliły przestawianie mebli w pokoju, bo im się ustawienie znudziło :baffled: ale musiałam się nagimnastykować, żeby za wiele nie dźwigać. W takich sytuacjach aż chciałoby się powiedzieć, ale z drugiej strony nie chcę tak wcześnie.

Ostatnia edycja:
reklama
kurczę, na przyroście bety to ja się nie znam, nawet nie wiedziałam, że trzeba powtórzyć :baffled: myślałam, że drugi raz zrobię betę przed samą wizytą u gina, a to powinnam teraz zrobić?

Cześć:) Ja mam dzisiaj dobry humor bo w dzień pospałam sobie 2 godzinki bo tak mnie zmogło po 13.
Ja biorę na razie zwykły magnez ale jutro skocze do apteki po chelatowany magnez z olimpu któraś z was go pokazywała. Powiem wam że te z olimpu witaminki są najlepsze i jak będę miała brać jakieś później to też z olimpu dla mam.
Ja też dzisiaj miałam smak na chipsy i zjadłam całą paczkę na raz bo tak mi się chciało .
Współczuje z powodu fasolki.
Idę na kolacyjkę.

aest, powtarzanie bety nie jest konieczne. Niektórzy nawet nie zawracają sobie głowy betą i poprzestają na teście. Ja gdzieś wyczytałam, że można powtórzyć betę, żeby zobaczyć, czy prawidłowo wzrasta. Bo jak za mało, to można podejrzewać, że coś jest nie tak z ciążą (np. pozamaciczna, poronienie). Ale dochodzę do wniosku, że chyba im człowiek mniej wie, to lepiej śpi:-p

mi gin mówił, że jak będę w ciąży to mam przyjść z wynikami bety :-p dlatego zrobiłam :happy: betę powtórzę, ale przed samą wizytą, tak dla świętego spokoju :tak: dzisiaj coś mnie mniej brzuch boli, ale za to humory mam jakbym miała PMS :baffled:

martuskubus to normalne, że się tak stresujesz, a w szczególności biorąc pod uwagę to, że poroniłaś. Ja też po ostatnim poronieniu mam czasem taki odruch, że idę do ubikacji sprawdzić czy przypadkiem jakaś krew się nie pojawiła :( Ale teraz będzie dobrze :) Wierzę w to! Damy radę :)

Martynia to z aptetytem u mnie na odwrót. Chodzę non stop głodna :D Sama się potrafię zadziwić ile mogę zjeść na raz :D

applecrumble tutaj masz taki specjalny kalkulator do sprawdzania przyrostu bety HCG Calculator and hCG Level Tool | BabyMed.com. Nie wiem ile dni po owu mierzylas wiec ciezko dokladnie mi obliczyc. Ja też nie zamierzam mówić przed 12 tyg chociaż nie powiem czasem mnie korci :p

A dzisiaj wracajac z pracy nagle zlapaly mnie okropne mdlosci:szok:
Myslalam, ze zwymiotuje przed siebie....

Dzięki Lena, pokazuje, że przyrost jest ok:-)

wiecie co, a ja chyba jakaś głupia jestem... normalnie chciałabym mieć mdłości:-p wiem, że te z Was które mają, to narzekają, ja pewnie też stuknę się w głowę, jak się w końcu pojawią, ale to byłby taki namacalny objaw ciąży. Bo czasami czuję się za "normalnie":rofl2:
Tylko nie krzyczcie... to moja pierwsza ciążą, chciałabym poczuć jak to jest :-p później to odszczekam hehe

Ostatnia edycja:
applecrumble powiem Ci, ze w pierwszej ciazy cieszylam sie, bo pierwsze tygodnie swietnie sie czulam. Czasami to sie zastanawiam czy w ogóle w ciąży jestem:-D Ale miałam jeden taki miesiąc, 5 dokładnie, gdzie cały czas wymiotowałam:szok:Ale masz rację jeszcze będziesz przeklinać te słowa.. najgorsze jak dla mnie były ostatnie 2 miesiące ciąże. Synek był już duży i jak się rozciągał w środku to nie powiem przyjemnie mi nie było. No i ogólnie ból pleców, nóg, krzyża. Najlepiej z tego wszystkiego wspominam jak mały miał czkawkę w brzuchu:-D

Ja myślałam, że mdłości mnie ominą, a jednak dzisiaj się pojawiły... jeszcze 2 razy mnie w domu naciągneło, ale narazie się uspokoiło.
Chociaż pączków w sklepie nie potrafiłam sobie odmówić:tak:

reklama
applecrumble, to ja też czasami czuję się zbyt normalnie :-p ale akurat rzyganie chcę pominąć :-) mam aparat na zębach i obawiam się, że coś mogło by między drutami zostawać :-D:-D:-D:-D

Do góry