reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ewelinka- moja ciąża w pracy była niemile widziana, pojawiły się różne stresujące sytuację i mój szef zaproponował, żebym poszła na zwolnienie. Chciałam pracować dłużej, ale teraz cieszę się że ma święty spokój. Z ciążą na szczęście wszystko ok.

reklama
O może też sobie zrobię ten test z sodą :rofl2:
Ja też kupuję neutralne ubranka, a chciałabym w kokardki albo w samoloty :rofl2:
może jutro wyjdzie co na usg :D
a ja leżę właśnie na wyrku ... okropnie się czuję... :( miałam w planach i do piekarni, i na zakupy i do banku sprawę załatwić a poszłam do piekarni po chlebek i prawie tam zemdlałam ;/pierwszy raz mi się tak zdarzyło, w momencie zaczęło mi się robić duszno i zimno jednocześnie i musiałam sobie usiąść na parapecie i się przedzierać przez kolejkę ludzi...:(
a rano jadłam przecież ...
w sumie z dwojka złego dobrze że tam na środku nie zwymiotowałam...

Ostatnia edycja:
Witam lozeczkowo jak codziennie:) Ja mialam sen ze przyszedl zamowiony detektor tetna i jakims cudem udalo sie wysluchac... Co do witamin to ja wcześniej bralam centrum materna a teraz biore z olimpu i dha osobno. Tylko te plus pharmaton maja po 200 mcg jodu a ja tyle musze.

Ewelinka- moja ciąża w pracy była niemile widziana, pojawiły się różne stresujące sytuację i mój szef zaproponował, żebym poszła na zwolnienie. Chciałam pracować dłużej, ale teraz cieszę się że ma święty spokój. Z ciążą na szczęście wszystko ok.

No niestety tak już bywa w pracy ;/ Dobrze ze poszłaś na zwolnienie i nie męczysz się już w niemiłej atmosferze. To teraz będziesz odpoczywać, cieszyć się ciążą i będziesz mieć więcej czasu dla Kornelki :-) Tym bardziej ze z ciążą wszystko dobrze :*

No właśnie , co to za test z sodą ?? ;>
a ja leżę właśnie na wyrku ... okropnie się czuję... :( miałam w planach i do piekarni, i na zakupy i do banku sprawę załatwić a poszłam do piekarni po chlebek i prawie tam zemdlałam ;/pierwszy raz mi się tak zdarzyło, w momencie zaczęło mi się robić duszno i zimno jednocześnie i musiałam sobie usiąść na parapecie i się przedzierać przez kolejkę ludzi...:(
a rano jadłam przecież ...
w sumie z dwojka złego dobrze że tam na środku nie zwymiotowałam...

Ja też łóżeczkowo... Wczoraj o mało na kasjerkę pawia nie puscilam. Często mi krew z nosa leci ostatnio, też tak macie?

Grzechotka jeszcze nie przyszła, ale próbki z J&J juz sa ;-)

Mdli mnie ostatnio coraz bardziej, na sama myśl o kurczaku np. W I trymestrze tak nie miałam...

Miłego dnia niewiasty...

A mi się śniło, że kumplowałam się z perfekcyjną panią domu:p ona miała 4 małych dzieci i gadałyśmy o książkach, facetach i dzieciach.

a ja w sumie na chwilę obecną wyniki krwi mam bardzo ok, więc gin powiedział że nie muszę się faszerować suplementami.
Ale jak wyniki będą gorsze to będę brać femibion natal 2 bo tylko po nim nie wymiotuję...
Dobrze że mój gin czasem mi daje próbki to można sprawdzić co podchodzi a co nie:tak:
Drogie to, bo prawie 50zł za opakowanie które starcza na miesiąc no ale cóż... wolę dać tyle i nie wymiotować niż się mordować...
Bo nawet po prengaplus wymiotuję a ponoć one łatwe do połknięcia...ble aż mnie zmuliło ;(

Nadzieja mnie to nawet muli na widok bułek słodkich... nawet ja sobie pomyślę o czymś mało słodkim...ostatnio myślałam co w piątek na obiad i wpadłam na pomysł naleśników z serem... i też na samo wyobrażenie mnie zmuliło :(
Wasila to widzę że masz tak samo jak ja... ja też jak zgłosiłam w pracy fakt stanu błogosławionego( a musiałam bo praca w hałasie, na trzy zmiany i do tego dzwiganie i w smarach) to nie znaleźli mi innego stanowiska i praktycznie od 6tc jestem na chorobowym... :(
I muszę latać po l4 do ginekologa, żeby nie zostać bez grosza przy duszy... :(

Ostatnia edycja:
I ja sie witam w ten wietrzny dzien;-)
Ja sie w koncu wyspalam:-) jupii:-)
U nas trwa wieczny remont jak ja to mowie bo mamy dopiero kuchne zrobiona a jeszcze lazienka przedpokoj i dwa pokoje i mam nadzieje ze do marca zdazymy.
Ja mam wizyte 12 moze tez juz sie dowiem kto tam siedzi;-)

Witajcie!
kasiek1983 - ja miałam taki sam problem z karmieniem przy pierwszym dziecku. Pielęgniarki w szpitalu uparły się, że mam karmić piersią, dopiero jak Małemu żółtaczka się nasiliła pozwoliły go karmić z butelki moim pokarmem:wściekła/y: teraz tak jak Aśku nastawiam się na laktator elektryczny. Nie zamierzam męczyć siebie i dziecka jak będę mieć powtórkę z rozrywki.
nadzieja1984 - a miałaś mdłości w I trymestrze? ja teraz ledwo żyję, bo mdli mnie nawet w nocy :-( w dzień też większość czasu spędzam w pozycji poziomej, bo się czuję jakbym transatlantykiem płynęła :( doraźnie pomagają ogórki kiszone, ale ile można się nimi faszerować?

Też jestem już na L4. Wydzwaniają z pracy z pytaniem, czy wracam czy nie. We wtorek mam wizytę u gina i USG genetyczne, więc się dowiem co i jak. Nie ukrywam, że wolałabym zostać w domu, bo gdyby nie ciąża to złożyłabym wypowiedzenie..
Macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości? poratujcie, please!

reklama
Makao dziěki zq odp o lactovaginalu, dziš lece kupić:oja na początku brałam luteinę dopichwową ale przez infekcje zminili mi na pod językową i do końca grudnia mam ją brać.
Mi się śniło że kupowałam wyprawkę dla Bobika:-D a to przez to źe wczoraj przed snem szukałam na allegro ubranek, skarpetek i art dziecięcych:-)

Do góry