witam niedzielnie
już od 3 godzin w pracy ;-) spokój, więc luzik guzik
niedziele są przyjemne do ogarnięcia ;-)
Ślubny będzie dzisiaj miał dzień do tyłu
niech się męczy, sam sobie to uczynił ;-) będę czerpać z tego ogromną satysfakcję
pogoda średnia, ale przynajmniej nie pada
lekko słoneczko próbuje się przebić ;-) oby zostało tak jak najdłużej ;-) niech Mrówek idzie na dwór, bo ma już zdecydowanie za dużo energii ... czasami mam wrażenie, że jest on małe adhd ;-)
tak piszecie na zamkniętym, że on tak aniołkowato wygląda ;-) niech was to nie zmyli
czasem jak zrobi oczy kota ze Shreka ciężko się na niego gniewać ;-) ale do spokojnych on nie należy
uwagi uwagi z przedszkola, na treningach często ławka kar ;-) jedynie przed obcymi potrafi się zachować i wszyscy mówią jaki on grzeczny
a to takie diabełek w anielskiej skórze ;-)
dziewczyny co myślicie o takich swojskich przetworach? mleko prosto od krowy, swojska śmietana, biały ser, masełko?
my dwa razy w tygodniu przywozimy mleko krowie
często też twaróg robimy ;-) śmietany i masełka niestety nie ;-) bo mój Ślubny wypija 2 litry mleka dziennie, więc musielibyśmy krowę mieć na stałe ;-)
ale ty jako ciężarna nie powinnaś spożywać mleka niepasteryzowanego ;-) z uwagi na choroby odkrowie, czy coś w tym stylu ;-) szkodzi dziecku
A ja dziś miałam powtórkę z poprzedniej nocy... okropny ból głowy, nawet jak dotknęłam głowy to czułam pulsowanie...
Oczywiście wstałam i z tej bezsilności już zaczęłam płakać, że ja tak nie wytrzymam, mam dość tych bólów głowy i mdłości i bezsenności;/ już nawet miałam ochotę się ubrać i do szpitala iść błagać o kroplówkę przeciwbólową albo czopka bo to jest nie do zniesienia ;(
a bałam się że po tabletce coś się stanie dzidzi, albo ze ja zwymiotuję
następnym razem ubierz się i do szpitala jedź! więcej szkody w szarych komórkach robi ból
koniecznie jedź, wiem jaki to ból, wiem jak ciężko go pokonać! spróbuj może w kark wmasować sobie maść rozgrzewającą, zakryj się szalikiem/chustką i do łóżka
nie testowałam tego, ginka mi o takim sposobie mówiła
i przede wszystkim jak zaczniesz odczuwać jakikolwiek delikatny ból - dwa apapy od razu
by nie rozkręcić bólu
podpytaj w aptekach czy jest możliwy do zastosowania przez ciężarówkę paracetamol rozpuszczalny - rozpuszczalny szybko się wchłania i nie trzeba nic łykać
przed ciążą stosowałam solpadeine rozpuszczalne, teraz niestety zakazane, ale potrafiły mnie szybko na nogi postawić ;-)
obiad mam prawie gotowy - przecież w piatek przywiozłam od mamusi
wczoraj jedliśmy w Poznaniu (twister mniam mniam - śnił mi się dzisiaj), Mrówek jadł u dziadków, więc na dzisiaj mam pycha obiad ;-) troszkę rosołu zostawię ślubnemu na kaca, a sobie i mrówkowi zrobię pomidorówę
poranek ... dwa rigańska zaliczone ;-) pierwszy normalka po wstaniu ;-) pustym żołądkiem ;-) a drugi ... banan i śliweczki :-( głodna byłam i nie miałam co jeść (biedronka z pieczywem od 9), więc zjadłam banana i śliwkę ;-) i więcej już tego nie zjem ... cieżko wracało :-(