reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

aesthete generalnie to nie korzystam, bo jak dwie osoby przede mną, to sensu nie ma, ale jak się tragicznie czuję, łeb mnie boli, albo w kasie pierwszeństwa stoi sznur młodzieży z ekwipunkami na piątkową imprezę to sorry ...
Jak byk jest szyld, że bez kolejki ciężarne i z małymi dziećmi...:D

A ja dziś miałam powtórkę z poprzedniej nocy... okropny ból głowy, nawet jak dotknęłam głowy to czułam pulsowanie...
Oczywiście wstałam i z tej bezsilności już zaczęłam płakać, że ja tak nie wytrzymam, mam dość tych bólów głowy i mdłości i bezsenności;/ już nawet miałam ochotę się ubrać i do szpitala iść błagać o kroplówkę przeciwbólową albo czopka bo to jest nie do zniesienia ;(
a bałam się że po tabletce coś się stanie dzidzi, albo ze ja zwymiotuję :(

Ostatnia edycja:
reklama
Od tego szpitala z daleka. A zalecenia i akardzie na kolejna ciąże pani doktor zawalily mnie z krzesła. Zadzwonię jutro do swojej ginki. Ale czy odklejenia kosmowki to to samo co krwiak ? Bo już sama nie wiem :/

z tego co wiem to tak. zapytałam w szpitalu panią doktor od czego się robi krwiak(bo mam dwa) na co ona, ze niedokładnie przykleiła mi się kosmówka i owodnia...

Pat&mom wszystko będzie dobrze! Lez i odpoczywaj i wszystko sie przyklei:)

o Straciatelle martiwe sie juz bardzo.

Ja jeszcze w łóżeczku, M. Sie kapie a Ludwik nawet nie mysli o wstaniu i chyba cos mu sie sni bo ogonem przez sen merda;)

My w czwartek pojechalismy do moich rodzicow, wrocilismy wczoraj i pojechalismy do znajomych od krorych wrocilismy po 1. Dzisiaj jakos podbrzusze mnie boli tak jakby bylo za bardzo rozciagniete i bolalo. Pierwszy raz tak mam. No i zaczelam 12 tydz. Ale ten czas zasuuwa. Kiedy to zlecialo ja sie pytam!???

Witam się w niedzielny poranek;-)

Od tego szpitala z daleka. A zalecenia i akardzie na kolejna ciąże pani doktor zawalily mnie z krzesła. Zadzwonię jutro do swojej ginki. Ale czy odklejenia kosmowki to to samo co krwiak ? Bo już sama nie wiem :/
Ja czytałam, że odklejanie kosmówki to odklejanie łożyska. Ale może ma to coś wspólnego z krwiakiem. W każdym razie grunt, że da się z tego wyjść:tak: leżing leżing i jeszcze raz leżing wskazany;-)

pat&mom koniecznie zadzwoń do ginki. leż, nie ruszaj się, odpoczywaj.

dziewczyny, czy straciatella się odzywała?
ja jak wchodziłam wczoraj to wyświetliło mi się na profilu straciatelli, że ostatnie logowanie było 28 X. A dziś rzeczywiście wyświetla, że była wczoraj wieczorem. Mam nadzieję, że może dziś się odezwie. Może coś jej się stało z telefonem i nie dostała naszych smsów.

Kurczaczek, no powiem Ci że jak zaczęliśmy oglądać to się chyba przekonaliśmy... ale znaleźliśmy mieszkanie bliżej moich rodziców i ponad 10tys tańsze. Piękne... i ma ogród 68 metrów :happy: no i mieszkanie bezczynszowe, a teraz naprawdę sporo płacimy za mieszkanie :/ bo jednak doszliśmy do wniosku że dom nie jest dla nas - za dużo przy nim roboty, a my to jednak zbyt leniwi na takie rzeczy jesteśmy :p więc szukamy mieszkania na parterze z ogrodem :) a mało takich inwestycji jest w okolicy :) jeszcze byliśmy w banku się spytać, czy będzie istniała możliwość przeniesienia hipoteki z naszego obecnego mieszkania na to nowe i wyrazili zgodę. Bo nie chcemy brać nowego kredytu, tylko ten przenieść. No więc jak by wszystko wypaliło to by było bosko :) tylko mieszkania będą oddawać pod koniec kwietnia 2015. Ale myślę że to idealny czas, bo dziecko akurat będzie rok miało, czyli akurat w czasie jak chciałam mu pokój robić :D no zobaczymy, bo póki co to rozważamy :) jednak to tak czy siak kupa kasy ;)
Aesthete, brzmi naprawdę świetnie:-) i do tego ten ogródek. Myślę, że bardzo fajna oferta. Zresztą pewnie i tak kupno takiego mieszkania wyjdzie Wam taniej niż budowa domu. Tam to zawsze mnóstwo ukrytych kosztów się kryje. Zresztą odchodzi obowiązek palenia w piecu, sprzątania posesji. Ja codziennie rano przechodzę obok takich nowych bloków u nas w mieści, to jest zatrudniona ekipa do grabienia liści. I codziennie przed 7 rano już kończą to robić.

aesthete generalnie to nie korzystam, bo jak dwie osoby przede mną, to sensu nie ma, ale jak się tragicznie czuję, łeb mnie boli, albo w kasie pierwszeństwa stoi sznur młodzieży z ekwipunkami na piątkową imprezę to sorry ...
Jak byk jest szyld, że bez kolejki ciężarne i z małymi dziećmi...:D

A ja dziś miałam powtórkę z poprzedniej nocy... okropny ból głowy, nawet jak dotknęłam głowy to czułam pulsowanie...
Oczywiście wstałam i z tej bezsilności już zaczęłam płakać, że ja tak nie wytrzymam, mam dość tych bólów głowy i mdłości i bezsenności;/ już nawet miałam ochotę się ubrać i do szpitala iść błagać o kroplówkę przeciwbólową albo czopka bo to jest nie do zniesienia ;(
Oj, współczuję dolegliwości:-( ale pocieszające jest to, że może w 2 trymestrze będzie choć troszkę lepiej.

perelka86 na dziąsła najlepiej płukaj buzie szałwią bardzo pomaga:tak:

a dla wszystkich zwracających jedzenie może jak miętowe cukierki nie podchodzą to lepiej takie białe anyżkowe coś mi się kiedyś obiło o uszy że pomaga warto spróbować:-)

dziś leniu****emy w domu na obiad gdzieś wyskoczymy M daje mi wolne od gotowania:-D

Witam

czuje się dzisiaj fatalnie mam nadzieje ze maz się wezmie za robienie obiadu bo ja nie mam sily

snilo mi się dzisiaj ze mialysmy spotkanie było nas 4 aeshette, stazi i jakas Danusia :-) spotkalysmy się w McDonaldzie i jadlam McFlurry

witam niedzielnie :tak:
już od 3 godzin w pracy ;-) spokój, więc luzik guzik :-D niedziele są przyjemne do ogarnięcia ;-)

Ślubny będzie dzisiaj miał dzień do tyłu :-D niech się męczy, sam sobie to uczynił ;-) będę czerpać z tego ogromną satysfakcję :-D

pogoda średnia, ale przynajmniej nie pada :tak: lekko słoneczko próbuje się przebić ;-) oby zostało tak jak najdłużej ;-) niech Mrówek idzie na dwór, bo ma już zdecydowanie za dużo energii ... czasami mam wrażenie, że jest on małe adhd ;-)
tak piszecie na zamkniętym, że on tak aniołkowato wygląda ;-) niech was to nie zmyli :-D czasem jak zrobi oczy kota ze Shreka ciężko się na niego gniewać ;-) ale do spokojnych on nie należy :-D uwagi uwagi z przedszkola, na treningach często ławka kar ;-) jedynie przed obcymi potrafi się zachować i wszyscy mówią jaki on grzeczny :-D a to takie diabełek w anielskiej skórze ;-)

dziewczyny co myślicie o takich swojskich przetworach? mleko prosto od krowy, swojska śmietana, biały ser, masełko?
my dwa razy w tygodniu przywozimy mleko krowie :tak: często też twaróg robimy ;-) śmietany i masełka niestety nie ;-) bo mój Ślubny wypija 2 litry mleka dziennie, więc musielibyśmy krowę mieć na stałe ;-)
ale ty jako ciężarna nie powinnaś spożywać mleka niepasteryzowanego ;-) z uwagi na choroby odkrowie, czy coś w tym stylu ;-) szkodzi dziecku :tak:

następnym razem ubierz się i do szpitala jedź! więcej szkody w szarych komórkach robi ból :tak: koniecznie jedź, wiem jaki to ból, wiem jak ciężko go pokonać! spróbuj może w kark wmasować sobie maść rozgrzewającą, zakryj się szalikiem/chustką i do łóżka :tak: nie testowałam tego, ginka mi o takim sposobie mówiła :tak:
i przede wszystkim jak zaczniesz odczuwać jakikolwiek delikatny ból - dwa apapy od razu :tak: by nie rozkręcić bólu :tak:
podpytaj w aptekach czy jest możliwy do zastosowania przez ciężarówkę paracetamol rozpuszczalny - rozpuszczalny szybko się wchłania i nie trzeba nic łykać :tak: przed ciążą stosowałam solpadeine rozpuszczalne, teraz niestety zakazane, ale potrafiły mnie szybko na nogi postawić ;-)

obiad mam prawie gotowy - przecież w piatek przywiozłam od mamusi :tak: wczoraj jedliśmy w Poznaniu (twister mniam mniam - śnił mi się dzisiaj), Mrówek jadł u dziadków, więc na dzisiaj mam pycha obiad ;-) troszkę rosołu zostawię ślubnemu na kaca, a sobie i mrówkowi zrobię pomidorówę :-D

poranek ... dwa rigańska zaliczone ;-) pierwszy normalka po wstaniu ;-) pustym żołądkiem ;-) a drugi ... banan i śliweczki :-( głodna byłam i nie miałam co jeść (biedronka z pieczywem od 9), więc zjadłam banana i śliwkę ;-) i więcej już tego nie zjem ... cieżko wracało :-(

Ostatnia edycja:
Aśku dziękuję za poradę :)
Może być maść końska rozgrzewająca???;>
Tylko u mnie jest ten problem, że jak ktoś/coś mnie obudzi w nocy to amba, od razu ból głowy masakryczny i się męczę kilka godzin...Spać nie śpię, mam mdłości i nie panuję nad nerwami i zaraz z bezsilności(i bólu głowy) zaczynam płakać... mąż się budzi i pies się budzi i taka oto noc...:(
A później cały dzień taki do d... :(
A niestety ludzie są dziwni którzy budzą w środku nocy i nie przetłumaczysz ani groźbą ani prośbą...:wściekła/y:
Ja dziś męża wygoniłam do kuchni, robi rosołek :cool: widząc jak wyglądam sam się wpakował do kuchni...
A na drugie nie mam ochoty ani na schabowego ani tradycyjny obiad tylko jakieś pyzy bym zjadła takie odgrzane na patelce z chrupiącą skórką... wiecie jakie???;-)
jestem na etapie ubłagania ślubnego ...

a chęć na rożka truskawkowego mnie nie opuszcza!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czy któraś z Was brała Duphaston i go odstawiła lub odstawia teraz?
Czy w związku z tym macie jakieś dolegliwości? Czy wszystko jest ok?

Do góry