reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Agusimama, to ta babka chyba nie wie co mówi :p znam wiele rodzin z trójką dzieci i do patologii im daleko :-D
ja to na pewno chcę dwójkę :) może kiedyś o trzecim pomyślimy ;)

annad, ja też nie wymiotowałam, nie mam mdłości, w sumie mało mam objawów i gin mi mówił że nic tylko się cieszyć, więc się cieszę ;)

reklama
agusimama u mojego m jest 4-ka, a dziadek mojego m mial 11 dzieci:-)

ja tez nie wymiotowalam ani razu. Kilka razy myslalam, ze bedzie blisko, ale udalo sie. Ja nie znosze wymiotowac. Wymiotuje tylko jak sie upije.
Mecza mnie tym razem straszne mdlosci. W porzedniej ciazy tez nie wymiotowalam.

Dziewuszki, jest wśród Was taka która nie wymiotowała ani razu ??
teraz sie martwię że mam niskie hCG i nieprawidłowy rozwój łozyska :-(

Annad, ja też nie wiem, co to wymioty, ani mdłości w ciąży. No chyba, że od luteiny :tak:
Jedyne, co mi doskwiera to bóle głowy. Ale od jakiegoś czasu reaguję na każdą zmianę pogody właśnie w taki sposób.

A ja sobie po haftowalam a juz myslalam ze mnie to ominie;)
Wczoraj zrobilam ta babke cytrynowo i jest przepyszna:-)
Dzisiaj troche sobie polaze bo mamy troche grobow ale sie dotlenie i jutro moze dluzej pospie;-) A tak wogole to cos mni zaczyna brac mam coraz wiecej kataru i kaszel dochodzi:-(
Ja tez bym chciala miec minimum 3 dzieci zobaczymy co bedzie.
A ja bylam na umowie jako niania a dziecko mialo isc od pazdziernika do przedszkola wiec ja poszlam we wrzesniu na zwolnienie i teraz nalezy mi sie jakis zasilek a po urodzeniu juz nic:(

No tak mąż zawsze się musi upomnieć :p a mi mówi, że mam takie prawo, bo bez łaski się przepuszcza ciężarne i z małymi dziećmi od tego jest kasa pierwszeństwa :)
Czasem noszę kartę ciąży jakby ktoś się czepiał ale generalnie ludzie się nie awanturują ;]
W sumie, jak stoi ktoś ze zgrzewkami piwa to przepraszam bardzo :no:

Ja trafiłam na pomelo takie wstrętne, suche jak wióry ;| zraziłam się i więcej nie kupię..
a ja słyszałam że w ciąży nie powinno się jeść cytrusów bo uczulają...:confused:
słyszałyście o tym??? tak samo nie powinno się jeść cytrusów jak się karmi piersią...

dziewczyny jakie macie/planujecie laktatory???
Ja chyba kupię ręczny, bo znajoma mówiła że jak miała elektryczny to myślała że jej cyca urwie...:eek:

szkoła a miałaś umowę o pracę?? bo podobno jak kobiecie nie przysługuje macierzyński, to można się starać o zasiłek rehabilitacyjny po ciąży w zusie :tak:
Tylko nie wiem jak to dokładnie było...
Koleżanka była w takiej sytuacji jak ja(umowy o pracę tymczasową, nie przedłużyli umowy i po ciąży poszła na rehabilitacyjny na 3 miesiące, później się zarejestrowała jako bezrobotna na pół roku i wróciła do pracy) :tak:
Zawsze jakieś tam pieniążki są, i ubezpieczenie :)

Ostatnia edycja:
nie potrzeba zaświadczenie. poinformowałaś pracodawcę, więc i tak jesteś chroniona i nie może Cię zwolnić :)

U mnie sobie zażyczyli zaświadczenie od ginekologa, w którym tygodniu ciąży jestem ...
Ale to dlatego, że pierwsze l4 miałam od internisty na paskudną infekcję która mnie wtedy dopadła i l4 było bez kodu "B".
Więc poprosiłam gina, i wyrównają mi chorobowe do 100% :cool:
Zawsze troszkę grosiwa więcej, tym bardziej że same kadrowe zadzwoniły że jest taka możliwość więc wiecie :)

Ostatnia edycja:
agusimama cieszymy się że jest wszystko ok i trzymam kciuki:-)
nieźle wynika z tego że wychowałam się w patologicznej rodzinie bo była nas 3 ahaha dobre:-D ludzie są nienormalni
my dziś czujemy się dobrze co do wymiotowania też mnie brało wiele razy ale na tym się skończyło;-)

nie wiem czy to dobrze ale mam taką ochotę na herbatki owocowe mogę je pić ciągle raz taki smak raz taki i tak w kółko kupiłam takie lepsze żeby faktycznie były w niej suszone owoce

reklama
hej dziewuszki. a ja dziś rano zaliczyłam takiego pawia, że myślałam, że mi żołądek na drugą stronę wywróci. bo oczywiście wymiotować nie miałam czym. a miałam już taki cudowny spokój przeszło tydzień:pP

a propo laktatorów to ja zamierzam kupić elektryczny. miałam ręczny i był po prostu do d...

Do góry