reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Powinnam na najbliższej wizycie poprosić o zaświadczenie o ciąży, czy to w ogóle jest niepotrzebne? Jak robiłyście?
nie potrzeba zaświadczenie. poinformowałaś pracodawcę, więc i tak jesteś chroniona i nie może Cię zwolnić :)

ps; a ja jestem z samego środka jesieni - Waga :-)
oo... ja też waga :D ale z początku października :p
a mój M z lipca :)

Popijam sobie herbatkę malinową :) Hm i jak to mówiłyście ze nie można malinowej z liści malin czy z owoców? Pogubiłam się :baffled:

A słyszałyście o tym ze w ciązy nie powinno się chodzić w czarnych ubraniach ? :confused: Jakiś kolejny zabobon! No zwariować można
nie można z liści malin :)
no proszę was, nie wierzcie w te zabobony :p prawie cała moja garderoba jest czarna :p

wracam do brazu
aa! nie pozwalam! Tobie pięknie w tych rudych :)

Ogloszenie do Chetnych na spotkanie - Prosze o wiadomosc na Priv :) wtedy beda dalsze ogloszenia parafialne;) bo poki co 1 chetna;) a chyba bylo wiecej Sląskich brzuszkow:?;)
jestem za, chyba najlepiej w Kato, bo najłatwiejszy dojazd z różnych miast :)

Swoja droga, ciekawe dlaczego moj suwaczek nie chce dzialac. W ustawieniach jest widoczny a tutaj nie, jakies pomysly?
a wklejasz BBcode?

no właśnie.. pytanie do dziewczyn, które często kierują autkiem: czy Wy też macie taki problem z jazdą jako pasażer? ja po prostu nie znoszę. jest niewiele osób, których styl jazdy mi pasuje. ja jestem panikarzem numer jeden jako pasażer i znajomi też nie chcą mnie wozić. więc ja kieruję:pP kiedy muszę jechać jako pasażer siadam z tyłu. z przodu świruję.
ja rocznie robię ok 80 tys km i bardzo nie lubię jeździć jako pasażer. Mam odruch hamowania i ciągle marudzę "zwolnij, szybciej, hamuj, uważaj" itp :p a wiem jakie to wkurzające dla kierowcy, dlatego pasażerem jestem okropnym :D

Cześć,
współczuje Wam brania tych tabletek, mi od początku lekarz nawet kwasu nie zalecił!
brownagula w ciązy nie trzeba zapinać pasa, ja od samego początku go nie zapinam, zreszta jak prowadzę auto to zawsze jakoś pas dawałam tak tylko przez jedno ramię bo zawsze mnie wkurzał a teraz mogę śmiało jeździć bez niego wreszcie:D
to dziwne, bo kwas foliowy powinno się brać już przynajmniej na 3 miesiące przed planowaną ciążą...
a co zapinania pasów to hmm... każdy ma swój rozum i byle nic Ci się nie stało. Ja zbyt dużo jeżdżę i zbyt wiele widzę co się na drogach dzieje by ich nie zapinać.

ja nie prowadzę auta brzuchem, zawsze kierownica powinna się znajdować na swobodne wyciągnięcie ręki, a nie głowa przy szybie to jest niebezpieczne!
wiesz, mi gościu wjechał jakieś 3 lata temu w dupę. Uderzenie było tak mocne, bo naprawdę zapierd*alał, że aż fotel mi z zawiasów wyrwało i cały fotel do przodu poleciał. Nie chcesz to nie zapinaj, ale pasów nie wymyślili dla zabawy, tylko dla bezpieczeństwa... bo ja bym wtedy poleciała przez szybę.

Zobacz załącznik 591441Zobacz załącznik 591442Zobacz załącznik 591443Zobacz załącznik 591444Zobacz załącznik 591445Zobacz załącznik 591446Zobacz załącznik 591447

sorry ze tak duzo:) pierwsze to ten kocyk - w sumie nawet moj pierwszy jaki uszylam, dalej imionka na ścianę - tez kiedys szylam na zamowienie, no i szydelko, moja coziomowa pasja:)
o mamusiu... jakie to boskie! w razie czego też się piszę na zamówienie! a te bucki z opaską - BOSKIE! jesteś naprawdę niesamowita w tym co robisz :)

a ja wczoraj byłam na basenie :) naprawdę, człowiek od razu lepiej się czuje jak wraca do aktywności fizycznej :D
jeszcze oglądaliśmy to mieszkanie i na serio boskie :) ale kosztuje 280 tys, a znaleźliśmy baaardzo podobne, ale w dużo lepszej lokalizacji i za 266tys. A może jeszcze udałoby się nam cenę wynegocjować trochę niższą to zostaje więcej kasy na urządzanie tego mieszkania :)

co do bólu brzucha to przedwczoraj miałam taką sytuację, że jak zasypiałam to chciałam się obrócić na bok i poczułam tak niewyobrażalny ból w podbrzuszu, że zaczęłam wręcz krzyczeć. M się obudził, utulił, ale później musiałam się tak powolutku przewracać :/

tak to jakiś większych nowości u nas brak :)

miłego wieczoru :)

reklama
Cześć Majówki;-)

ponoc najlepszy jest Magne B6 - bo ma najwiecej tego magnezu czy jakos tak

i ten mi wlasnie ginka polecila i go biore od poczatku:-)

applecrumble- ja polecam ten ;)

OLIMP CHELA-MAG B6 MAMA 30 kapsułek - OLIMP - Apteka Internetowa Tanie-Leczenie.plChelatywny magnez przswaja sie w najwiekszej ilosci;)
Dzięki dziewczyny. Wczoraj poczytałam trochę na ten temat w Internecie i kupiłam jednak MagneB6, bo jest zarejestrowany jako lek, a nie suplement diety. Oprócz niego jeszcze Asmag jest zarejestrowany jako lek. I stwierdziłam, że wolę jednak brać lek, bo jest przebadany. Ale wcześniej też zastanawiałam się nad tym chelamagiem b6. Pewnie przez ten dopisek "mama";-)

Makao a do kiedy musisz brac ten duphaston? Ja tez biore 2x1 i sie zastanawiam do ktorego tygodnia to trzeba jak juz sie zaczelo w ogole brac.
ja odstawiłam całkowicie jakieś 2 tygodnie temu (tu był chyba 10 - 11 tc). A brałam tylko jakiś tydzień do dwóch. Ostatnio rozmawiałam z lekarzem na ten temat, to mówił, że w sumie żadne badania jednoznacznie nie potwierdzają skuteczności duphastonu, a mimo to ok 85% lekarzy przepisuje go pacjentkom. Ja myślę, że w to są zamieszane firmy farmaceutyczne. Lek da tanich nie należy, jak przepisuje się go tylu pacjentkom, to czysty zysk dla firmy. Zresztą nawet jak byłam w szpitalu, to wszędzie wisiały reklamy.

Kurcze, też martwię się co u Straciatelli:-(już tyle dni się nie odzywa...

Naprawde slicznosci robisz:)
A ja siedzialam do 15 w domu a tu moj moz wraca i mi awizo wrecza. Jak sie wnerwilam pognalam na poczte zlozylam skarge ale paczke dostalam Wrrrr:no:Doszly mi moje spodnie ciazowe i sa super:)
A i dostalam list z zus ze mam dostarczyc zaswiadczenie kiedy jest planowane rozwiazamie bo nie nalezy mi sie maciezynski:'( A myslalam ze normalnie cos bede dostawac. I teraz troche zla jestem. A do tego bola mnie plecy i brzuch:'(

Naprawde slicznosci robisz:)
A ja siedzialam do 15 w domu a tu moj moz wraca i mi awizo wrecza. Jak sie wnerwilam pognalam na poczte zlozylam skarge ale paczke dostalam Wrrrr:no:Doszly mi moje spodnie ciazowe i sa super:)
A i dostalam list z zus ze mam dostarczyc zaswiadczenie kiedy jest planowane rozwiazamie bo nie nalezy mi sie maciezynski:'( A myslalam ze normalnie cos bede dostawac. I teraz troche zla jestem. A do tego bola mnie plecy i brzuch:'(
mi też dzisiaj przyszły spodnie dresowe :)
a czemu nie należy Ci się macierzyński?

Bo moja umowa o prace wygasla i niby sie juz nie nalezy maciezynski tylko teraz przez okres ciazy beda placic dalej tak jak bym pracowala. Ja juz sie w tym motam bo raz mowia tak raz inaczej ze nie wiadomo. A jeszcze za 1 miesiac nie wyplacili:-(

reklama
Witam was jeszcze raz brzuchatki , jeśli pozwolicie to dołączę do was na dobre pojawiłam się u Was we wrześniu po teście ale jakoś nie chciałam zarazić żadnej z was moją histerią , bo 2 maja straciłam Antosia w było 11t6d a mały nie żył od 8 . Teraz mam 12 za sobą i prenatalne też wczoraj zrobiłam . Oczywiście bez histerii ani rusz wiec zanim weszłam wylałam morze łez . to chyba tyle o mnie i dlaczego dopiero teraz.

Do góry