reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

I ja po teście - jedna kreska :( Popłakałam sobie, miałam wczoraj mega doła, który jeszcze nie przeszedł:-(.
Ogólnie wydaje mi się, że to mega spóźniający się @, więc czekam... gdybym była w ciąży to już by była ta druga kreseczka chociaż słaba.
Mąż mnie pocieszył, że będziemy się starać, ale wychodzi że się coś niedobrego z tymi moimi okresami dzieje:no:. Po 14.09 ruszam do ginekologa...
Strasznie mi przykro:-( Wiem jak takie rozczarowania bola. bo sama przez to przechodzilam. Przez rok staralismy sie o druga dzidzie ale bez skutku. Raz nawet sie udalo, ale skonczylo sie bardzo wczesnym poronieniem. Potem sobie odpuscilismy i teraz udalo sie mimo, ze wcale sie nie staralismy;-) Jesli cos sie dzieje z Twoimi okresami nie zwlekaj i zglos sie do ginekologa.

reklama
ewelinka2106 - ten w malej butelce kompletnie sie nie oplaca:p bo kosztuje kolo 20 zl za 50 ml a tu masz za okolo 60-80 1000ml -to spojrz jaka to jest przebitka!!! ja to kupilam pierwszy raz ze 3 lata temu jak mialam zabieg usuwania takiej narosli na palcu i paznokcia - i dzieki temu bardzo ladnie sie goilo ale wpierw kupilam taki 50 ml bo nie wiedzilam ,ze jest duzy a potem jak odkrylam ,ze jest duza butla to od razu taki kupilam - bo to wychodzi o niebo taniej zobaczy przy kupowaniu po 50 ml za litr wychodzi "jedynie"- jakies 400 zl:] tak wiec szkoda dac sie ladowac w bambuko taka tam moja skromna opinia:)

witam :)

aNilewe ja mam ciut wypukly brzuszek więc nie wiem jak szybko będzie widać :)

szkola13 na co bierzesz magnez? i jaki?

sagaa mnie również przykro :(

A ja odkad w ciąży to codziennie kicham smieszne to:-)

ewelinka2106 - ten w malej butelce kompletnie sie nie oplaca:p bo kosztuje kolo 20 zl za 50 ml a tu masz za okolo 60-80 1000ml -to spojrz jaka to jest przebitka!!! ja to kupilam pierwszy raz ze 3 lata temu jak mialam zabieg usuwania takiej narosli na palcu i paznokcia - i dzieki temu bardzo ladnie sie goilo ale wpierw kupilam taki 50 ml bo nie wiedzilam ,ze jest duzy a potem jak odkrylam ,ze jest duza butla to od razu taki kupilam - bo to wychodzi o niebo taniej zobaczy przy kupowaniu po 50 ml za litr wychodzi "jedynie"- jakies 400 zl:] tak wiec szkoda dac sie ladowac w bambuko taka tam moja skromna opinia:)

stazi wiem o tym doskonale. Tylko kupowałam pierwszy raz i wzięłam mniejszy na wypróbowanie. Teraz bede kupować ten większy:tak:

A ja zauwazylam, ze mam dzisiaj swietne wlosy:-) Jak nie moje.. a przeciez kosmetykow nie zmienialam:baffled:
Czyzby tak szybko hormony robily swoje?

W poprzedniej ciazy mialam podobnie, ale duzo pozniej. Wlosy ogolne mam w strasznej kondycji, a jak bylam w ciazy to jak nie ja normalnie:-D

A ja zauwazylam, ze mam dzisiaj swietne wlosy:-) Jak nie moje.. a przeciez kosmetykow nie zmienialam:baffled:
Czyzby tak szybko hormony robily swoje?

W poprzedniej ciazy mialam podobnie, ale duzo pozniej. Wlosy ogolne mam w strasznej kondycji, a jak bylam w ciazy to jak nie ja normalnie:-D

to u mnie odwrotnie, w ogóle się układać nie chcą :baffled:

no nic, udało mi się zrobić umowę pomimo wielu utrudnień i jadę pracować! trzeba odkładać na wyprawkę :-p w ogóle spodobał mi się ten zestaw i cena baaardzo zadowalająca. Co sądzicie?
ŁÓŻECZKO DZIECIECE MATERAC GPK POSCIEL 12EL GRATIS (3493471609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

aesthete sliczna wyprawka:tak: I to calkiem rozsadna cena za tyle rzeczy i duzy wybor. Tez bym sie na taka skusila:-) ale raczej do Irlandii mi nie wysla:-(

Cześć laseczki :-)

Jestem tutaj ciągle, podczytuje was... ale powiem wam, że jak tylko zerkam na kompa - od razu mnie mdli. Czy to normalne? Normalnie chce mi sie rzygać na widok tego wszystkiego tutaj :rofl2: o jak głupia..
Popijam colę w małych ilościach i o dziwo pomaga.

Mąż właśnie zadzwonił, kupił mi malinki :happy2: mniam...

U nas w pracy szykujemy się do auditu i muszę wszystko ogarnąć - a od poniedziałku wymarzone 2 tyg. urlopu. Dlatego pewnie jeszcze posiedze nad papierkami w weekend...

Synuś dzisiaj mega histeria rano :-( "mamuś nie zostawiaj mnie", "mamuś nie idź do pracy" " ja nie chce do przedszkola, ja chce do babci" "mamuś ja chce opa".. STRASZNE!! Ryczałam cały ranek.. dla mnie to jest okropne przeżycie. Strasznie mi przykro z tego powodu, choć wiem że mam tam się bardzo dobrze i płacze tylko rano.. a później jak go odbieram wita mnie z uśmiechem na twarzy i opowiada jak fajnie było..
Mam nadzieje, że szybko mu przejdzie..

Co do objawów ciażowych, jest mi dalej mega niedobrze i to jest jedyny objaw jaki mi towarzyszy i utrudnia życie. Z pozostałych to dużo śluzu, wielkie i bolące cycole a do tego pryszcz na pryszczu :crazy:

Witam wszystkie nowe majóweczki, zapraszam do udzielania się i życzę spokojnych 8 miesiecy :tak:

aesthete - piekne łóżeczko. Ja wybrałam teraz takie PINIO ŁÓŻECZKO KOMODA PASO DOBLE 120x60 !! HIT (3504639141) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Wcześniej nie mogłam sobie na nie pozwolić, a teraz może jakoś się uda :happy2:

Co do materaca GPK, ja nie byłam zadowolona.. Jakieś kłaki wystawały z materaca i wbijały się pzrez prześcieradełko!! Musiałam jakieś maty dawać, a potem kupiłam sprężynowe jakieś dla dzieci. Super, polecam w 100%.

Lena_no - u mnie włosy też całkiem całkiem, takie jakieś błyszczące :-)
Jak sie czujesz dziś?

ewelinka
- co dziś pichcimy?

Widzę, że dyskusja na temat octeniseptu. Dla mnie bomba!! Numer 1 obok tantum rosa na poszyte krocze :zawstydzona/y: Choć wtedy wolałam wersje mini w sprayu :happy:

Ostatnia edycja:
hej jednak bylam dzis u ginekologa bo zadzwonili , bede miec jedna silna zdrowa dzidzie drugi dzidzius zniknol :( ma juz 0,4 mm :) i slicznie bijace seruszko , a termin wypada mi na 30 kwietnia :)

reklama
straciatella cola najlepsza na nudnosci :) Moj synek tez tak mial jak zaczynal przedszkole. Plakal przy zostawianiu, a jak wracam po niego to zadowolony byl. Ale potrwalo to tydzien, potem jeszcze kilka razy mial taki epizod i calkowicie mu przeszlo :) Byly nawet takie dni, ze nawet nie dal mi buziaka na pozegnanie tylko popedzil do dzieci i tyle go widzialam :D
A co do samopoczucia to calkiem dobrze :) Troche mnie tylko ciagnie w podbrzuszu i czasem cycek zakluje:rofl2:

Do góry