reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

witam :)
tak jak obiecałam przepis na babkę cytrynową:
a) 6 żółtek
1 kostka margaryny "Kasi"
1 szklanka cukru
cukier wanilinowy
wszystko razem utrzeć mikserem

b) do powyższej masy dodać:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oliwy
sok wyciśnięty z cytryny oraz otartą skórkę
wszystko ponownie ubić mikserem

c) ubić 6 białek, dodać do właściwego ciasta i razem dokładnie wymieszać

piec w 180 stopni C przez 45-50 minut
smacznego życzę

a oto mój dzisiejszy obiadek:
P261013_14.38.jpg + sok z czarnej porzeczki:-)

Załączniki

• P261013_14.38.jpg
    P261013_14.38.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 36
reklama
ivon, daj ten przepis do wątku z przepisami żeby nam się nie zgubił w natłoku postów :-D

mniam mniam, naleśniczki :) ja dzisiaj robię rybę ;)
wczoraj poprosiłam męża o kupienie ŚWIEŻEGO fileta, przywiózł zamrożony. Ziemniaki już były ugotowane, surówka zrobiona, a on chyba zdziwiony że tak szybko nie rozmrożę :confused2: no to dzisiaj będzie rybka :p

Na "bikini". Uszu nie golę :-p nie mam takiej potrzeby :-p Zawsze golę bikini, zostawiam sobie tam tylko jakiś wzorek/paseczek, najczęściej literkę v. Już wcześniej czasem mi się zdarzało że jakieś włoski mi się wrastały pod skórę po goleniu, tak samo mam na nogach, ale zawsze widziać je było pod skórą i peeling załatwiał sprawę. Tym razem włos tak jakby rósł w dół/w bok ale coraz niżej, peelingi nic nie pomagają, wogóle go nie widzę, mam tylko czerwoną zgrubiałą kropkę na skórze która boli przy dotyku. Coś jakby stan zapalny się zaczynał robić, jednak to nie jest stan zapalny, po prostu włosek się wrasta pod skórę... :baffled:

Edit:
No włąśnie sama nie jestem w stanie go wyciągnąć bo go nie widać, pierwszy raz w życiu mi się tak zdarzyło... :(

Ostatnia edycja:
dziewczyny - czy ktoras z was bierze femibion?

ginka mowila w czwartek ze to juz 2 trymestr wiec mam zaczac brac femibion 2, ale wszedzie jest ze 2 trymestr jest od skonczonego 14 tygodnia - a wczesniej chyba nie mozna go brac bo moze zaszkodzic

wczoraj wzielam pierwsza dawke ale dzisiaj sie zastanawiam czy brac czy dopiero za chwile....

Ivon89 te proporcje to na taką większą blaszkę będą? Bo ja mam tortownicę ok 30 cm ze zmienianym środkiem na taki babkowy, ale i tak wydaje mi się dość duża. Zrobię na pewno :happy:
Ptysia a Ty masz niedobre wyniki? Na pewno nie zaszkodzi poczekać ten tydzień więcej, bo ja też spotkałam się tylko z informacją, że do 13t6d jest I trymestr.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny ;-)

Nadzieja gratki 14 tygodnia
Aesthete gratki 13 tygodnia. Mam koleżankę która pochodzi z władysławowa i ostatnio przywiozła mi rybkę zlowioną i wyfiletowaną przez jej tatę - mmmmm to była prawdziwa rybka ;-)
Kotka - jak tam?? byłaś na ip??

U nas dzisiaj na obiad lasagne, ale wpadają znajomi wieczorem i będę z koleżanką robiła bo ja jakoś nie mogę znieść zapachu smażonego mięsa:sorry:.

Od kilku dni boli mnie pół głowy, tylko lewa strona, lewa skroń, aż mam wrażenie że cebulki włosów mnie bolą :szok:.
Odnośnie karmienia to ja z moim rozmiarem (w ciąży urosły pewnie do E) karmiłam 5 miesięcy, a koleżanka która ma małe A i nic jej nie urosły piersi w czasie ciąży karmiła 10 miesięcy i sama odstawiła małą mając jeszcze mleczko. Także rozmiar na prawdę nie ma znaczenia :-)

Miłego dnia dziewczyny.

ginka mowila w czwartek ze to juz 2 trymestr wiec mam zaczac brac femibion 2, ale wszedzie jest ze 2 trymestr jest od skonczonego 14 tygodnia - a wczesniej chyba nie mozna go brac bo moze zaszkodzic

wczoraj wzielam pierwsza dawke ale dzisiaj sie zastanawiam czy brac czy dopiero za chwile....

Ptysia a w kt tygodniu jesteś, bo ja paska nie widze...

to jest przepis na taką zwykłą, standardową blaszkę do babki, z dziurką na środku ;-)

też kiedyś miałam problem z wrastającymi włoskami na bikini... bolało jak... robiła się gulka, czerwona, wypełniona jakby ropą, po kilku dniach dało radę oczyścić miejsce z płynu i pęsetą jakoś zawsze wydłubałam tego upartego włosa. ale w końcu zdecydowałam, że nie będę golić na zero, bo ileż można cierpieć...

co do rybki :-) byłam z moim pod koniec sierpnia nad morzem. jako że moja rodzina uwielbia ryby, to poszukaliśmy portu, zagadaliśmy z rybakami, i w dzień wyjazdu uszykowali nam dwa ogromne wiadra z dorszem bez głów już, przysypanym lodem:-) jechaliśmy samochodem ze 4 godziny i rybki dały radę:-) teraz taka smażona rybka mmm.... albo z zieleninką w folii i pieczona w piekarniku. cudo po prostu:-D

Ostatnia edycja:
Ptysia a Ty masz niedobre wyniki? Na pewno nie zaszkodzi poczekać ten tydzień więcej, bo ja też spotkałam się tylko z informacją, że do 13t6d jest I trymestr.

wyniki mam idealne - nie wiem w ogole czy te witaminy sa konieczne - w poprzedniej ciazy nie bralam nic, ale mam dystkutowac z babka?

Ptysia a w kt tygodniu jesteś, bo ja paska nie widze...
w poniedzialek zaczne 14 tc

reklama

o kurczę, mi gin mówił że pierwszy trymestr kończy się 13t6d. a wg usg masz starszą ciążę? ja biorę vitaminer prenantal.
hej dziewczyny ;-)

Nadzieja gratki 14 tygodnia
Aesthete gratki 13 tygodnia. Mam koleżankę która pochodzi z władysławowa i ostatnio przywiozła mi rybkę zlowioną i wyfiletowaną przez jej tatę - mmmmm to była prawdziwa rybka ;-)
Kotka - jak tam?? byłaś na ip??

U nas dzisiaj na obiad lasagne, ale wpadają znajomi wieczorem i będę z koleżanką robiła bo ja jakoś nie mogę znieść zapachu smażonego mięsa:sorry:.

Od kilku dni boli mnie pół głowy, tylko lewa strona, lewa skroń, aż mam wrażenie że cebulki włosów mnie bolą :szok:.
Odnośnie karmienia to ja z moim rozmiarem (w ciąży urosły pewnie do E) karmiłam 5 miesięcy, a koleżanka która ma małe A i nic jej nie urosły piersi w czasie ciąży karmiła 10 miesięcy i sama odstawiła małą mając jeszcze mleczko. Także rozmiar na prawdę nie ma znaczenia :-)

Miłego dnia dziewczyny.
ja uwielbiam wędzonego węgorza :) jak jestem nad morzem to zawsze muszę kupić. albo jak ktoś z rodziny jedzie nad morze to też składam zamówienie :D mimo, że jest cholernie drogi... to nie kupuję przecież co tydzień i czasami można sobie pozwolić :p

no i zrobiłaś mi smaka na lasagne... ;)

Do góry