reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

mam już synusia 6 letniego:) powtórnie wyszłam zamaż (błędy młodości dużo złych wspomnień mam z tego okresu)
teraz jestem szczęśliwą żoną i mamą już prawie 2 maluszków:D cieszę się że mogę z Wami dzielić się przeżyciami i rozterkami:)

reklama
Karolina859 - jak to mój mąż mówi - lisie mordki ... pewnie u mnie niuniknione .
marze o tym żeby połozyc sie na brzuchu ale to misja niemożliwa
Ja tez muszę spać na brzuchu. Ostatnio czytałam do kiedy tak można spać a tu pisze ze do końca ciąży :szok: Piszą ze jak się tylko da to do końca można spac ze dzidziowi się nic nie stanie. Ale jakos sobie tego nie wyobrażam:szok:

Witam sie szybko i po krótce opowiem o wizycie ! Po krwiaku został tylko cień, jeszcze przez kilka dni może sie oprozniac w postaci tych plamien, ale już jest dobrze:) powoli mogę wstawać, wiec wracam do żywych. Aż dziś cały dzien przesiedziałam i teściów i na dworze, ajj jakie to przyjemne :) prenatalne w porządku, przezierność itd. I prawdopodobnie to chłopak !:) usg miałam już tylko brzuszne, a i mam sie już przestawić z foliku na witaminy.
Następna wizyta 20.11, a zdjęcia wkleję jutro w odpowiednim wątku, bo już mi sie usypia ;p fantastyczny dzien!
Mam nadzieje, ze u Was tez wszystko w porzadeczku- jutro nadrobie :)
DobrAnoc !

Gratuluję wizyty :)
Witam o morderczej godzinie! Do pracy czas eeeh :eek:

Karolina
kartę ciąży zakłada się przy drugiej wizycie, jak już badania porobisz pierwsze i chyba też chodzi o to usg, żeby było widać. Przynajmniej u mnie na pierwszej wizycie nie założyli, tylko dopiero na drugiej.

Mi tez założyli kartę na drugiej wizycie, ale u mnie nie było to związane z tym co piszesz bo serduszko biło już na pierwszej wizycie. Mi się wydaję ze może na pierwszej jeszcze nie wiedzą czy to tego gina będzie się prowadzić ciaże i czekają na 2 wizytę.

aesthete-
dzięki za informację od gina :) Fajnie, zawsze sie wszytkiego dopytasz.:tak:
Makao- trzymam kciuki za mieszkanie. Fajnie, tak przyszłościowo myślisz.
mi_lva- witaj:-)

Makao a to ja tez z 3 razy potrafie iść, ale jak już nad ranem powędruje to koniec spania...

Ty masz pechlapane, że głodomory się w nocy dopominają :-)

Trzymam kciuki za kupno mieszkania ;)

Witam nową majóweczke!

Ewwe no to nieźle maż musiał pędzić, dobrze że zdążyliście... :-D

Makao, to super :) trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli :) my mamy dwa mieszkania, jedno na kredyt a drugie ze spadku. chcemy oba sprzedać i dom kupić ale to tak za 5 lat :) bo mam przepisane jeszcze po rodzicach więc to będzie dla któregoś dzieciaczka :D

ewelinka, nie ma sprawy ;) sama dla siebie też chciałam rozwiać wątpliwości :D a że mój gin jest całkiem spoko, to lubię z nim też pogadać :) mówiłam mu że zbieram info dla innych majówek :D ja też sobie nie wyobrażam spać do końca ciąży na brzuchu :p i tak bym się bała że będę uciskać maluszka ;)

ja dzisiaj jechałam auto do mechanika odstawić. byłam umówiona na 8:00, więc myślę sobie że nastawię budzić na 6:45. ale się pomyliłam i nastawiłam na 5:45 :confused2: zorientowałam się jak już byłam po kąpieli, więc sama sobie zabrałam godzinę snu :no:

Dzien doberek,

Ale dzis ponuro. W porownaniu do kilku ostatnich dni, okropnosc:-)

Witam dwie nowe majowki:-)

makao powodzenia w zakupie.

My zaraz po powrocie do Mediolanu szybko bedziemy musieli cos znalezc i kupic echh i szybko sie przeprowadzic, bo poki co wynajmujemy.

mi_Iva witaj! Na kiedy masz termin porodu?
Makao super! Macie już jakieś konkretne wybrane? Kawalerka czy dwa pokoje? My po tych zmianach zostaniemy z domem i dwupokojowym mieszkaniem w centrum też kiedyś dla któregoś dziecka:)

Mi się mdłości nasilily. Najgorzej jest rano i po południu. Wtedy muszę bardzo uważać, żeby nie zwymiotować. Jeśli chodzi o piersi to mnie tez bolą tylko jak ugniatam. Na brzuchu dalej śpię chociaż muszę ostrożnie się układać:)

jak na razie potwierdzone jest że bedzie 1 dzieciaczek :wink: termin mam na 21 maja:)
dziękuję za przywitanie jak tu u was dużo się dzieje:D ahh mam na imię Justyna bo nawet się nie przedstawiłam:-)

a czy jest tu ktoś kto mieszka w Norwegii? albo się tam wybiera później z maluchem?? :)

ja jestem w Polsce bo mój starszy w tym roku 2 klasa i komunia...ale po porodzie i po skończeniu 2 klasy przeprowadzam się do Norwegii :) jest ktoś z tamtad?

reklama
Witam i ja

u nas tez dzisiaj paskudnie od rana leje

Witam nowa majowke znowu dziewczyna z slaska nam się trafila:-)

nie chce mi się nic robic mam takiego lenia a musze na sobote impreze zrobić oby mi to lenistwodo soboty przeszlo

Do góry