reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

pat, super że wszystko ok :) czekam na fotkę z niecierpliwością bo uwielbiam oglądać fotki z usg :D

karolina, jesteś nowa więc nie wiesz :p nie piszemy postu pod postem :D musisz korzystać z edycji i dopisać to co chciałaś jeśli nikt nie napisał pod Tobą ;)
ja chodzę do gina prywatnie, ale on mi dał skierowanie na prenatalne więc miałam robione na NFZ :) wiesz że dr Tiszler (ma przychodnię w Zabrzu na ul. 3 maja, jest ordynatorem w Tarnowskich Górach) też daje skierowanie na prenatalne. więc jakbyś chciała jakieś prywatnego to polecam, moja siostra i koleżanka prowadziły u niego ciążę :) ja jeżdżę do gina do Gliwic :)
kartę ciąży też mi gin zakładał :) ale on sam jest w gabinecie, nie ma tam żadnej położnej, więc chyba nie miał wyjścia :p

reklama
Witam o morderczej godzinie! Do pracy czas eeeh :eek:

Karolina
kartę ciąży zakłada się przy drugiej wizycie, jak już badania porobisz pierwsze i chyba też chodzi o to usg, żeby było widać. Przynajmniej u mnie na pierwszej wizycie nie założyli, tylko dopiero na drugiej.

Dziewczyny, a jak wasze boobsy/piersi/cycki ?
to że bolę to niestety wiem :no:
ale ja mam duży biust ( 70F ) i drżę co to będzie poźniej, na razie mieszczę sie w dwa moje stare staniki a śpię w sportowym bo mi jakos tak lepiej. ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem co bede nosić jak i tak już mam kłopot z zakupem biustonosza

Mamuski, które maja juz pociechy :
Jak Wasze doświadczenia ?

proponuję ci wejść na stronę effuniak:)
a jeśli o mnie chodzi to na szczęście jeszcze jakoś bardzo nie urosły.. ale bolą:/ no cóż- standard

a tak w ogóle to cierpię na straszne wzdęcia- obojętnie co zjem:/ i często mam wrażenie że jelita mi się w supeł zawiązały:(:( strasznie się z tym czuję....

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny;-)
Kiuk, trzymaj się :* bardzo dzielna z Ciebie kobietka. Na pewno niedługo będziesz czekała na następne maleństwo.

Ja dziś też jakoś tak bez rewelacji się czuję. Ale nie jest najgorzej. Jestem tylko trochę zmęczona, dobrze że jutro już czwartek:-)
Miałam dziś taką ochotę na schaboszczaka, że musiałam go sobie zrobić... to nic, że póki doczłapałam się do domku i go przygotowałam, była 19... ale potrzeba została zaspokojona:tak: muszę Wam powiedzieć, że ja w trakcie ciąży mięsna się zrobiłam, mimo że przed mnie raczej odrzucało. Dziwne to wszystko.

Bezpieczny maluch trwa od 16.30 do 22?? Mam nadzieję, że u nas skończy się wcześniej:-p nie dam rady tyle godzin wysiedzieć hehe.

Miłego wieczoru majóweczki. Może w końcu uda mi się położyć wcześniej spać? ;-)

bezpieczny maluch.. rejestracja od 16.30, zaczyna się o 17. faktycznie trwa dłuuuuuuuuugo, u nas skończył się po 21.30. mi bardzo podobały się 3 "wykłady". kąpiel noworodka (przypominam, że moje dziecię ma 11 lat i od tej pory duuuuuuuużo się zmieniło). teraz już nikt nie panikuje, żeby nie moczyć kikuta pępowinowego, normalnie się dziecko kąpie a po kąpieli tylko osusza kikut płatkiem kosmetycznym, żadnych spirytusów, leko czy innych dziwnych rzeczy. ew. octanisept-chyba tak się to pisze. bardzo fajny wykład o karmieniu piersią- prowadziła położna -mówiła m.in. o najczęstszych błędach popełnianych przez mamy (ja kilka rzeczy robiłam źle, np. trzymałam brodawkę między dwoma palcami). no i rewelacyjny o fotelikach. jak koleś pokazywał co się dzieje z dzieckiem kiedy pałąk fotelika nie jest postawiony a dzieciak nie zapięty, prawie się rozryczałam a pokaz był na lalce-Karolku:p

Dziewczyny, a jak wasze boobsy/piersi/cycki ?
to że bolę to niestety wiem :no:
ale ja mam duży biust ( 70F ) i drżę co to będzie poźniej, na razie mieszczę sie w dwa moje stare staniki a śpię w sportowym bo mi jakos tak lepiej. ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem co bede nosić jak i tak już mam kłopot z zakupem biustonosza

Mamuski, które maja juz pociechy :
Jak Wasze doświadczenia ?

przed urodzeniem Janka miałam B-ładne, pełne B. chociaż karmiłam tylko 4 miesiące, po zakończeniu karmienia cycki mi strasznie zmalały- do A. a kiedy karmiłam zrobiły się D-rozstępy mam okropne.

teraz musiałam kupić nowe staniki bo nie mieszczę się w żaden sprzed ciąży. koniec 11 tyg a piersi wielkie B/małe C (z A przypominam, malutkiego A):pP

oo, dzisiaj byłam na zaborzu :D moi rodzice w centrum mieszkają :) to mamy do siebie całkiem niedaleko ;)
my mieliśmy okazję kupić mieszkanie w bloku, w którym mieszkają moi rodzice, ale zrezygnowaliśmy :p stwierdziliśmy, że chcemy gdzieś dalej ;)
i mamy lokalizację idealną: 10km do moim rodziców i 10km do teściowej :)
ja póki co sypiam na brzuchu bo w innej pozycji ni zasnę... ciekawe co będzie jak mi brzuch urośnie :eek:

mi też najwygodniej spać na brzuchu. piersi bolą ale w innej pozycji nie jestem w stanie zasnąć. próbuję co prawda na boku, nogę zakładam na M. ale chwilę tak poleżę i koniec. na brzuch:/ tez nie wiem co to będzie.

Witanko :)

Ja dziś byłam rano upłynnić 300 zł - ojjj bolało. Ale wreszcie mam badania za sobą , tylko na wyniki mam czekać aż tydzień :szok:

Ja też śpię na brzuchu i nie potrafię w innej pozycji... będzie problem jak brzuch zacznie rosnąć

Dziś o 5,30 obudziło mnie sikanko i koniec spania. Staram się wieczorem nie pić ale nie pomaga...

Wpadałam tylko na chwilkę, bo za chwilkę mam wizytę u immunologa, a później biegnę na konferencję "Mama pyta".

Struss, czy udało Ci się załapać i zarejestrować na konferencję?????

Makao, super, że jesteś zadowolona z warsztatów :-)
Ty przynajmniej masz już wiedzę, jak postępować z Maleństwem. A ja takiej wiedzy nie posiadam.
Moje doświadczenie z dziećmi zaczyna się na poziomie wieku 5-6 lat:tak:

Miłego dnia dziewczęta

hej Bąbelek, ja wstaję w nocy 3-4 razy. masakra. za każdym razem myślę, że nie dobiegnę do łazienki. i jeszcze się potykam o psa i koty. maluchy wstają, jak tylko podniosę się z łóżka i plączą mi się pod nogami miaucząc, żeby dać im jeść (niezależnie od godziny i od tego czy naprawdę są głodne. bo z a w s z e są:p)

witaj lawendowy:) i wszystkie majówki. dziewczyny gdzie jesteście? śpicie?

a ja się pochwalę, kupuję drugie mieszkanie (tiaaaa, na kredyt oczywiście). na razie będzie w nim mieszkać moja mama, a później będzie któregoś z dzieciaków. trzymajcie kciuki, żeby się udało wszystko.

Ostatnia edycja:
reklama
Hello:)
WItam czwartkowo:)

I ja dziś też byłam upuścić trochę krwi w laboratorium. Masakra heheh bo zabrakło :)) aż mi paluchy podretwiały, ale ja na szczescie wyniki mam dzisiaj:) ale nie powiem, bo lapa mnie boli gdzies głęboko pod wkłuciem, będzie siniak jak nic. Ale Pani była miła, samo ukłucie nie bolało.

Wczoraj w ogóle jaką miałam awarię to szok. Bo jako że mdłości nie było, to się nawpieprzałam jak swinka, i myslalam że mnie maz z pracy do domu nie dowiezie heheh:) biedny lamal przepisy, żebym mu nie zrobiła niespodzianki w samochodzie:) nawet pojechał na czerwonym świetle:)) takie poświęcenie. Ledwo wpadłam do domu, ostatnie sekundy doslownie. Hiroszima przy mnie to pikuś.....Myslalam że mi kichy porozrywa, ból niesamowity. Mam nadzieję że takie rzeczy się nie odbijają na maluszku;(

W końcu dziś czuję cmienie w brzuszku, cieszę się. To pewnie macica rośnie:)))

dzis maz ma paintabla i piwo z pracy wiec zapowiada się samotny lipny wieczór.

Ewelinka ja w ciąży w ogole nie puchłam, to mi się przydarzyło dopiero po porodzie.
'
Witam nowe mamusie,
za wiztujące trzymam mocno kciukasy, i gratulacje z wczorajszych wizyt:))

Do góry