reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
Dzien dobry :-)

Nocka przespana, Mati zrobił pobudkę o 8 tak ze spoko:tak:
Dziekuje dziewczyny odnośnie bucików. Muszę jakieś poszukać. Niby mam kozaczki Geox po kuzynie, nie zniszczone ale M mówi zebyśmy mu jeszcze jakieś nowe kupili. Więc szukam :-)

Kiuik- Jesteśmy z wami
[*] I kochana pisz kiedy tylko będziesz miała ochotę! Z przyjemnością Cię wysłuchamy!

U nas wczoraj był bigosik :) I jeszcze na dwa dni wystarczy. Ale dzisiaj tez muszę zrobić barszczyk bo Mati już od dwóch dni mówi o barszczyku:-)

straciatella a kto siedzi z Twoim synkiem jak Ty jesteś w pracy? chodzi do przedszkola/żłobka?

właśnie dziewczyny wymyśliłyście już co robicie z macierzyńskim? ja mam plan taki, że biorę te 6 tyg dodatkowego, czyli razem będę ma urlopie 6 miesięcy, a później 6 miesięcy M. ma być na rodzicielskim. aaaaa, w czasie kiedy M. będzie zaczynał rodzicielski, ja wykorzystam zaległy urlop z 2013, żebyśmy trochę pobyli razem. później maluch do żłoba chyba. no chyba, że uda się zrealizować wszystkie plany i otworzę firmę. jeśli będę pracować w domku to maluch będzie ze mną. no i mam nadzieję, że później szybciutko drugi:p

Dzien dobry:)

Kiuik trzymaj sie. Zycze Ci duzo sil. Przykro mi bardzo.

mi wyznaczyli na 24 maja 2014, może uda się rodzić w dzień mamy, 26 maja:-)
ja na wizytę idę pierwszy raz ze swoim:zawstydzona/y: pewnie usłyszymy serduszko, bo ostatnio usg to było tylko po to by sprawdzić czy coś stworzyliśmy:-D
dlaczego się boisz wizyty?

iwon, ja mam termin na 26 maja, ale nie mam nic przeciwko, zeby rodzic tez 24 maja, bo to imieniny mojej mamy:-)

Huhu, ale naskrobałyście.

Dziewczyny,

Odnośnie GRUPY - starałam się dodać każdego ot tak z pamięci, ale dużo Was tutaj jest więc byłoby łatwiej i szybciej gdybyście wyraziły chęć dodania do grupy, wtedy ja was zaakceptuję :-)

ewwe - robisz morfologię/mocz czy co tam chcesz w medicoverze (do 12) i wyniki masz do 19 tego samego dnia w bazie ;-) Chyba, że są to jakieś dodatkowe badania, nietypowe.. to może trochę dłużej. Ale ja hiv, różyczke, cytomegalie, toxo i inne miałam tego samego dnia, a nie są to takie standardowe badania.

Kiuik - trzymaj się kochana. Żadne słowa nie wyrażą tego jak bardzo mi przykro...
Pamiętaj, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Jeszcze i Wy doczekacie się maleństw a(i to nie jednego).

Karoli4 - mój nick wziął się z nazwy takiego cukierka Straciatella - a tam było pisane przez jedno "c" :-). Jeśli cię to razi, możesz pisać przez "c". Mnie to wsio jedno :-)

wichurka - wysłałam ci zaproszenie z tydzień temu :tak:

stracciatella, to ja bede pisala przez dwa cc, bo jeszcze mi wejdzie w krew jedno c i pozniej moj m znowu bedzie mi gadal, ze mi sie wloski zbiesil:-) i ze za duzo ksiazek po polsku czytam.
zastanawiam sie, czy te cukierki byly polskiej firmy? Bo niestety kupa bledow tak powstaje. Np. "Pizza Guseppe". Nie wiem czy to specjalnie z bykiem, czy przeoczenie.

a ja dzis obiad chyba jakiś na słodko.. makaraon ze śmietana i jagodami, truskawkami.. ;) zobaczymy

Teraz na tapecie jest kisiel słodka chwila :-)

babelek heh taki makaron to profanacja dla mojego m:-) nawet mu takiego nie proponuje.

A u mnie pomelo :cool:

A później pizza.. :rofl2: w pracy już robią zrzutke :sorry:

w tej ciazy pizza mi idzie bardzo dobrze. I jedno z niewielu dan,ktore mi od poczatku nie szkodzilo. W poprzedniej ciazy tez pizze pozeralam.
Jak wroce w sobote do Mediolanu to na kolacje zamowimy pizze.

Makao - mój panicz w przedszkolu, o 16 go odbieram.
A jeśli jest chory, to siedzi z moją super babcią lub teściową.

Jak się urodzi dziecko, biorę tylko podstawowy macierzyński a później z maleństwem będzie moja babcia, a ja będę pracować sobie do 13, 14 :-)

Karoli4 - ok, może być przez dwa c :-) Mnie tam ani jedna ani druga forma nie razi, ale rozumiem Ciebie :-D
Co do pizzy - ja mam tak, że to różnie. Dziś mam ochotę, innym razem mnie od niej odrzuca. :rofl2:

Za to najlepiej wchodzą mi cytrusy <3

ivon98
- popraw sobie suwaczek :) wkleiłaś go nie w tym miejscu co trzeba. Należy go umieścić w sygnaturze ;-)

Makao, jeszcze jedna dzidzie bedziesz chciala? :-)

Karoli4- a jak wrócisz do Włoch to mysle ze nadal będziesz się udzielać na forum :-)

ewelinka nie ma innej opcji. Ja jestem uzalezniona od forum. Stuknely mi juz tutaj 4 lata:-)

stracciatella mi narobilas smaka na pizze, nie ma co. Jak sobie wyobrazam teraz taka pyszna margherite Bozszzzzzeeee, no nic w sobote.

Wlascie jak juz o suwaczkach mowa, to ja zapomnialam jak sie robi. Poprosze o przypomnienie.

Cześć Majóweczki!
Ale miałam noc beznadziejną, brzuchol mnie trochę bolał i się budziłam co chwilkę by monitorować czy ból się natęża czy słabnie:-( Poza tym w Gdańsku pogoda słoneczna ale wieje tak, jakby się pół wsi powiesiło, więc na spacer chyba pójdę trochę później bo z moim szczęściem to mnie przewieje.
Dziś na obiad rosół, jakoś ostatnio wogóle nie jestem głodna, a dziś rano waga pokazała że znów 0,5 kg schudłam-nie wiem dlaczego:cool:
W zeszłym tygodniu razem z mamą same zakisiłyśmy kapustę z kminkiem i wczoraj się do niej dorwałam, miałam tylko spróbowac czy już jest dobra a wyjadłam połowę:-) Więc na deser po rosole będzie kapusta mniaaaaaam:-D

Karoli4 - już ci tłumacze :-)

Wchodzisz sobie na jakąs stronę z suwaczkami (babyboom, lylipie, babygaga etc)
Tworzysz suwaczek
Kopiujesz BB Code
Wklejasz go w sygnaturze (ustawienia górny lewy róg strony forum, edytuj sygnaturę w kolumnie po lewej i tam wklejasz ten kod -> zapisz i koniec)

reklama
Straciatella- ja z pizzą mam podobnie, raz nie mogę sie obszeć raz mnie odrzuca.
Karoli- hm margherita mmm <3
Suwaczek musisz utworzyć na jakieś stronie z suwaczkami a później dodajesz w sygnaturze. Tak ogólnie mam nadzieje ze Ci się przypomni :)

Straciatella mnie ubiegła :)

Pisałam juz w tej sprawie do Straciatelli lecz brak odzewu.
Annte niestety opóściła forum a prowadziła wątek https://www.babyboom.pl/forum/maj-2014-f535/wymiary-majowych-brzuszkow-68000/
Dobrze byłoby jakby któraś z majówek przejęła ten wątek puki nie ma dużych zaległości. Październik sie kończy, pasowałoby uzupełnić.
Któraś chętna sie tym zająć?

Ostatnia edycja:
Do góry