reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

gdzie takie można wyczarować bony ? ;o ja cieszę się na kazdy rabat w sephorze, tego nigdy mi za wiele :D
nie wiem czy korzystasz z facebooka ;) ale są takie grupy sprzedam/kupię/oddam ;) weszłam na okoliczne miasto, no i akurat gościu sprzedawał :p no to szybko się umówiłam i pojechałam, bo duże zainteresowanie było :D boję się że zamiast prezentów wykorzystam to na swoje zachcianki :D
ale sephorę bardzo lubię :) ja np używam podkładu z Estee Lauder i tak się złożyło że dostałam na urodziny bon do sephory o wartości 100zł i dodatkowo z moją kartą miałam jakąś zniżkę i za podkład warty 169zł zapłaciłam 35zł :D to był chyba najlepszy zakup :p znaczy najbardziej opłacalny dla mnie :p

reklama
U mnie libido sięga zenitu a tu klops, non stop zapalenie lub grzybica mnie sięga i od miesiąca nie wiem co to sex:mad:
Po dzisiejszych nerwach bezpowodu w sumie, bo mnie badania zdenerwowały, zaczął mnie boleć brzuch, więc Bobik niezadowolony:mad:
Ja wcinam pomidory, z winogronami uważam bo dużo cukru mają, ale za to kwaśne węgierki koooocham :what:

Mamy 3 latków macie może do polecenia jakieś kozaczki na chłopca??

ewelinka - ja zakupiłam mojemu te: NATYCHMIASTOWO | ADIDAS HOLTANNA SNOW CF PL I R 23 (3573028548) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. z tym, że nie mieli rozmiaru 27 i czekałam kilka dni :-) są świetne

ewelinka ja mojenu w zeszlym roku, poniewaz spedzalam zime w Wawie, kupilam buty super fit i byly super. A tak to kupuje mu zawsze primigi w zaleznosci od pory roku.

My też razem prawie 13 lat... Nie wiem kiedy to zleciało... ;-)

Brandy, ja też już + 4 kg jestem... :baffled:

Witam też nowe majóweczki.

Ja również objawów już nie mam, wcześniej lekkie mdłości jak głodna byłam, więc jadłam bardzo często, teraz już od ponad tygodnia cisza.

Co do sikania nocnego u dziecka to jak to się mówi ja mam chyba więcej szczęścia niż rozumu ;-) Moja córa gdzieś 2,5 roku miała jak przestała nosić pieluchy (było to wiosną a jest z listopada), wpadki od tego czasu miała może 2 albo 3 razy, i to za każdym razem przy większej chorobie/przeziębieniu. Tak to wstaje w nocy, świeci światło w łazience, sika, gasi światło i wraca do łóżka spać. Nie budzi nas :-D

Straciatella czy mojego posta o grupie nie widziałaś czy specjalnie go przemilczałaś?? :-p

Aśku powodzenia na wizycie!!

Narobiłyście mi ochoty na arbuza... :cool2:

Powiem Wam że ja też się trochę obawiam czy zdąże do szpitala tym razem na poród ;-) Z córą rozwarcie na 1 cm miałam gdy mnie przyjmowali do szpitala (była 1:30 w nocy), lekarz powiedział że może urodzę dziś a może jutro, o 4:30 już tuliłam córcię, lekarz stwierdził że nie chce wiedzieć jak silne bóle miałam skoro rozwarcie się tak szybko samo zrobiło. Podobno każdy kolejny porób idzie szybciej... :eek:

Co do grzybów, ja z kolei czytałam że w ciąży są właśnie wskazane (oczywiście bez przesady), nie wolno ich jeść jak się karmi piersią... ;-) edit: Oooooo, Mia 30 wrzuciła podobnego linka :)
Całkowiecie się zgadzam z postem Wichurki odnośnie jedzena ;-)

Kupiłam sobie wczoraj spodnie ciążowe w h&m, nawet fajne, były jeszcze jedne które bardzo mi się podobały, takie czarne, no świetne po prostu ale nie było rozmiaru, te co były były bardzo na mnie obcisłe więc wolałam nie ryzykować że przytyję i za miesiąc w nie nie wejdę ;-)

Dzięki za stronki z prezentami, jak narazie zamówiłam grzechotkę ;-)

joanna podszywam sie pod Ciebie, do straciatelli tez pytalam, ale moj post tak jakby rozwial sie z wiatrem:-)

straciatella mam pytanie czysto pisownicze, pisac Twoj nick straciatella, czy poprawnie stracciatella? bo mnie po filologii wloskiej razi blad:-) chyba, ze to tak specjalnie. Chyba, ze ja bede pisala z dwoma cc:-)

Ostatnia edycja:
Witajcie drogie Majoweczki. Ja juz jestem po zabiegu. Poniewaz poronienie nie następowało samo, więc w ostatnią sobotę zgłosiłam się do szpitala. Nie chciałam juz dłużej czekac na to, co i tak było nieuniknione. Po badaniu dostałam tabletki na wywołanie poronienia i po 4 godzinach się zaczęło. Zaczął bolec mnie brzuch jak na okres i zaczełam krwawic. Poszłam do połoznej, na co ona kazała mi jeszcze czekac, bo to zapewne jeszce potrwa. Zaczną sie skurcze, a skoro na razie tak spokojnie stoje to na pewno jeszcze czas. Wrociłam na moment na sale a jakies 3 min pozniej bylo juz po wszystkim. Z krwia wyleciało całe jajo płodowe. Gdzies po pol godzinie byłam juz po zabiegu, a nastepnego dnia wyszłam do domu. Teraz czekam na wyniki badan genetycznych, zeby oznaczyc płec i moc moje Malenstwo zarejestrowac w usc. Potem formalnosci zwiazane z pogrzebem. W tym całym nieszczesciu ciesze sie ze chociaz bede mogla nadac mojemu dziecku imie i zostanie mi po nim akt urodzenia( bedacy jednoczesnie aktem zgonu) i bede je mogła jeszcze pożegnac.

witam wieczornie ;-)

mecz trwa :-) więc mam dostęp do kompa ;-)

owoce w ciąży ... eeee ... no każdego dnia muszę coś zjeść, bo inaczej świruję ;-) ale unikam cytrusów (ze względu na kawśny posmak w ustach) :sorry: inne owoce ależ oczywiście czemu nie :laugh2:

co do seksiku :sorry: ja chcieć, ślubny chcieć :-D tyle, że rano jestem masakra ;-) i ślubny zwłoków nie chce szarpać ;-) wieczorem podobnie, więc pozostają nam popołudnia ;-) dobrze, że Mrówek to dziecko dworu :-D

dzięki dziewczyny zaraz zerknę na te stronki :) ale się uśmiałam jak czytalam te posty :) a wiecie, że dziś byłam w 3 warzywniakach i nie było mandarynek?? :(
trzeba było iść do biedronki :-D

Mamy 3 latków macie może do polecenia jakieś kozaczki na chłopca??
jak masz blisko to wybierz się do jakiegoś outletu ;-) np. Factory ;-) można dostać kozaki ecco z poprzedniego sezonu w cenie <200 zł ;-)

dziewczyny grupa nie jest dla wybranych ;-) trzeba głośno krzyczeć do Straciatteli ;-)

Kiuik :-( trzymaj się, przyjemności życzę!

Ostatnia edycja:
Kiuik strasznie jesteś dzielna. Bardzo współczuję Ci tego co się stało.Zapalam światełko dla Twojego aniołka
[*] ;-(

Straciatella, mam do CIebie szybkie pytanko. Ty robilas badani krwi w medicover? jak to u Was wygląda? dostajesz wynilki "do ręki" czy oni mają je w swojej bazie widoczne tylko dla lekarzy? tak mnie teraz natchnęło, bo muszę zrobic badania, i jak wyjdzie ze nie bede miala wersji dla siebie to lepiej od razu podjadę na badania krwi do diagnostyki. Zadzwonie jutro na infolinię, ale jakbyś mogla mi napisac jak to bylo u Ciebie to byłabym dźwięczna:))

Monotematyczna się robię ale.....NIEDOBRZE mi ;((((( mandarynki powodują jeszcze bardziej kwaśny posmak w ustach, niz jest bez nich, do tego naczytalam się o Waszym jedzeniu pieczywk z pomidorem i pomyślałam że mi język do pupy ucieknie, i zorbiłam. Pychaaaa ale jak mi po tym nie dobrze;((( kisielkow tez juz nie mogę, a tak mnie boli zołądek strasznie;((((

Co do libido.... u mnie jakies -5 :) nie wiem jakos podswiadomie nie ryzykuję, mąż ma przechlapane:) Ale pamiętam jak byłam w ciąży z synkiem, to gdzieś tak koło 5-6 miesiąca moje libido sięgnęło zenitu chyba:)) to było niesamowite:)

Dziewczynki sorry że tutaj ale gratuluję udanych wizyt i oczywiscie trzymam kciuki bardzo mocno za kolejne wizytujące:)

Ostatnia edycja:
reklama
Nie wydaje mi sie, żeby grupa była dla wybranych. Po prostu piszcie do straciatelli po zaproszenia. Uważam ze to takie forum tylko zamknięte, żaden mąż ( jak np. Mój :/) by tam nie zaglądał. A mój sie bezczelnie nasmiewa i podczytuję, a ja tak nienawidzę inwigilacji :/

Do góry