reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Trinaesi zrobisz jak uwazasz, ale ja znajac zycie zrobilabym od razu :D Strasznie niecierpliwa jestem i lubie wiedzic na czym stoje :)
lamorela trzymam kciuki za bete :)

reklama
Tutaj któraś z dziewczyn pisała o zakazie picia herbaty malinowej. Nie powinno się pić herbaty z liści (może powodować skurcze) z owoców można pić.

Straciatella - strasznie mi przykro z powodu babci:-(
Trinaesi- spokojnie mozesz robic test nawet po południu. Po tylu dniach przewidywalnej @ to napewno pokaże. Ja robiłam 2 dni przed terminem @ i to wieczorem. Pokazało 2 kreski wyraźnie :tak: A miałaś regularne cykle? jesli tak to mozesz byc spokojna;-)
Lena- ja mam zachcianki bardziej kulinarne, cały czas coś pichce. Teraz mnie naszło na frytki :happy2:

W takim razie wrócę do Was po zatestowaniu ;) Zobaczymy, czy będzie to dziś wieczorem, czy jutro. Póki co już się nie nakręcam. A do lekarza i tak pójdę po 14, bo dopiero będę w kraju. Jeśli to ciąża to na pewno będzie coś widać :)

Hej kobitki!
Naprodukowałyście tyle, że szok :szok:.

Witam Nowe mamusie i trzymam kciuki za testujące ;-).
Ja wczoraj padłam na pyszczek, cały dzień sprzątaliśmy z M po malowaniu pokoju małej a potem jeszcze znajomi wpadli i dopiero o 23 ich odwiozłam do domku.
Mam pytanie czy którejś z was zdarzyło się chodzić do 2 lekarzy na nfz w czasie ciąży?? Wczoraj zadzwoniłam do przychodni przyszpitalnej i uwaga pierwszy wolny termin to 24 pażdzienik - czyli będe w 12 tyg. ciąży - a teraz do becikowego chyba trzeba mieć zaświadczenie o opiece lekarskiej sprzed 10 tyg?? Boje się, że w trakcie ciąży później też będą takie 2 miesięczne terminy :-(. I nie wiem czy umawiać się równocześnie do innego lekarza z normalnymi terminami.
Na tym pierwszym mi zależy bo pracuje w szpitalu i pacjentki mają pierwszeństwo w przyjmowaniu.

Pierwszą ciąże prowadziła prywatnie u lekarza, ale teraz będąc na wychowawczym chciałam na tym zaoszczędzić ;-)

U mnie waga 52 kg przy 165 cm wzrostu, po pierwszej ciąży wróciłam prawie do swojej wagi a przytyłam 18 kilo.

Miłego dnia bez mdłości wszystkim Życzę ;-)

Melduję się po pracy...padam i nie wstaje jak synia kocham...
Robiłam dziś bete jutro wynik o 10. Oby była ładna bo mamuśka się zdenerwuje :D

Jak złapie oddech może coś jeszcze skrobne.

POzdrowionka

ps.. Udanych testów dziewczyny
ps do rzygających..łączę się w bólu... dosłownie...rzesz @$@#%@& ! :D Ale taki urok i sama chciałam :)

Znalazłam coś:-)

Nudności i wymioty
Mogą wystąpić już w 3. tygodniu ciąży. Jeżeli nie są nasilone, nie przeszkadzają w codziennym funkcjonowaniu. Żeby sobie pomóc:
• Zjedz coś, zanim wstaniesz.
• Jedz potrawy, na które masz chęć.
• Jedz mniej, ale częściej.
• Nie popijaj bezpośrednio po posiłku, ale odczekaj ok. 20-30 min.
• Unikaj kawy i ciężkostrawnych, smażonych, ostro przyprawianych potraw.
• Więcej odpoczywaj.
• Używaj w swojej diecie imbiru – naturalnego środka zapobiegającego nudnościom i wymiotom.
• Jeżeli drażnią Cię zapachy jedzenia, poproś kogoś, by pomógł Ci w gotowaniu. Wybieraj potrawy o neutralnym dla Ciebie zapachu.
• Zadbaj o odpowiednią ilość witamin z grupy B, a zwłaszcza witaminy B6 w swojej diecie. Witamina ta występuje w pełnych ziarnach zbóż, wątróbce, drożdżach, ziemniakach (pieczonych ze skórką lub gotowanych w mundurkach), w brokułach i szpinaku.
• Pij napar z majeranku (1 łyżeczka na szklankę wrzątku); jeśli nie lubisz pić ziół, możesz po prostu zjeść płaską łyżeczkę majeranku.

Trianesi trzymam kciuki za testowanie:tak: Odezwij sie jak juz bedziesz po!

A ja jeszcze musze 2 godziny w pracy wysiedziec:-p
Potem jeszcze na zakupy i do domu:rofl2:
A tak juz marze o kanapie i jakims dobrym obiadku:-)

reklama
Do góry