reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

heloo n ie odpisze kazdej z osobna bo zbytnio czasu nie mam;/
Gratuluje pieknych betek ja juz chyba nie pojde bo zaczeli robic dach wiec musze teraz gotowac do robotnikow < z rodziny> do tego dziec i milion innych spraw zwiazanych z budowa... zrobilam test sikany dzis termin spodziewanej @ krecha mocna i gruba wiec przyrost hcg jest :tak:
Lena no dobre wiesci od lekarza;-)
pozdrawiam was bede wieczorkiem;-)

reklama
Lena- Na początku było ok. Tylko późnej wieczna zgaga, obrzęki i okropne samopoczucie. I strasznie mi sie ciągło:wściekła/y: Mam madzieje ze tym razem bedzie inaczej.

Jesli chodzi o żyganko to w poprzedniej ciązy wogóle mdłości nie miałam. Teraz tez jest ok, nie żygam ale od czasu mnie zamdli ale w ciągu dnia, z rana nic. A najgorzej jak jade samochodem to wtedy mega mdłości.

Lena ciesze sie ale nerwow co nie miara jestem tak wqr*** ze masakra :(
Tesc zapytal meza ktory jest w rpacy czy z naszych pieniedzy moze kupic piwo< nie toleruje pijanstwa na budowie bo odpowiadamy za robotnikow> on ok mowie dobra ale z umiarem okazuje sie nie bede pisac szczegolow ze kur** kupil flache i za reszte piw za nasze pieniadze ktore trzeba teraz oszczedzac beczec mi sie chce niech se pija za swoje i jeszcze myslal ze to ukryje przede mna, a tesciowa ma pretensje do mnie ze ma za wysokie rachunki gdzie my placimy za polowe no do lba dzis dostane ;(

saga, ja w ogóle pijaństwa nie toleruję :-p nie mówię, że nie pijam alkoholu (tzn teraz nie pijam) , ale wszystko z umiarem, a nie żeby się ściorać... a na budowie to już w ogóle, gdzie oni mózg mają. Przecież po alkoholu to opóźniony refleks jest i człowiek już nie jest taki kontaktowy i łatwiej o wypadek :baffled: chyba bym awanturę im zrobiła :angry:

Cześć dziewczyny :)
Ja tak powoli, jeszcze nieśmiało, ale chyba do Was dołączę. Okres powinnam dostać 23.08 a tu ani widu, ani słychu.
Nawet boję się test zrobić, z obawy, że to jednak nie ciąża. Już się zaczęłam głaskać po brzuchu i oswajać z tą myślą.
Objawy jako takie mam, ale nie wiem czy się nie nakręcam. Kazałam mężowi kupić test i jutro rano zrobię. Ewentualna wizyta u lekarza dopiero po 14 września, jak będę w Polsce.

Lena ciesze sie ale nerwow co nie miara jestem tak wqr*** ze masakra :(
Tesc zapytal meza ktory jest w rpacy czy z naszych pieniedzy moze kupic piwo< nie toleruje pijanstwa na budowie bo odpowiadamy za robotnikow> on ok mowie dobra ale z umiarem okazuje sie nie bede pisac szczegolow ze kur** kupil flache i za reszte piw za nasze pieniadze ktore trzeba teraz oszczedzac beczec mi sie chce niech se pija za swoje i jeszcze myslal ze to ukryje przede mna, a tesciowa ma pretensje do mnie ze ma za wysokie rachunki gdzie my placimy za polowe no do lba dzis dostane ;(

A to mieszkacie z Tesciami?- jesli tak to wspolczuje - ja sie od tego wykrecilam i sie bardzo ciesze...

Co do tej sytuacji to faktycznie przerabane..
u Mojego M w rodzinie to na imrezie ciezko kgos trzezwego znalezc - chyba najmniej jeszcze Moj M pije ale reszta masakra- ja sama bardzo rzadko pijam cokolwiek ., poza tym mialam kiedys faceta, ktory mnie strasznie oszukiwal i alkohol tez robil swoje i kiedys po pijaku mnie poszarpal i nigdy wiecej niech chcialam miec takeij sytuacji by sie uzerac z pijakami..

saga rozumiem Twoj bol. Tez pijanstwa nie cierpie. Ale tacy sa wlasnie faceci.. przy robocie wodeczka musi sie lac, bo zawsze trzeba cos opic :/ Tez bym sie wkurzyla.
Trinaesi trzymam kciuki zeby to byla ciaza :) daj znac jutro jak wynik testu :)

A ja sobie w pracy siedze i popijam cole:tak:
Nie wiem jak wam, ale mi od wczoraj caly czas chce sie pic:baffled:

sagaa - oj serdecznie współczuje. Ja tez tego nie toleruje ale niestety teraz przeważnie sie to zdarza. Ciężko znalejsc dobrą i solidną firmę. Hm jeszcze za wasze pieniądze? Nie do przyjęcia!! Ale tutaj widze tez troche winy Twojego teścia. Przede wszystkim to wy powinniscie postawić ultimatum ze pijaństwa w ciągu prac nie ma! Ale wiem ze jesli teście się wtrącają to nie jest takie łatwe. Przede wszystkim staraj sie nie denerwować!
Trinaesi- witaj serdecznie. Daj znać jak teścik:-)
Lena- podobno cola w ciąży nie zalecana, ale zakazane lepiej smakuje :p Mi też sie chce pić, nawet w ciągu nocy sie budze i musze załyczyć :-D

reklama
Oczywiście dam znać. Choć już się boję. Najchętniej zrobiłabym od razu, ale wiem że poranny mocz najlepszy ;)
No właśnie co pić w ciąży? Kawę odstawiłyście kompletnie. Co z herbatą? Ja zazwyczaj pijam owocówki, ale gdzieś czytałam, żeby unikać herbat z hibiskusem, a ten występuje w prawie każdej owocówce :/ Soki pomarańczowe nie zaszkodzą?

Do góry