reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Oczywiście dam znać. Choć już się boję. Najchętniej zrobiłabym od razu, ale wiem że poranny mocz najlepszy ;)
No właśnie co pić w ciąży? Kawę odstawiłyście kompletnie. Co z herbatą? Ja zazwyczaj pijam owocówki, ale gdzieś czytałam, żeby unikać herbat z hibiskusem, a ten występuje w prawie każdej owocówce :/ Soki pomarańczowe nie zaszkodzą?

Ja kawe pije tak jak dotychczas tylko herbate odstawiłam (tylko nie wiem jak to bedzie zimą) Co do herbat to słyszałam ze malinowej nie powinno się pić bo "coś tam" zawiera:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
a ja pije malinowe :-)
Ponoć pić można i to ile się chce. Nie można herbaty z liści malin ponoć. :tak:

Dzień dobry babeczki tak w ogóle :blink:

U mnie dzisiaj dalej kiepsko, mam już dość. Mdłości, mdłości, rzygaczka.. no masakra :happy:

No i też kiepskie wiadomości dziś, babci zdiagnozowano raka złośliwego piersi :-(

ewelinka tak mnie dzisiaj na ta cole naszlo, ze nie potrafilam sobie odmowic :D A co do tego picia to jak kac normalnie.. :D
Trinaesi ja test robilam popoludniu i to jeszcze musialam wymusic sikanie, ale krecha gruba i wyrazna byla :D Z tym, ze ja bylam juz 4 dni po okresie.
straciatella wspolczuje mdlosci i przykro mi z powodu babci :(

Byla cola, teraz przyszedl czas na czekolade:tak:

lena - a no dziękuję.
Mdłości są okrutne, ciężko funkcjonować normalnie.
Bierze mnie na wymioty na widok wszystkiego (prócz owoców). Chciałam sprawdzić jakie mam zachcianki.. ale chyba nie czas na to przy tych mdłościach. Choć coś czuje, że może bym zjadła słonego chipsa.

A ty na słodko, to chyba dziewczynka co? :rofl2:

Straciatella -współczuję tych mdłości i żygania. Ja narazie mam mdłości, ale tak mnie łapie i puszcza. Wczoraj w nocy mnie złapało i mydliło, mydliło - ale sama nie wiem, czy to nerwy czy ciąża. Współczuję też raka u babci, ale u mojej znajomej też zdiagnozowali raka, a ona ma 28 lat. Już jest po usunięciu piersi. Trzyma się fantastycznie, ja bym pewnie nie była taka silna.

Ja narazie zapobiegawczo staram się odstawić wszelkie szkodliwe rzeczy, ale może rzeczywiście jedna kawa dziennie nie zaszkodzi.

Dziewczyny targają mną takie skrajności. Ja ostatni okres miałam 16.07 i już powoli zaczęłam myśleć o tym, że jestem w ciąży i już nie chcę by ten okres w ogóle nadszedł. A z drugiej strony boję się zrobić test, bo to będzie jak czarno na białym. Co ciekawe jakiś miesiąc temu powiedzieliśmy sobie z mężem, że chyba jeszcze z rok poczekamy i wrócimy do gumek ;)

straciatella a powiem Ci, ze w poprzedniej ciazy objadalam sie slodyczami. W szczegolnosci zelkami :D I wyszedl z tego sliczny chlopczyk :D Zobaczymy czy i tym razem tak bedzie :)
Trinaesi oj to mi sie wydaje, ze Tobie sporo sie juz spoznia. Jesli jesteS po i zatestowalabys chocby teraz to jak jest fasolka to test pokaze :) Jesli nie zrobisz testu to sie nie dowiesz.

Ostatnia edycja:
Trinaesi - ilu dniowe masz cykle? I czemu jeszcze nie zrobiłaś testu? Lepiej chyba wiedzieć za wczasu? :tak:

Lena - mnie ciągnęło na słone, wyczytałam ze to na chłopca - i jest chłopak. Nie wierze w takie zabobony, ale pożartować można :-)

Byłam dziś na becie, po 15 będę miała wyniki, a dla zaciążonych taka ciekawostka, ile waży i mierzy twoje dziecko.
Miara i waga płodu - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

reklama
Straciatella - cykle mam długie bo 33 -35 dniowe. A testu nie robiłam, bo wszystko zapowiadało zbliżający się okres. Ale tak, jak Was czytam to widzę, że początki ciąży dają podobne objawy co nadchodzący okres. Poza tym trochę się ostatnio dzieje w moim życiu, więc i takie opóźnienie uznałam za normalne, no ale to już chyba za długo, bo sierpniu okresu nie było.

Do góry