reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

sagaa31 współczuje, ale też nie rozumiem jak można pić przy robocie to tak jakby przy biurku sie siedzi w pracy i otwiera brwoara nie popieram...:wściekła/y:

Trinaesi ja bym nie wytrzymała tyle bez testu :)

Straciatella trzymaj sie mam nadzieje, że babcia wyjdzie z tego fajnie mieć jeszcze babcie ja już nie mam żadnych dziadków :(

Z tymi mdlosciami moze mnie omina :D w poprzedniej miałam ale nie tak często dwa razy dzienie się zdarzało :)

Martynia a ile w ciazy powinno wynosic?

niuniaa a w którym miejscu bo macica jest nisko jeszcze boli cie bardzo badz szczypie nei wiem moze zimny recznik polz na to miejsce..

BYłam dzisiaj na mieście z mama co chwila mi się trochę słabo robiło przyszłam zjadłam drożdżowke i nawet przeszło przecież nie mogę co godzinę jeść:szok:

reklama
perełka86 ja muszę zbić do poziomu 0,3-2,0 więc jest co zbijać, ale z tego co czytałam to nie powinno przekraczać 2..

Witam sią mamuśki;)

widze że zaczynaja pokazywać sie różne przeróżne obiawy ciążowe hehe;) już narzekamy a to dopiero początek..;)
ja też sie dzisiaj jakoś tak dziwnie czuje.. sił nie mam na nic.. spać mi się chce.. niby mi nie dobrze. jelita szwankują brzuch boli.. no masakra jakaś...
perełka, jedz ile potrzebujesz małe ilości ale często:-)
straciatella, przykro mi z powodu babci, trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło;) no i mdłości no cóż przykro że sie męczysz ale no musi tak być;) (ciekawe czy bede tak śpiewać jak sama wyląduję w kibelku:-D)
sagaa, ja również nie toleruje pijaństwa szczególnie przy budowie.. ale tak jak mówisz może mąż ich ochrzanił i już bedziecie mieć spokój;)
niunia, musisz uważać na siebie..;) ręcznik mokry i zimny pomógł?
trinaesi, daj znać jak tam teścik wyszedł.. swoją droga masz cierpliwość kobito:szok: nie wytrzymała bym tyle czekać;):-)

Martynia ja dokladnie miałam 2.03 to chyba ok nie? a lepiej powtarzac co jakiś czas bo nawet nie wiem?

Oj tak będe jadla co godzine ale pogryzie powinno wystarczyć :D

ania// to bdziemy razem śpiewać :D ale za to nasza porcelana będzie świeciła przy ciągłym myciu :-)

hej ja wlasnie gotowalam obiad i tak mi zupa chlapnela na brzuch ze masakra :( strasznie mnie piecze .... myslicie ze to jakos wpywa na dziecko poparzenia itd? i to jescze nic nie mialam na sobie tylko stanik i tak mi hlusnelo :/
Wpływa. Dzieciaczek po uroczeniu może mieć jakieś znamię. Ja się poparzyłam przy drugiej ciąży olejem z patelni i się złapałam za brzuch, a teraz mała ma koło pupki znamię. Trzeba uważać na siebie <przytul> Jak się czegoś wystraszysz, to też nigdzie się nie łap, bo dzieciak myszkę będzie mieć (znamię).

A poza tym dziewczyny, które pierwszy raz są w ciąży. Przy porodzie jak będziecie przeć, to zamykajcie oczy, bo żyłki w oku mogą popękać i to nie jest miły widok.

perełka86 wydaje mi się, że jest to w granicach normy (normy są nawet do 3.5....) ale kobiety w ciąży powinny szczególnie uważać, ja z powodu bardzo podwyższonego mam wizyty co miesiąc, muszę kontrolować :baffled:

Malusiolka, z tym znamieniem to też słyszałam ale z myszka to mi sie wydaje już przesada;)
jak bylam w ciązy z nati to mówili mi żeby nie patrzeć z ręką na brzuszku na reklamy i filmy gdzie występują dzieci chore bo też chore bedzie.. mnie się to wydaje chore że tak kobity straszą..;)
z oczami to prawda ale ja to sama z siebie nawet nie myśląc o tym zamykałam żeby bardziej skupić się na parciu i położnej co mówiła;);)

reklama
Wpływa. Dzieciaczek po uroczeniu może mieć jakieś znamię. Ja się poparzyłam przy drugiej ciąży olejem z patelni i się złapałam za brzuch, a teraz mała ma koło pupki znamię. Trzeba uważać na siebie <przytul> Jak się czegoś wystraszysz, to też nigdzie się nie łap, bo dzieciak myszkę będzie mieć (znamię).

Nie ma co straszyć Niuni bo jedyne co może najbardziej zaszkodzić to właśnie stres :sorry2:... Mam sporo koleżanek, które parzyły się w ciąży i nic takiego nie miało miejsca. A tak w ogóle to ja też poparzyłam sobie dłoń kilka dni temu. Wsadziłam pod zimną wodę i starałam się nie myśleć o tym. Niuniaa, rób zimne okłady, duża to powierzchnia?

Do góry