reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Aesthete a to myślałam, że może miałaś tą panią doktor do której mnie zapisano- dlatego pytałam;-)
Ja mam mieć dr Augustyniak - mam nadzieję , że też ok. Teraz troche żałuję, że wzięłam popołudniową godzine bo pewnie nie od rana będę żyć w stresie :-)

Dziewczyny a na prenatalnych to tylko usg i krew? Czy takie rutynowe czynności jak waga, pomiar ciśnienia też? Tak z ciekawości pytam:-)

Ewelinka no nie mogę pojąć jak można tak powiedzieć i jeszcze pod kątem dziecka - żeby nie przychodził:-( Chyba bym puściła nieziemską wiązankę :angry:

reklama
Aesthete a to myślałam, że może miałaś tą panią doktor do której mnie zapisano- dlatego pytałam;-)
Ja mam mieć dr Augustyniak - mam nadzieję , że też ok. Teraz troche żałuję, że wzięłam popołudniową godzine bo pewnie nie od rana będę żyć w stresie :-)

Dziewczyny a na prenatalnych to tylko usg i krew? Czy takie rutynowe czynności jak waga, pomiar ciśnienia też? Tak z ciekawości pytam:-)
no mi pasowało rano, bo mąż mógł ze mną być, bo do pracy miał na 12:00 :)

ja Ci powiem jak to u mnie wyglądało: miałam usg, badała te wszystkie narządy, serce, żołądek, mózg, no wszystko, jakieś szmery słuchała. usg 3d nie było :( a potem krew. ale dłuuugo usg trwało, bo chyba pół godziny jak nie dłużej. moja dzidzia mega ruchliwa i ciężko ją uchwycić było :p no ale się udało ;)
no a potem badanie krwi, ale z krwi wyniki po 2 tygodniach.

ooo szkoda, że nie było 3D- może trzeba się upomnąć, żeby na chwilkę przełączyli ? :-) Widać będziecie miec aktywnego malucha :) Albo wstydnisia nie chciała pozować :-)

Wyniki z krwi zazwyczaj chyba są po 2 tygodniach z tego co co słyszałam

AAA i jeszcze chciałam zapytać- czy jak dajesz skierowanie ( tam jest powód zrobienia badań) to jeszcze pytają co jest podstawą badania ?
Bo znajomą wypytywali dlaczego dli jej skierowanie skoro jest młoda, nie ma chorób genetycznych w rodzinie itd..

ooo szkoda, że nie było 3D- może trzeba się upomnąć, żeby na chwilkę przełączyli ? :-) Widać będziecie miec aktywnego malucha :) Albo wstydnisia nie chciała pozować :-)

Wyniki z krwi zazwyczaj chyba są po 2 tygodniach z tego co co słyszałam

AAA i jeszcze chciałam zapytać- czy jak dajesz skierowanie ( tam jest powód zrobienia badań) to jeszcze pytają co jest podstawą badania ?
Bo znajomą wypytywali dlaczego dli jej skierowanie skoro jest młoda, nie ma chorób genetycznych w rodzinie itd..
no tak, napisałam że z krwi po 2 tygodniach :)
mnie nie pytali dlaczego mam skierowanie, może dlatego też, że mój lekarz też u nich pracuje ;) tylko pytali o termin OM, która ciąża i czy były poronienia. no i pytała o wagę sprzed ciąży i wzrost :)

no całkiem możliwe :p ale i tak chodzę do jego gabinetu, bo u niego w gabinecie wizyta z usg 70zł, a w gyncentrum 150zł :D
no ważne, że ok :) ja się od rana tak stresowałam, że prawie płakałam :p dzisiaj też pierwszy raz usłyszałam serduszko, niesamowite :)

aeshette gratuluje udanej wizyty a co do plci to maz pewnie po porodzie będzie zachwycony cora a z drugiej strony to plec dziecka nigdy do końca nie jest pewna moja kuzynka do 9 miesiąca była pewna ze będzie cora w piątek się dowiedziała ze syn a w poniedziałek rodzila

ewelinka wspolczuje sytuacji w domu

co do tesciow to mój się do mnie nie odzywa bo mu uwagę zwrocilam ze moglby się trochę z słownictwem hamować jak jestem z maja u nich byliśmy wczoraj z mezem to siedział i nic się nie odzywal w końcu zabral naszego psa na spacer z mezem się tylko smialismy ze jak smialam teściowi zwrocic uwagę i to jeszcze w jego domu no nic musze jakos z tym zyc

mam trochę uraz do tesciow mieszkałam z nimi 1,5roku ale rozumiem ze to rodzice meza kiedyś jak z mezem klucilismy to tylko wlasnie przez tesciow a w sumie to przez tesciowa teraz odpuscilam jak maz chce do nich isc to ide posiedze i idziemy do domu a jak nie mam ochoty się z nimi widywać to poprostu nie ide

witam wszystkie majóweczki :happy: piszę tutaj pierwszy raz. o ciąży wiem już jakieś 3 tygodnie, a termin wyznaczono mi na 24 maja :-)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry