reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Co do ksiazek to ja jestem mol ksiazkowy :D
Uwilbiam czytac i zawsze jak przyjezdzam do Polski obowiazkowo odwiedzam empik :) Czytam wszystko od krymianlow po ksiazki kucharskie, ktorych tez mam mase, bo uwielbiam tez gotowac. Z tym, ze w ciazy gotowanie mi sie odwidzialo :(

struss a tam sie osmieszasz.. ja tez uwielbiam Harrego :D Ale bardziej preferuje ksiazki, ktore przeczytalam juz kilkadziesiat razy :D

Natuszka a ile masz lat, ze masz takiego malego braciszka? :) Co do cyckow to jedziemy na tym samym wozku :D Moj facet wniebowziety, ale ja nie za bardzo, bo strasznie mnie bola.

aesthete wspolczuje bolu kregoslupa :( U mnie to samo. Wszystko przez to siedzenie za biurkiem przez 9 godzin :(

iwonaimaja Greya juz wszystkie tomy przerobilam :D Najbardziej chyba skorzystal na tym moj maz :D

ewelinka u mnie wszyscy w rodzinie co wiedza o ciazy caly czas dzwonia i mowia, ze ma byc teraz coreczka.. i czuje sie tak jak Ty :(

karmelowa tez uwielbiam czytac Kinga :) Wlasnie zamowilam sobie jego ksiazke "Pod kopula". Ogladalam serial na niej bazowany.

Babelek kochana ja tez stalam sie nerwowa i pesymistycznie nastawiona, ale po 5 min wszystko jest cacy :p Hormony niestety daja nam popalic.

reklama
nadzieja nam sie elevit przeterminowal w aptece bo ginekolodzy tego nie polecaja az musze sprawdzic czy jest lekiem bo mi to umknelo :sorry: a co do tego ze nie zawiera jodu to w niektorych przypadkach takich jak moj jest wskazane bo wszytskie inne go zawieraja.W ciazy z Emilka stosowalam prenatal classic ale teraz niestety jest tam jod wiec zostanie mi elevit jesli zdecyduje sie witaminy stosowac jakies

Z tego co wiem to jedynym przebadanym komplexem witamin dla kobiet w ciąży jest Elevit prenatal, bo ma status leku. Ale pisałam juz o tym parę razy. Nie jest jednak idealny bo np. Nie ma w nim jodu, dlatego biorę go co drugi dzień z prenatalem classic, tak mi endokrynolog polecił...
elevit brałam przy Mrówku ;-) strasznie duże te tabletki ;-) i tak jakoś źle mi po nich było :baffled: no ale :tak: Mrówka wyhodowałam na nich ładnie ;-) 4100, urodzony zgodnie z terminem ;-)

J tez uwielbiam czytac ksiazki! Czytam wszystko kryminaly romanse itp zawsze z PL kupuje na zapas miesiac temu przywiozl 3 swietne ksiazki I dlatego ze takie swietne to dwa tygodnie temu zamawialam nastepne 4 ksiazki w ksiegarni ineternetowej bo tamte juz przeczytalam ;)

Lena ja juz dostalam list ze szpitala :D mam usg 23grudnia przed samymi swietami wiec narazie rezygnuje z prywatnego jezeli dzidzi nie pokaze co miedzy nogami to pojdziemy w styczniu prywatnie ;)

no mamy ustalony termin usg polowkowego przed samymi swietami ;) 23.12 teraz tyle czekania zeby zobaczyc swoja dzidzie ale jakos damy rade ;)

Co do firmy olimp to nawet w aptekach mowili ze one sa przebadane i maja certyfikaty i cos tam jeszcze a teszta nie. Ale kucic sie nie bede.
Mnie nabrala ochota na zupke chinska i tak mi jest nie dobrze ze masakra.
A mam jeszcze jablka do przerobienia na sok na zim. Mam nadzieje ze przejdzie.
Marteczka super ze masz juz termin wizyty I to przed swietami.Ale to jeszcze tyle czasu ze jaa to bym nie dala rady chyba wytrzymac:sorry:

reklama
Ja też trochę mam, ale nie jakoś bardzo dużo - też ciągle sprawdzam, ale zaczęłam się zastanawiać, czy w związku z tymi kłuciami, które zdarza mi się odczuwać, nie są to przypadkiem przeciekające wody? :baffled: Czy to możliwe żeby wody lekko wyciekały, gdyby coś było nie do końca w porządku z szyjką? :baffled:

a to czegoś takiego nawet nie brałam pod uwagę :p to moja pierwsza ciąża i wizje chyba też jakieś ograniczone mam :D

dzisiaj jednak sama zaczęłam schizować i wołam M do łazienki jak się kąpałam i mu mówię, że mam złe przeczucia co do dzidziusia, że brzuch mi się zrobił płaski, że piersi tak nie bolą itp... a on mnie opieprzył i uwaga cytuję "bo czytasz te głupie forum i potem masz takie myśli! masz tego nie czytać!" no więc chyba będę musiała się czaić żeby was poczytać :p ale na szczęście go więcej nie ma niż jest :p

co do książek to ja pochłaniam wszystko, najbardziej jednak lubię kryminały :)

no i jak robiłam śniadanie, to mi się tak słabo zrobiło :/ w głowie zaczęło mi się kręcić, takie uderzenia gorąca i mroczki przed oczami. myślałam, że zemdleję, więc się położyłam. no i tak leżę dalej i odpoczywam :)

aa... w ogóle, dziewczyny - kilkakrotnie była poruszana kwestia postów - nie piszemy jeden pod drugim, tylko korzystamy z edycji jeśli nikt nie napisał pod naszym postem... nawet w regulaminie forum jest taki zapis więc nie bałagańmy tutaj :>

Do góry