reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Helo :)

Widze ze kilka majówek tak jak ja ma dziś muła :no: Strasznie mi się nic nie chce, jedynie spać ale nie ma jak bo dom do ogarnięcia, obiad i niesforny przeziębiony 3 latek:wściekła/y: I jakieś liche samopoczucie :eek:

Co do "tatusiów" to mój M i teraz nieba przychyla ;-) Ale w pierwszej ciąży trochę przeszłam przez niego wiec należy mi się! Ostatnio byliśmy na zakupach to nawet butelki z wodą nie pozwolił mi nieść.. Miłe to :)

Od kiedy wiemy o ciązy to cały czas mówie o córce.. Ale wczoraj uświadomiłam sobie ze różnie może być.. (dzięki pomocy Straciatelli) I trochę z obawą ze M będzie zszokowany jak jednak nie będzie córki mówie mu "wiesz ja mam przeczucie ze to będzie chłopak" tak dla równowagi żeby się za bardzo nie nastawił na córkę. A on mi na to "To nawet lepiej, fajnie mieć dwóch urwisów" <dla kogo fajnie dla tego fajnie> Tak ze teraz już jestem spokojna i czekamy na rozwój sytuacji (czyt. płci) :-D

ps. Zmieniłam avatar :D

Ostatnia edycja:
reklama
ja greya nie mogłam zdzierżyć, próbowałam. po prostu nie i już. kocham za to literaturę iberoamerykańską i Vonneguta.

no i Chmielewską, niestety już ŚP.

ale na poprawę humoru postanowiłam sobie jeżycjądę Musierowicz odświeżyć.

aaaaaaaaaaaaa i mam hopla na punkcie książek Astrid Lindgren. Nie wiem czy bardziej ja czy Janek chichoczemy na przygodach Karlssona czy Emila:pP

ja mam strasznie dużo śluzu, czasami to tak ze mnie leci że też sprawdzam czy to śluz czy coś innego...

Ja też trochę mam, ale nie jakoś bardzo dużo - też ciągle sprawdzam, ale zaczęłam się zastanawiać, czy w związku z tymi kłuciami, które zdarza mi się odczuwać, nie są to przypadkiem przeciekające wody? :baffled: Czy to możliwe żeby wody lekko wyciekały, gdyby coś było nie do końca w porządku z szyjką? :baffled:

Ja też trochę mam, ale nie jakoś bardzo dużo - też ciągle sprawdzam, ale zaczęłam się zastanawiać, czy w związku z tymi kłuciami, które zdarza mi się odczuwać, nie są to przypadkiem przeciekające wody? :baffled: Czy to możliwe żeby wody lekko wyciekały, gdyby coś było nie do końca w porządku z szyjką? :baffled:

nie wydaje mi się to możliwe. kobiety w ciąży mają po prostu często sporo śluzu.

aaaaaaaaaaaaa i mam hopla na punkcie książek Astrid Lindgren. Nie wiem czy bardziej ja czy Janek chichoczemy na przygodach Karlssona czy Emila:pP
oj tak - Emil wymiata :tak: przerabiałam z Mrówkiem ;-) chichoty na całego ;-)
teraz Mrówek ma fazę na kryminały (coś po mamusi musi mieć) więc przerabiamy "Biuro detektywistyczne Lassego i Mai" ;-)

Ja też uwielbiam czytać :happy: Z powodu małża kupujemy głównie fantastykę, ale pożyczam od koleżanek i kryminały, i romansidła. Musierowicz w okresie nastoletnim uwielbiałam, jednak przerwałam na którejś części i jak dotąd nie wróciłam. Koleżanka poleciła mi, a ja polecam Wam: Język niemowląt, Tracy Hogg. Nawet znalazłam w pdf, ale jeszcze się nie zabrałam: Książka Jezyk niemowlat Tracy Hogg w formacie pdf. ZA DARMO - Edukacja i wychowanie - strona 1 - 40tygodni.pl Na pewno nie przypadnie wszystkim do gustu, bo to jest pewien konkretny punkt widzenia, ale warto się zapoznać. Koleżanka bardzo chwaliła :happy:

reklama
Generalnie jest wielu autorów, po których sięgam, ale ukochanymi są King, Koontz, Cook,Coben, Revay no i Christie :)

Jeżycjadę uwielbiałam! Chyba będę musiała do niej wrócić w zimowe wieczory :)

A z pierworodnym to Mikołajek :)

Do góry