Witajcie,
U mnie dziś dość silne mdłości, ale daję radę
Wczoraj byłam bardzo senna i w ogóle nie siadłam do kompa. Ledwie się po południu zmusiłam, żeby iść do roboty.
wczoraj wogole bylam u tesciow i tesciowa do mnie no już zaczynasz się zaokraglac jak mnie tym wkurzyla powiedziałam jej ze to chyba normalne jak się jest w ciąży
Ona pewnie miała dobre intencje
olapalo - jakie tabletki? Wszystkie witaminy jakie oglądałam dedykowane kobietą w ciąży są "na okres ciąży i karmienia", więc nie ma podziału na te dla "wcześniejszej ciąży" i tej "późniejszej". ;-) Przynajmniej ja się z takimi nie spotkałam..
Te na okres "ciąży i karmienia" są zwykle od drugiego trymestru...
mi lekarka zalecila femibion ktory ma wlasnie podzial
teraz biore Femibion Natal 1
a w przyszlym tygodniu kupuje Femibion 2 - on jest od 12 tygodnia
Ja też te biorę - na razie jedynkę, a dopiero jak mi się skończy, przejdę na dwójkę.
Lotos, byłam wczoraj na wizycie (zdjęcie w odpowiednim wątku). Z dzidzią wszystko ok - ma prawie 3cm, serducho bije pięknie. Z OM i USG wychodzi ta sama data porodu 15 maja. Nic tylko się cieszyć
Super
olapalo ale że co jest z tymi witaminami, że tak mogą działać?ja kupiłam ich dwa rodzaje jedne są do 12 tyg ciąży a drugie od 13 tyg, tak jak pisałam wcześniej lekarz nie zalecił mi nic ale 22 mam wizytę i mam zamiar się go spytać czy mogę brać ten femibion2
Te witaminy dla późniejszej ciąży mają inny skład. Pewne składniki w za dużych dawkach, mogą być szkodliwe dla płodu i są przypadki, że wywoływały jego obumarcie :-( Lepiej dłużej brać witaminy dedykowane dla I trymestru, niż za wcześnie przejść na te dla późniejszej ciąży.
Ja w poprzedniej ciazy stosowalam oliwkę babydream z rossmana i jakis płyn do kąpieli z tej samej firmy - dla ciężarnych.
Ja też miałam tę oliwkę, ale on straaaaaasznie brudziła na żółto
Biały szlafrok miałam do wywalenia
O jakiej porze dnia bierzecie witaminy? Na noc, czy rano?
Rano żeby nie zapomnieć.
Ludzie wstyd ja wagi nie mam
No i dobrze, nie stresujesz się niepotrzebnie
Witam,
czy przyjmujecie jeszcze do Waszego grona majowki 2014?:-)
Jestem w 8 tygodniu ciazy, a termin mam na 26 maja:-)
Witaj
Pierwsze dziecko urodzilam tydzien przed czasem - a dzien wybral sobie uwaga! Urodziny mojej tesciowej hehehe:-) Gorszego juz nie mogl. A blagalam i blagalam i nic.
A ja bałam się, że córka urodzi się w urodziny mojej macochy - na szczęście poczekała
dziewczyny, a czy każda z Was częściej siusia? Ja jakoś nie zauważyłam, żeby u mnie było to częściej
tylko jedna różnica - jeśli już mi się chce to bardzo boli pęcherz, taki tępy ból.
Ja też częściej. Poza tym jak mam pełny pęcherz to zaczyna mnie strasznie kłuć w podbrzuszu i trochę też w pochwie gdy stoję/idę - bez pełnego pęcherza bardzo rzadko mam kłucia.
Ja mam pytanko do mam, które biorą luteinę. :-)
Może zachowam się tutaj jak przysłowiowa blondynka
, ale czy można brać luteine (podjęzykową) na raz dwie tabletki, jeśli taką mam dawkę na cały dzień? Aha i od początku odkąd ją zażywam nie jestem w stanie poczekać aż się całkowicie rozpuści w ustach, tylko w połowie połykam i przepijam, czy to nie zaburza jej działania?
Trzeba brać raz rano raz wieczorem, żeby rozłożyć działanie leku. Poza tym MUSISZ czekać aż się rozpuści, bo ta połknięta część jest zmarnowana i dostarczasz organizmowi mniejszą dawkę, niż zaleca lekarz
Wczoraj przeglądałam gazetkę on-line w superpharm a tam krem na rozstępy za ponad 200zł, gratis pluszowy króliczek:-) no jakbym taki kupiła a i tak bym popekała, to chyba bym się popłakała
Jeśli masz tendencję do rozstępów, to choćbyś kupiła krem za 200 zł, to i tak Ci się zrobią... Dla mnie szkoda takiej kasy na krem. Można się 5 razy dziennie smarować oliwką - wyjdzie taniej
Hej,
A ja do mojej mamy ostatnio zadzwonilam zeby jej powiedziedziec ze w ciazy jestem. Zle sie czulam wiec w lozku caly dzien, a ze odleglosc duza miedzy nami to ze skypa dzwonie, a ona:
Ciaza to nie choroba i sie nie lezy w lozku
No ładnie
hej Majówki.
czytam was z doskoku ale staram się co dzień zagladnac. u mnie trochę się dzieje. w skrocie synek był niespodziewanie na operacji, dzień po niej dostal pierwszy raz w zyciu kaszlu, a ze operacja była na brzuszku to się nacierpiał. ale i tak dzielny bardzo..
Współczuję :-( A czemu taka operacja?
hej
bylam dzis u poloznej
i slyszalam serduszko malenstwa 174 razy na minute
no i bede miec cesarke i ona odbywa sie od 35 tyg u mnie co poniedzialek wiec moge se wybrac kiedy wiec napewno na Swieta Niunia bedzie juz ze mna Wielkanocne
jak u Was? ja kupilam se dzis balsam na rozstepy Hipp Mama zobaczymy moja polozna mowi ze dobry :=)
Niuniaa, poczekaj - dla dziecka lepiej jak będzie dłużej w brzuszku. Normaly jest poród 2 tygodnie przed lub po terminie, ale poród jeszcze wcześniejszy, to już nie jest dobrze... Ja wiem, że każda z nas chciałaby mieć dziecko jak najszybciej przy sobie, ale kilka dni nas nie zbawią, a dla dziecka mają one wielkie znaczenie. Poza tym święta to dobry moment żeby sobie normalnie zjeść - pyszne śniadanie, pyszne ciasta - po urodzeniu dziecka dieta karmiącej matki to ryż z gotowanym kurczakiem i marchewką, więc dobrze się zastanów
Witajcie
ja mam termin na 10 maja
Witaj
witam z rańca , byłam wczoraj u lekarza i serducho biło jak szalone:-) jestem cholernie szczęśliwa z tego powodu. Co prawda z OM wynika że to 7tydz i 4 dni a z usg że 7tydz i 1 dzień. Dostałam pakiet badań do zrobienia, ciekawe ile kasy znowu stracę na to :-(
Super, gratulacje! Zapisz się do lekarza w ramach nfz, to nie będziesz płacić za badania
tak rozmawiamy z mężem kiedy rodzinie powiedzieć ;-) moja mama i teściowa jak się dowiedzą, to pewnie będą prowadziły gorącą linię telefoniczną
więc zdecydowaliśmy, że powiemy im jak przyjadą do nas na naszą rocznicę ślubu
mamy 28.10, będzie to już końcówka 11 tygodnia ;-)
tak na marginesie dodam, że powtórzymy numer sprzed 7 lat ;-) o Mrówku powiedzieliśmy im właśnie w dniu ślubu
Fajny pomysł