reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Karoli ja w nocy czesto sie budze, ale chodze snieta caly dzien :p Wlasnie sie przylapalam na zasypianiu w pracy.. Herbata nie pomaga. Ja w Irlandii od lipca, a wczesniej 6 lat w Norwegii :)

agatka91 gratuluje serduszka :)

Makao Twoj synek to niezly agnet jest :D

zosiasamosia a czyli golabki bez zawijania :) Kiedys takie sama robilam, ale ostatnio nic mi sie gotowac nie chce..

reklama
dziewczyny tyle naprodukowałyście, ze nie odniosę się, wybaczcie, ale przeczytałam :-)

Makao rozumiem twoje nerwy, ale pod nosem się uśmiechnęłam;-)

Makao swietny Twoj synek hehe:-) Nie wiem jakbym zareagowala.
W sobote w samolocie po wyadowaniu, moj syn stanal w przejsciu i jak zwykle juz byla kupa ludzi i kolejka do wyjscia, a on malutki nic nie widzial, ludzie sie na niego pchali, i na caly glos mowi nagle tak: "puscicie mnie, czy nie... kulwa.... tak czy nie"? zdebialam troche, ale nauczyl sie tego niestety ode mnie, bo ja czasem przeklinam:sorry:

lena czemu sie przeniesliscie z Norwegii. Tam sie dobrze zyje.

Witajcie,
U mnie dziś dość silne mdłości, ale daję radę :cool2: Wczoraj byłam bardzo senna i w ogóle nie siadłam do kompa. Ledwie się po południu zmusiłam, żeby iść do roboty.

wczoraj wogole bylam u tesciow i tesciowa do mnie no już zaczynasz się zaokraglac jak mnie tym wkurzyla powiedziałam jej ze to chyba normalne jak się jest w ciąży

Ona pewnie miała dobre intencje :rofl2:

olapalo - jakie tabletki? Wszystkie witaminy jakie oglądałam dedykowane kobietą w ciąży są "na okres ciąży i karmienia", więc nie ma podziału na te dla "wcześniejszej ciąży" i tej "późniejszej". ;-) Przynajmniej ja się z takimi nie spotkałam..

Te na okres "ciąży i karmienia" są zwykle od drugiego trymestru...

mi lekarka zalecila femibion ktory ma wlasnie podzial :)
teraz biore Femibion Natal 1

a w przyszlym tygodniu kupuje Femibion 2 - on jest od 12 tygodnia

Ja też te biorę - na razie jedynkę, a dopiero jak mi się skończy, przejdę na dwójkę.

Lotos, byłam wczoraj na wizycie (zdjęcie w odpowiednim wątku). Z dzidzią wszystko ok - ma prawie 3cm, serducho bije pięknie. Z OM i USG wychodzi ta sama data porodu 15 maja. Nic tylko się cieszyć :)

Super :tak:

olapalo ale że co jest z tymi witaminami, że tak mogą działać?ja kupiłam ich dwa rodzaje jedne są do 12 tyg ciąży a drugie od 13 tyg, tak jak pisałam wcześniej lekarz nie zalecił mi nic ale 22 mam wizytę i mam zamiar się go spytać czy mogę brać ten femibion2

Te witaminy dla późniejszej ciąży mają inny skład. Pewne składniki w za dużych dawkach, mogą być szkodliwe dla płodu i są przypadki, że wywoływały jego obumarcie :-( Lepiej dłużej brać witaminy dedykowane dla I trymestru, niż za wcześnie przejść na te dla późniejszej ciąży.

Ja w poprzedniej ciazy stosowalam oliwkę babydream z rossmana i jakis płyn do kąpieli z tej samej firmy - dla ciężarnych.
Ja też miałam tę oliwkę, ale on straaaaaasznie brudziła na żółto :wściekła/y: Biały szlafrok miałam do wywalenia :wściekła/y:

O jakiej porze dnia bierzecie witaminy? Na noc, czy rano?

Rano żeby nie zapomnieć.
Ludzie wstyd ja wagi nie mam:zawstydzona/y:

No i dobrze, nie stresujesz się niepotrzebnie :rofl2:

Witam,
czy przyjmujecie jeszcze do Waszego grona majowki 2014?:-)
Jestem w 8 tygodniu ciazy, a termin mam na 26 maja:-)

Witaj :tak:

Pierwsze dziecko urodzilam tydzien przed czasem - a dzien wybral sobie uwaga! Urodziny mojej tesciowej hehehe:-) Gorszego juz nie mogl. A blagalam i blagalam i nic.

A ja bałam się, że córka urodzi się w urodziny mojej macochy - na szczęście poczekała :-D

dziewczyny, a czy każda z Was częściej siusia? Ja jakoś nie zauważyłam, żeby u mnie było to częściej :confused2: tylko jedna różnica - jeśli już mi się chce to bardzo boli pęcherz, taki tępy ból.

Ja też częściej. Poza tym jak mam pełny pęcherz to zaczyna mnie strasznie kłuć w podbrzuszu i trochę też w pochwie gdy stoję/idę - bez pełnego pęcherza bardzo rzadko mam kłucia.

Ja mam pytanko do mam, które biorą luteinę. :-)
Może zachowam się tutaj jak przysłowiowa blondynka:-p, ale czy można brać luteine (podjęzykową) na raz dwie tabletki, jeśli taką mam dawkę na cały dzień? Aha i od początku odkąd ją zażywam nie jestem w stanie poczekać aż się całkowicie rozpuści w ustach, tylko w połowie połykam i przepijam, czy to nie zaburza jej działania?

Trzeba brać raz rano raz wieczorem, żeby rozłożyć działanie leku. Poza tym MUSISZ czekać aż się rozpuści, bo ta połknięta część jest zmarnowana i dostarczasz organizmowi mniejszą dawkę, niż zaleca lekarz :no:

Wczoraj przeglądałam gazetkę on-line w superpharm a tam krem na rozstępy za ponad 200zł, gratis pluszowy króliczek:-) no jakbym taki kupiła a i tak bym popekała, to chyba bym się popłakała :eek:

Jeśli masz tendencję do rozstępów, to choćbyś kupiła krem za 200 zł, to i tak Ci się zrobią... Dla mnie szkoda takiej kasy na krem. Można się 5 razy dziennie smarować oliwką - wyjdzie taniej :-D

Hej,
A ja do mojej mamy ostatnio zadzwonilam zeby jej powiedziedziec ze w ciazy jestem. Zle sie czulam wiec w lozku caly dzien, a ze odleglosc duza miedzy nami to ze skypa dzwonie, a ona:
Ciaza to nie choroba i sie nie lezy w lozku:eek:

No ładnie :no:

hej Majówki.
czytam was z doskoku ale staram się co dzień zagladnac. u mnie trochę się dzieje. w skrocie synek był niespodziewanie na operacji, dzień po niej dostal pierwszy raz w zyciu kaszlu, a ze operacja była na brzuszku to się nacierpiał. ale i tak dzielny bardzo..

Współczuję :-( A czemu taka operacja?

hej :) bylam dzis u poloznej :) i slyszalam serduszko malenstwa 174 razy na minute :) no i bede miec cesarke i ona odbywa sie od 35 tyg u mnie co poniedzialek wiec moge se wybrac kiedy wiec napewno na Swieta Niunia bedzie juz ze mna Wielkanocne :) jak u Was? ja kupilam se dzis balsam na rozstepy Hipp Mama zobaczymy moja polozna mowi ze dobry :=)

Niuniaa, poczekaj - dla dziecka lepiej jak będzie dłużej w brzuszku. Normaly jest poród 2 tygodnie przed lub po terminie, ale poród jeszcze wcześniejszy, to już nie jest dobrze... Ja wiem, że każda z nas chciałaby mieć dziecko jak najszybciej przy sobie, ale kilka dni nas nie zbawią, a dla dziecka mają one wielkie znaczenie. Poza tym święta to dobry moment żeby sobie normalnie zjeść - pyszne śniadanie, pyszne ciasta - po urodzeniu dziecka dieta karmiącej matki to ryż z gotowanym kurczakiem i marchewką, więc dobrze się zastanów :sorry:

Witajcie :) ja mam termin na 10 maja :)

Witaj :tak:

witam z rańca , byłam wczoraj u lekarza i serducho biło jak szalone:-) jestem cholernie szczęśliwa z tego powodu. Co prawda z OM wynika że to 7tydz i 4 dni a z usg że 7tydz i 1 dzień. Dostałam pakiet badań do zrobienia, ciekawe ile kasy znowu stracę na to :-(

Super, gratulacje! Zapisz się do lekarza w ramach nfz, to nie będziesz płacić za badania :cool2:

tak rozmawiamy z mężem kiedy rodzinie powiedzieć ;-) moja mama i teściowa jak się dowiedzą, to pewnie będą prowadziły gorącą linię telefoniczną :-D więc zdecydowaliśmy, że powiemy im jak przyjadą do nas na naszą rocznicę ślubu :-D mamy 28.10, będzie to już końcówka 11 tygodnia ;-)
tak na marginesie dodam, że powtórzymy numer sprzed 7 lat ;-) o Mrówku powiedzieliśmy im właśnie w dniu ślubu :-p

Fajny pomysł :-D

Ostatnia edycja:
Makao - inteligent dzieciak!

Przepraszam, ze dziś tak dołująco będzie, ale zaliczyłam strasznego doła.
Wczoraj wchodząc do wanny jak kucnęłam miałam wrażenie, że mam lekko opuchnięte nogi, takie uczucie, jakby w za szerokich spodniach się kucało.

Potem już przed telewizorem patrzę na moje kostki atu prawej nie ma całkiem, lewej trochę.:baffled::baffled::baffled:
To niestety oznacza, że mam powtórkę z rozrywki, przy Amelce w 7 miesiącu tak mi spuchły najpierw stopy, a póxniej nogi aż do kolan, że nawet po urodzeniu w październiku niewiele się zmieniło i chodziłam tak do grudnia...
Lekarz zwalił to na dużą wagę, lato itd., jak poszłam do naczyniowca okazało się w grudniu, że miałam między innymi zakrzepicę pod prawym kolanem, musiałam brać zastrzyki z heparyny w brzuch i nie mogłam karmić.

Ale teraz k..... jest zima i dopiero 10 tydzień. Poprzednio latałam w japonkach, jak wychodziłam ze szpitala 14.10 po całonocnej śnieżycy w kurtce puchowej i klapkach wyglądałam komicznie, ale teraz...

Oczywiście noga przez noc nie wklęsła i dziś już ledwo wcisnęłam buta. Zresztą spałam 3 godziny przez piep.. zzn, więc jak miało sklęsnąć.

Ale wiecie co to nie jest najgorsze - mój mąz stanął na wysokości zadania i jak mu pokazałam nogi to zapytał CO TO JEST????????????????????????????????, jakby był ze mną od tygodnia, a jak się rozryczałam to mi powiedział, zebym do psychiatry poszła............

mamunia na pewno nie chciał Ci zrobić przykrości i pewnie się trochę przestraszył Twoim wybuchem płaczu. Ściskam.

a ja sobie zrobiłam mini maraton z "Grey's Anatomy", sezon 10 bo jeszcze nie oglądałam. i tak siedzę, oglądam i ryczę:p

Hej Majóweczki:-) Witam nową majówkę!!!:-)
Z tego co widzę to narobiłam Wam wczoraj smaka :-) Dziś na obiad cd gołąbków:happy:
BYłam dziś u gina na USG i mimo tego że jem jak słoń to schudłam ponad kilo...Bobik wyciąga ze mnie ile się da. W odpowiednim wątku wstawię zdjęcie z USG-a co pochwalę się :laugh2:
Ale gapa ze mnie jest straszna, z resztą z moje gina też- mówi do mnie " no dzidzia ładnie rośnie, wszystko okej, zaraz posłuchamy serduszka" - no super, fajnie... ale zamiast od razu puścić serducho to my w bajerę o USG prenatalnym, że gdzie zrobić za ile itp itd, ubrałam się, on przepisał skierowanie na toxo, gr krwi i receptę na zapalenie-znów mam zapalonko, szlag mnie trafia:crazy: i wyszłam :-( w tramwaju mi się przypomniało "A POSŁUCHAĆ BICIA SERCA?!" Z tego wszystkiego nie posłuchałam...ahhhhh
I kazał mi odstawic kwas foliowy a brać same vitaminki ;-)

reklama
mamunia, przykro mi, że znowu możesz się męczyć z tymi nogami! Wyobrażam sobie jakie to musi być utrudnienie w normalnym funkcjonowaniu :-(
Ślubnego olej... Faceci czasem reagują na stres w sposób nieprzewidywalny. A może chciał Cię uspokoić, bagatelizując sprawę?

Przy okazji: też mam stres, bo mam żylaka na jednej łydce. Planowałam teraz, jesienią, zabieg ostrzykiwania. I ups... dzidziuch. Żaden lekarz się nie podejmie nawet nieinwazyjnego zabiegu na ciężarnej (chociaż mój gin powiedział, że nie widzi przeciwwskazań).

Czy któraś z Was miała może żylaka, będąc w ciąży? Zupełnie nie wiem, czego mogę się spodziewać i jak to świństwo się zachowa :baffled:

struss, wpisujesz się w mój nurt - sklerozy ciążowej :rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry