reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

hej Majówki.
czytam was z doskoku ale staram się co dzień zagladnac. u mnie trochę się dzieje. w skrocie synek był niespodziewanie na operacji, dzień po niej dostal pierwszy raz w zyciu kaszlu, a ze operacja była na brzuszku to się nacierpiał. ale i tak dzielny bardzo..
do tego wczoraj dumnie stwierdził ze zjadł plastikowa szybke z zabawkowego autka ale mu nie smakowala...:confused2: no zdebialam i nie chciało mi się wierzyc (mój synek który gdy był maly to miał odruch wymiotny przy każdej grudce w papce, skad mu to do glowy przyszlo??) zadzwoniliśmy na pogotowie, ale kiepskie rady dostaliśmy. w końcu poczekaliśmy. no i z kupka wszystko wyszlo.. pierwszy raz ukladalam puzzle z połamanej szyby...:confused2: na szczęście brakuje tylko tyci kawalka...
do tego bylam dziś na prenatalnym i na usg było widać dziewuszkę. parę dni temu wklejałam zdjęcia 3d , teraz sa podobne. na odpowiednim watku wkleje może nowe 2d.

reklama
Czesc dziewczyny. Ja dzisiaj mniej wiecej sledzilam, o czym piszecie, ale nie dam sie rady do wszystkiego odniesc;) dzisiaj pierwszy raz jakos niedobrze mi bylo po jakimkolwiek jedzeniu i ogolnie w jakiejs sredniej formie jestem. Mam nadzieje, ze to chwilowe zalamanie :)

hej :) bylam dzis u poloznej :) i slyszalam serduszko malenstwa 174 razy na minute :) no i bede miec cesarke i ona odbywa sie od 35 tyg u mnie co poniedzialek wiec moge se wybrac kiedy wiec napewno na Swieta Niunia bedzie juz ze mna Wielkanocne :) jak u Was? ja kupilam se dzis balsam na rozstepy Hipp Mama zobaczymy moja polozna mowi ze dobry :=)

Sama się zastanawiam nad krem na rozstępy. Jeszcze ich nie mam, ale kto wie, kiedy wyskoczą.
Podsyłam Wam stronkę z analizą składu kemów, balsamów i innych specyfików. Może coś pomoże :-)

Sroka o.... czyli zapiski podwojonej: Kosmetyki na rozstępy

Fajna analiza, szukam wlasnie takiej dla mojego balsamu z Clarinsa.

ostrzezenie! Palmers Cocoa, starsznie smierdzi tak czekoladowo. Kupilam ostatnio. Przy moich mdlosciach nie ma szans, zebym go mogla uzywac.:no:

Ostatnia edycja:
Czytam Was dziewczyny cały czas, ale samopoczucie nie pozwala sie do wszystkiego odnieść. Wymioty , mdłości i zgaga. Ciekawy kiedy przejdzie?
Co do środków na rozstępy to zakupiłam w aptece internetowej balsam przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży Mustella od 1 mies ciąży i olejek tej samej firmy. Bio oil tez mam ale nim można od 4 mies wiec bedzie na pózniej. Zobaczymy jak to pomoże. Ja mam tendencje do rozstępów wiec nie liczę specjalnie na spektakularne efekty.

Hej:)
Szuszunia ale miałaś przeżycie z synkiem. Mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie. Dzieci jednak mają masę niebezpiecznych pomysłów, nawet kiedy wydaje nam się że jest inaczej. Gratki udanej wizyty. No i z córy:)

Perełka ja biorę maglek z B6, jest w miarę tani, w przeciwieństwie np do magne B6, a to przecież to samo ( chyba:) A z tym odczuciem na pęcherzu to mi się wydaje że mam tak samo jak Ty, ale mnie się wydaje że to jest normalne ale uciążliwe w sumie. Na problemy z pęcherzem tak w ogóle to polecam wodę zakwaszaną cytryną. Ja piłąm duzo wody z cytryną w pierwszej ciąży, nic mnie nie złapało:) trzeba zakwaszać mocz i będzie ok.

Lena no, mi też dziś piersi o sobie przypomniały:)) z tydzień czasu miałam święty spokój.

Aeshete dopiero dzisiaj odczytałąm Twój nick poprawnie:D Do tej pory myślałam że jesteś Ashete :D heheh na oczy mi padło sorry:) Ja ostatnio myślałam że puszczę pawia na babę w autobusie, która miałą tak wypastowane buty że jej chyba tym zapachem nawet włosy przeszły:/ masakara:))

Wszystkim tym, które się źle czują życzę lepszego samopoczucia:)

Ja jutro mam wizytę i Usg, mam trochę stresa. Zastanawiam się czy fakt że prawy jajowód ściągnął do siebie jajeczko z lewego jajnika, nie wpłynie na "jakość" zarodka. Wiem, że to trochę głupio brzmi, ale takie mam obawy.
Dzis mnie bolal tez brzuch całkiem mocno. Wkurza mnie ten wieczny stres. łaziłam do łązienki jak jakas popaprana żeby sprawdzić czy nie plamię.

Jezuuu jak mi niedobrze;((((( 24h/dobę ;( dzis jadłam tylko suche buki z masłem, i śliwki. dostałam mega wzdęc co potęgowało ból brzucha. muszę się wyposarzyć w espumisan chyba. Cakiem znośnie toleruję herbatkę jaśminową. bo tak to żadne płyny nie przechodzą przez gardło, prócz porannej kawy i oranzady z heleny:))

Proszę trzymajcie kciuki za wizytę:)

Dobrej nocki:)

A ja was podczytuje ale nie mam kiedy odpisac:zawstydzona/y:
I wygral wczoraj na obiad barszczyk:-) Byl pyszny i jest jeszcze na dzisiaj. Adzisiaj jade do gospodarza odebrac krolika to bede miec na obiadek niedzielny bo tak za mna chodzil ze zamowilam.
Ja mam narazie oliwke z hipa jak ja wysmaruje to kupie balsam tej firmy.
Jesli chodzi o magnez i wogole o witaminy to ja polecam naprawde z firmy olimp sa najkepiej przyswajalne bo sa helatowane. I jako jedyne sa przebadane i dopuszczone do sprzedazy jako witaminy i mineraly a nie suplement czy nie wiadomo co.
Maja swietne zelazo i witaminy dla kobiet w ciazy ktore moze w ostatnim trymestrze kupie jak bedzie potrzeba. I maja magnez jak ktos ma mega nie dobory w ampulkach i to jest jednorazowa dawka 1000% dziennego zapotrzebowania( dla sportowcow napewno) Moj maz od dluzszego czasu kupuje ich zestaw witamin tylko normalny bo po forte mial za duzo energi. Ja naprawde ta firme polecam.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)
Ja oczywiscie od 5:50 spac nie moge:-(

reklama
Witajcie :) ja mam termin na 10 maja :)
Już jestem po pierwszym usg, jejku jaka jestem szczęśliwa :)

Tu zdjęcie testów ciążowych:

2013-09-03 14.23.04.jpgNie ma wątpliwości :laugh2:

Beta HCG:
2013-09-27 08.30.12.jpgBył tak wysoko,że musiałam czekać jeszcze na wynik w laboratorium bo musieli rozcieńczać:-D

I wynik z pierwszego USG :
usg.jpg"mam już 30 mm" :-p

Pozdrawiamy!

Załączniki

• 2013-09-03 14.23.04.jpg
    2013-09-03 14.23.04.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 49
  • 2013-09-27 08.30.12.jpg
    2013-09-27 08.30.12.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 77
  • usg.jpg
    usg.jpg