reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam.
No i ostatni dzień pracy przed urlopem :)
W nocy pobudka o 1 i nie mogłam zasnąć.. cały czas się budziłam.

Danusia o to Ty zza ocenu do nas piszesz :) Jak Ci się tam żyje? Długo już w Kanadzie jesteś?

zosiasamosia o tym fixie to ja jeszcze nie słyszałam :D Raz kupiłam z pudliszek w słoiku. Były zjadliwe, ale nie mogły się równać z gołąbkami mojej babci :)

Szuszunia współczuje, że synek się nacierpiał :( A co to za operacja była?

niuniaa super, że wszystko ok z dzidzią :) tętno 174? Czyżby dziewuszka? :D

wichurka współczuje złego samopoczucia! Ale I trymestr już prawie za nami :)

ewwe trzymam kciuki za dziejsze usg :)

brownagula witaj i gratuluje ślicznej fasolki :)

reklama
I ja mowie dzien dobry:-)
Narzekacie na spanie, a ja bym mogla spac 24 godziny na dobe. Jedyne co mi przeszkadza, ze w nocy musze wstawac siusiu.
Danusia, daleko Cie wywialo:-)
Lena a Ty gdzie jestes w Irlandii? Dlugo?
Wstalam dzis wczesnie, bo maja byc wyniki mojego badania krwi online, ktore zrobilam przed wylotem. Ale chyba jeszcze za wczesnie. No nic, mam nadzieje, ze straszne nie sa.

Witam i ja

Brownagula Witaj

co do kremow na rozstepy smarowałam jak bylam z majka takim specjalnym dla kobiet w ciąży ok 30e za niego dawałam a rozstepow mam mnóstwo teraz mam zamiar smarować się tylko balsamami zwykłymi akurat mam balsam z avonu w domu tylko zapach mi przeszkadza
jeżeli ktoś ma tendencje żeby mieć rozstępy to chyba nic go nie uchroni

witam z rańca , byłam wczoraj u lekarza i serducho biło jak szalone:-) jestem cholernie szczęśliwa z tego powodu. Co prawda z OM wynika że to 7tydz i 4 dni a z usg że 7tydz i 1 dzień. Dostałam pakiet badań do zrobienia, ciekawe ile kasy znowu stracę na to :-(

Witajcie dziewczynki, ja dziś się wreszcie wyspałam. a w weekend zaczynam kurs księgowości w stowarzyszeniu księgowych. mam nadzieję, że nie będzie tam masy wyperfumowanych, a raczej zlanych perfumami pań po 50 bo kiepsko to widzę. co jest z tymi paniami w wieku około mojej mamy, że tyle tych perfum na siebie leją:p

a mój syn dzisiaj rano pokazał mi dopiero uwagę z wczoraj

"Jan spóźnił się na lekcję, zamiast przeprosić za spóźnienie powiedział "bijcie mi pokłony"". Matko, co mu do głowy przyszło? ech:/

oj zosia, żebyś wiedziała, że aparat

jak zareagowałam? wściekłam się. bo może jemu wydało się to zabawne ale wyglądało jak kompletny brak szacunku. poza tym do szkoły ma szybkim krokiem z 6 minut, wyszedł 20 minut przed dzwonkiem i się spóźnił. do tego była druga część uwagi, że się "obraził za uwagę". zdenerwowałam się, wrrr. ale jak już pisałam. małe dzieci-mały kłopot, duże dzieci-duży kłopot.

Witajcie dziewczynki, ja dziś się wreszcie wyspałam. a w weekend zaczynam kurs księgowości w stowarzyszeniu księgowych. mam nadzieję, że nie będzie tam masy wyperfumowanych, a raczej zlanych perfumami pań po 50 bo kiepsko to widzę. co jest z tymi paniami w wieku około mojej mamy, że tyle tych perfum na siebie leją:p

a mój syn dzisiaj rano pokazał mi dopiero uwagę z wczoraj

"Jan spóźnił się na lekcję, zamiast przeprosić za spóźnienie powiedział "bijcie mi pokłony"". Matko, co mu do głowy przyszło? ech:/

Świetny ten Twoj syn.

Ja z kolei pierwsze spotkanie z wielkim uchem na dziś mam za sobą. Teraz leze i dalej mnie mdli.
Miłego dnia Wam zycze

Coś w tym jednak jest. Ja miałam taka koleżankę w szkole, która mieszkała najbliższej szkoły ze wszystkich i zawsze była spóźniona, zawsze. Młody chociaż skruszony był jak się wściekłaś? Mi się wydaje, że u nas to ja będę tym złym policjantem, bo mojemu mężowi pewne rzeczy po prostu nie przeszkadzają.

Cześć Brownagula!
Lena w tych oszukanych golabkach chodzi o to, że wszystko razem mieszasz z kawałkami kapuchy, nie trzeba zawijac :)

reklama
witam :-D
poranek bardzo znośny :-D aż ślubny zauważył, że dzisiaj nawet się do niego uśmiecham ;-) noooo ... poza bardzo drobnym incydentem (myślałam, że zwymiotuję), czuję się rewelacyjnie :tak: leciuteńkie mdłości jedynie ;-) piję herbatę rumiankową :-D na zwykła już patrzeć nie mogę ;-)

wczoraj wieczorem zjadłam pół pomelo :-p zadziałało na mnie super ;-) znaczy się pozbyłam się wieczornych mdłości i tego kwaśnego posmaku w ustach ;-) no i zjadłam troszkę z puszki gulaszu angielskiego (teraz mam na to fazę) ;-)

włączyłam sobie magnez i wit B6, folik biorę wieczorem, bo rano źle go znosiłam ;-) do tego piję sobie calcium ;-) powinnam jeść teraz dużo produktów bogatych w wapń, ale niestety mi nie wchodzą, więc muszę jakoś to obejść ;-)

rano troszkę brzuchol bolał :baffled: już się uspokoiło, więc nie panikuję ;-) wizyta we wtorek :-D

tak rozmawiamy z mężem kiedy rodzinie powiedzieć ;-) moja mama i teściowa jak się dowiedzą, to pewnie będą prowadziły gorącą linię telefoniczną :-D więc zdecydowaliśmy, że powiemy im jak przyjadą do nas na naszą rocznicę ślubu :-D mamy 28.10, będzie to już końcówka 11 tygodnia ;-)
tak na marginesie dodam, że powtórzymy numer sprzed 7 lat ;-) o Mrówku powiedzieliśmy im właśnie w dniu ślubu :-p

hej :) bylam dzis u poloznej :) i slyszalam serduszko malenstwa 174 razy na minute :) no i bede miec cesarke i ona odbywa sie od 35 tyg u mnie co poniedzialek wiec moge se wybrac kiedy wiec napewno na Swieta Niunia bedzie juz ze mna Wielkanocne :) jak u Was? ja kupilam se dzis balsam na rozstepy Hipp Mama zobaczymy moja polozna mowi ze dobry :=)
a nie lepiej poczekać na po świetach? :-D wielkanoc, smakołyki ;-) ostatnie momenty obżarstwa :-p

coś dla cierpiących na zgagę :-D odnośnie pomelo ;-)
zalecany jest osobom, którym dokucza refluks i zgaga, gdyż ich sok po strawieniu wykazuje właściwości zasadowe
tak więc Lenko (któraś jeszcze pisała o zgagach - przepraszam, nie pamiętam już która), może warto spróbować ;-)

Nanncy & Ewwe współczuję samopoczucia :baffled: przy Mrówku miałam tak do 16 tygodnia :eek: przestało mdlić, to zaczęło kopać ;-)

MAKAO :-D :-D :-D genialne ;-) rozumiem, że wygląda jak brak szacunku ;-) ale genialne :-D zachowaj na pamiątkę ;-)
mój Mrówek dostał ostatnio uwagę - zasysa kubek :-D

Ostatnia edycja:
Do góry