reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Hej,
A ja do mojej mamy ostatnio zadzwonilam zeby jej powiedziedziec ze w ciazy jestem. Zle sie czulam wiec w lozku caly dzien, a ze odleglosc duza miedzy nami to ze skypa dzwonie, a ona:
Ciaza to nie choroba i sie nie lezy w lozku:eek:

No to mnie zatkalo bo ja tu sie skupiam na rozmowie z nia zeby... no wiecie nie haftac nagle.... a ona we mnie tylko lenia widzi.

No to juz po rozmowie bylo, potem mi jeszcze wiadomosc wyslala ze sie cieszy.

Oj jak dobrze ze mieszkamy daleko od siebie ;-)

A mam do was takie pytanko wcieracie w siebie jakies kremy czy oliwke na roztepy.
Bo ja zaczelam sie smarowac oliwka hipa dla niemowlat bo mam juz i tak sporo a nie chcem kolejnych tylko czy oliwka da rade??
;-)
Ja też zaczynam się zastanawiać czym tu się smarować. Mam już mnóstwo rozstępów na tyłku, nie wiem, czy kolejne się zmieszczą, ale z moim szczęściem pewnie tak:crazy:

Mdli mnie ostatnio pod wpływem różnych zapachów: mięsa, płynów do płukania, perfum, kremów... ble..
Straciatella, mam tak samo. Odrzuca mnie od kremu do rąk, którego zapach uwielbiałam... a jak w pracy otwieram lodówkę, to albo wstrzymuję oddech, albo biegnę zaraz do kibelka...

Struss, tak, poród w Swiss, to koszt 6 000 zł. Ale jest to poród z lekarzem i niezależnie czy sn czy też cc.
Dla porównania poród w warszawskim Medicoverze zaczyna się tez od 6 tys. Rodzisz tylko z położną i tylko sn. A poród z lekarzem kosztuje 8900. No a 12 000 masz all inclusive :-) Tak więc wydaje się, że nasz Swiss nie jest jeszcze taki drogi.
A na kiedy masz termin?????
Dziewczyny, zapraszam do Białegostoku:-) u nas poród naturalny ok 2000, cc, ok 2300 chyba, a poród w wodzie 2500 zł. I to w najdroższej klinice;-) Można wynająć nawet apartament, w którym jest miejsce dla męża. Na pewno wyjdzie taniej.

A w ogóle jest tu ktoś z Białegostoku? (tylko się do mnie nie zrażajcie, wcale białe niedźwiedzie u nas po ulicach nie chodzą:-))

Ewelinka, miłości i kolejnych wspaniałych rocznic:tak:

A mi ostatnio wyskakują pryszczyki na szyi:no: tak mnie to wkurza, codziennie znajduję nowy:angry:a przed ciążą mnie tam nie wysypywało...

Chyba zaraz zasnę...

Ale ja jestem nienajedzona;):cool: o 15 jadlam obiad, gołąbki, o 17 już mnie ssało to znalazłam krakersy które zagryzłam jabłkiem i śliwką, a teraz jem bułkę z serem i pomidorem zastanawiając się nad cytrynowym kisielkiem;-) a głowa znów zaczyna boleć:|

hej Dziewczyny, przepraszam Was strasznie, ja mam teraz kryzys samopoczuciowy, więc narazie rzadko będę zaglądać. Codziennie wymiotuję. Narazie sporadycznie ale i tak meczy mnie to niemiłosiernie...
Czy któraś z Was też nadal wymiotuje? :-(

nanncy przez to ze jestem chora i bardzo kaszle to wlasnie prowokuje tez wymioty :sorry: w pierwszej ciazy zero wymiotow i nudnosci tylko zeby musialam myc zwykla szczoteczka nie elekrtyczna bo wtedy sie odruch u mnie pojawial :confused2:

Ja liczyłam na to, że ok 12tc wszystko się uspokoi troszkę, a u mnie się pogarsza :( Rozmawiałam z ginem, powiedział, żebym poczekała jeszcze ze 2 tygodnie bo progesteron bedzie teraz spadał. Mam teraz Duphaston brać częściej, tyle, że co go wezmę wieczorem - to go zwracam ....

Ale ja jestem nienajedzona;):cool: o 15 jadlam obiad, gołąbki, o 17 już mnie ssało to znalazłam krakersy które zagryzłam jabłkiem i śliwką, a teraz jem bułkę z serem i pomidorem zastanawiając się nad cytrynowym kisielkiem;-) a głowa znów zaczyna boleć:|

struss zazdroszcze. Ja mam wrecz awarsje do jedzenia od ponad 2 tygodni, totalna wrazliwosc na zapachy. Nawet mojej ulubionej czekolady nie moge zjesc, bo mam potem niesmak w buzi. Ciekawe, czy jak sie skonczy ten I trymestr to mi to przejdzie.
W pierwszej ciazy pamietam, ze od poczatku mialam zachcianki i jadlam normalnie.
Tylko uciekalam przed wyperfumowanymi babami.

Ewe ja w pierwszej ciazy ledwo co zeby mylam:-) Musialam zrezygnowac z mietowej pasty na rzecz owocowej pasty dla dzieci. Jaka to byla katorga. Teraz jeszcze daje rade myc zeby normalna pasta.

Ja tez jestem przeziebiona i mam kaszel, ale caly czas go wstrzymuje, zeby wlasnie mi nie pobudzal mdlosci. Ja strasznie nie lubie wymiotowac i zrobie wszystko, zeby tego nie robic.

Ostatnia edycja:
reklama
karoli mieszkasz w Mediolanie ?? nom kaszel masakra nie dosc ze prowokuje wymioty to jeszcze caly brzuch mnie bolał :szok:
nancy moja kolezanka z pracy miala mdlosci do 7 miesiaca włącznie oprocz tego wymioty schudla w ciazy 6kg mimo ze jest chuda i wazy 50-53kg normalnie.Mowila mi ze z tego powodu miala depresje w drugiej ciazy ze wzgledu na te ciagle wymioty.No ale takie przypadki jak jej to sie zdarzaja bardzo rzadko na szczescie i u Ciebie minie

Do góry