reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam sie z rana:)
Ja dzisiaj spac nie moglam i jak obudzilam sie po raz 3 o 5:30 to juz zasnac nie moge:(
Od wczoraj moim najlepsza potrawa ktora sie zajadam to salatka jarzynowa.
Co tobicie dzisiaj na obiad?? bo mi pomyslu brak a mam ochote na jakas zupe ale jaka o to jest pytanie:-/

reklama
sympatyczna nie wiem co napisać... przykro mi bardzo. A mogę spytać czy brałas duphaston? bo zastanawiam się czy przy braniu tego leku dochodzi do krwawienia, czy w razie poronienia jest to poronienie zatrzymane?

perełka osłabienie w ciazy to chyba normalne, oszczędzaj się bardziej :-)

szkoła ja jeszcze się nie smaruję, pamiętam w 1 ciazy od 4 miesiaca smarowałam oliwką i jakimiś balasamami, nie pamietam nazwy. nie mam rozstępów na brzuchu, ale ja nigdy nie miałam brzuszka a'la Ewa Chodakowska, wiec moze to mnie uratowało ;)

dziecko do szkoły wyprawione, śniadanie zjedzone, kawka wypita, miłego dnia wam życzę!

Pysia hop hop, co u ciebie?

Makao nie jesteś, po prostu milej w trudnych chwilach przytulić się do kogoś bliskiego. mąż na pewno zrozumie:-).

szkoła ja na obiad mam jeszcze zraziki w wczoraj. ale polecam ogórkową;-)

lotos za mną to buraczkowa chodzi:) i nie wytrzymam dziś będzie. wczoraj kupiłam banany żeby zrobić koktajl mleczno-bananowy, chciałam dodać trochę sorbetu malinowego. ale zjadłam banany, więc koktajlu nie będzie. a może zadzwonię to M kupi:p ja wciąż na etapie szukania wózka. chcę mieć decyzję z głowy bo dopóki nie zdecyduję to będę się męczyć.

Heloł babeczki :-)

Co do rozstępów - ja całą ciąże smarowałam brzuch olejkiem z jojoba (rano) i oliwką dla przyszłych mam z babydream (wieczorem). Nie mam ani jednego rozstępu, a brzuch miałam gigantyczny. Dodatkowo mój mąż robił mi tzw. "kręcioche" haha :-) delikatnie łapał skróre na brzuchu i lekko nią kręcił - gdzieś to wyczytał.

Wczoraj radośnie wracam z pracy, jechałam obok oczyszczalni ścieków... i tak mnie zemdliło! Musiałam stanąć i heftnąć sobie w krzakach :cool: przy okazji zrobił się mały korek, a ja w krzaczorach... co za wstyd! :-p
Mdli mnie ostatnio pod wpływem różnych zapachów: mięsa, płynów do płukania, perfum, kremów... ble..

olapalo
- jakie tabletki? Wszystkie witaminy jakie oglądałam dedykowane kobietą w ciąży są "na okres ciąży i karmienia", więc nie ma podziału na te dla "wcześniejszej ciąży" i tej "późniejszej". ;-) Przynajmniej ja się z takimi nie spotkałam..

wybieranie wózka to przyjemność i jednocześnie katorga! ja moze kupię przez net, ale najpierw sprawdze go w sklepie. Z Paulą miałam 3 wózki:baffled: bo wybierałam złe. u mnie jest warunek, ze musi dac się prowadzić jedna ręką, pamietam, ze trafiłam na taką spacerówkę chicco. wózek był tak poręczny,że jedną reką na trawie mogłam prowadzić. ja tu mam pomocnice, która jest baaardzo chętna do prowadzenia, musi być jej lekko ;-)

olapalo
- jakie tabletki? Wszystkie witaminy jakie oglądałam dedykowane kobietą w ciąży są "na okres ciąży i karmienia", więc nie ma podziału na te dla "wcześniejszej ciąży" i tej "późniejszej". ;-) Przynajmniej ja się z takimi nie spotkałam..

mi lekarka zalecila femibion ktory ma wlasnie podzial :)
teraz biore Femibion Natal 1
femibion-natal-1-30-tabl.jpg

a w przyszlym tygodniu kupuje Femibion 2 - on jest od 12 tygodnia

femibion-natal-2-30tabl-30kaps-rlarge.jpg

Załączniki

• femibion-natal-1-30-tabl.jpg
    femibion-natal-1-30-tabl.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 33
  • femibion-natal-2-30tabl-30kaps-rlarge.jpg
    femibion-natal-2-30tabl-30kaps-rlarge.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 41
Pysia hop hop, co u ciebie?

Witam o poranku :)

Lotos, byłam wczoraj na wizycie (zdjęcie w odpowiednim wątku). Z dzidzią wszystko ok - ma prawie 3cm, serducho bije pięknie. Z OM i USG wychodzi ta sama data porodu 15 maja. Nic tylko się cieszyć :)
A ja zamiast radości popadłam w melancholię - kobieta w ciąży to ciężki orzech do zgryzienia - nawet sama dla siebie...

Następna wizyta 29.10 - kontrolnie czy wszystko ok, a ok 6.11 USG prenatalne.

Pysia kamień z serca, ufff, bo już sie zastanawiałam czemu się nie odzywasz. nie zajrzałam na tamten. Cieszę sie że wszystko ok, to juz mozesz odetchnac z ulgą!

tyle tych tabletek witaminowych, ze nie wiem jakie wybrac. dostałam dwie próbki od gina

reklama
cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam:szok: dzisiaj wieczorem idę znowu do lekarza mam nadzieję, że tym razem usłyszę serduszko bo ostatnio nic nie było :confused2:. Ciekawe czy ten progesteron coś pomógł bo niby przepisał mi go na lepszy rozwój bobaska.

Mam pytanie do Was, miałyście może na początku ciąży(7-8tydz) lekkie plamienie? Mnie niestety to spotkało w piątek wieczorem i przerażona dzwoniłam biegiem do lekarza i kazał mi leżeć, dużo odpoczywać a w razie większego plamienia lub krwotoku do szpitala. Plamienie ustało w sobotę ale i tak się zastanawiam od czego?

Do góry