reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Sympatyczn przykro mi:(
Ja biore podwojnie folik i omega 3i6
A mam do was takie pytanko wcieracie w siebie jakies kremy czy oliwke na roztepy.
Bo ja zaczelam sie smarowac oliwka hipa dla niemowlat bo mam juz i tak sporo a nie chcem kolejnych tylko czy oliwka da rade??
Za mna juz pare dni chodzi rafaello;-)
Dobrej nocy wam zycze;-)

reklama
Sympatyczna, tulę Cię z całych sił.
Musisz być dzielna i wierzyć, że dusza Twojego dzieciątka przyjdzie niebawem do Ciebie w innym ciele.

Pamiętaj, że rozpacz jest początkiem narodzin nadziei.

I choć już dobiega końca Dzień Dziecka Utraconego, to ja zapalam w moim sercu znicz dla wszystkich dzieci, które przedwcześnie odeszły...

znicz.jpg

1380534474.jpg

Sympatyczna bardzo mi przykro, poryczałam się jak czytałam Twojego posta. Naprawdę Ci współczuje. Trzymaj się.

Bąbelek zdrówka dla całej rodzinki. Ja też nie szczepiłam na rotawirusy, ale jak na razie (odpukać) nic się do nas nie przyplątało.

Co do L4 to ja wolałabym pracować chociaż ja też to uzależniam od wypłat - dostaję premię uznaniową i zdarza się, ze jest obcinana bez podania konkretnej przyczyny, więc jeśli zaczną mi obcinać to idę na L4. W pierwszej ciąży na L4 dostawałam o jakieś 100 zł więcej niż normalnej wypłaty więc najnormalniej w świecie mi się to opłaca, chociaż nie wiem jak to jest liczone.

A u mnie zaczęły się mdłości, bleeeee. Co prawda jeszcze nie wymiotowałam ale czuje, ze to już niedługo nastąpi...

Sympatyczna, trzymaj się i walczcie o następną ciążę! Mnie też się przypomniało moje poronienie - w sierpniu tego roku. Też byłam sama w domu z dzieckiem, akurat ją wysadzałam na kibelku i poczułam, że coś mi wilgotno na udach, dotknęłam się, a tam żywa krew. Od razu zadzwoniłam do męża, przyjechał błyskawicznie z pracy i odwiózł mnie do szpitala na IP. To była wczesna ciąża - 5tc, i też było szybko 'po fakcie', więc na usg nawet pęcherzyka nie było widać...

Witam majóweczki i dołączam sie :))

Witaj!

tak jak wcześniej wspominałam dużo jeżdżę autem. żeby pasy mi podbrzusza nie uciskały to kładę torebkę przy brzuchu i na torebce pasy, żeby mnie nie cisły ;) wszystko można rozwiązać :D ja najchętniej bym pracowała gdzieś do kwietnia ;) ale zobaczymy ile dam radę :) póki mi się biznes kręci to nie zamierzam iść na L4 :)

Jest na to lepszy sposób - zapnij pas na pustym siedzeniu, a potem usiądź i wsuń się pod tę część, która przechodzi między piersiami. Nic brzucha nie uciska, a w razie wypadku, jesteś mocno przytrzymywana pasem. Można też kupić specjalny adapter, ale wg mnie nie jest warty swej ceny, skoro łatwo można obejść konieczność jego stosowania, tak jak napisałam.

Od kilku dni mam dziwne bóle - na wysokości pępka, jakby za... Nieprzyjemne kłucie. Co dziwniejsze, pojawia się w momentach chwilowego stresu. Przed/ po ważną rozmową etc.
Czy znacie taki ból?
Martwi mnie to...

Też mam kłujące bóle w momentach stresu - ale nie na wysokości pępka, tylko niżej.

zapomniałam zapytac czy jeżeli zacznę brac witaminy, to kwas foliowy odstawiam tak? bo przecież w witaminach jest. jak myślicie?

Ja biorę takie witaminy, które mają 2x więcej kwasu foliowego niż folik, więc biorę tylko je.

Hej dziewczyny :) Widzę że wątek urósł już straszliwie ale chętnie bym się dołączyła :)

Witaj!

wiecie co dziewczęta a mi lekarz nie zalecił żadnych tabletek, pytała o witaminy czy mam brać a on że nie trzeba.
Jako że jestem dietetykiem sama wybrałam sobie tabletki od 6 tyg łykałam pharmaton ale strasznie po nim miotowałam bo był czekoaldowy a ja nienawidzę czekolady!!!po zorientowaniu sie co mi szkodzi poszłam do apteki i kupiłam femibion natal 1 i natal 2 i chyba już czas przejśc na natal2, łyka któraś z Was takowy?

Uważaj żeby nie przejść przed czasem na tabletki dla bardziej zaawansowanych ciężarnych - one mają inny skład i może on prowadzić do obumarcia płodu.

Ostatnia edycja:
Ja już w łóżku powoli do snu się szykuje.
Dobranoc majóweczki!

nadzieja o rafaello to nawt ja bym sobie nie odmówiła :D Ale mi smaka narobiłaś.

sympatyczna kochana przykro się czyta Twoją historię :( Przywołuje wspomnienia.. Pamiętam moje poronienie rok temu jakby to było wczoraj :( Wiem przez co przechodzisz i łącze się z Tobą w bólu! Myślę, że tak miało być. Nasze dzieciątka miały jakąś wrodzoną wadę i nie byłyśmy w stanie temu zapobiec. To przykre i bolesne, ale tak jak powiedział Ci lekarz to selekcja naturalna. Wierze, że znów Ci się uda i następnym razem urodzisz zdrową dzidzię. Mi się udało i za Ciebie będe trzymać mocno kciuki! A teraz odpoczywaj i trzymaj się!

gorzej, jeśli dziecko odchodzi z niewiedzy i błędu lekarza, jak w moim przypadku :no::no: dziś jest Dzień Pamięci Dzieci Nienarodzonych i Zmarłych więc dla wszystkich Aniołków zapalam światełko
[*]

A mam do was takie pytanko wcieracie w siebie jakies kremy czy oliwke na roztepy.
Bo ja zaczelam sie smarowac oliwka hipa dla niemowlat bo mam juz i tak sporo a nie chcem kolejnych tylko czy oliwka da rade??
Dobrej nocy wam zycze;-)

Ja na razie normalny balsam stosuję i to też nie co dziennie. Po prostu w łazience jeszcze nie jest aż tak ciepło, szybko myju myju, w pidżamę i spać :happy: Ale nie mam tak tendencji do rozstępów, moja mama też nie miała wcale. Myślę, że to oliwki są dobre i jak ktoś ma samozaparcie do stosowania to tym lepiej!

Wyszukałam dziś piękny zestaw ciążowy w moim rozmiarze na allegro, 11 ubrań w tym dwie pary świetnych spodni, ale w ostatnich pięciu minutach cena podskoczyła do ponad 300 zł, więc zrezygnowałam. Były naprawdę ładne, ale to chyba trochę za wcześnie na takie zakupy, więc może i lepiej.

Ostatnia edycja:
Dobrej nocy wam zycze;-)

Ja zaczelam sie smarowac balsamem na rozstepy gdzies tak od 8 tc. Tak mniej wiecej raz na dwa dni pozniej bede czesciej.:tak:

Witam się przed pracą.
U mnie kiepska noc. Cały czas męczyła mnie zgaga i mdłości :(
Teraz też nie za dobrze się czuje, ale trzeba jakoś wziąść się w garść.

Witam i ja

jak na razie nie mam zadnych objawow może już powoli przechodzą tylko ze jeszcze lodówki nie otwierałam :-)
będę się od dzisiaj stosować do zaleceń lekarza i będę lezec lezec i lezec a tylek będzie rosnąć

wczoraj wogole bylam u tesciow i tesciowa do mnie no już zaczynasz się zaokraglac jak mnie tym wkurzyla powiedziałam jej ze to chyba normalne jak się jest w ciąży
trochę się pokłóciłam z teściem do końca mojej wizyty się nie odzywal no ale powiedziałam mu prawde

reklama
Witajcie dziewczynki. Jak ja spać nie mogę kompletnie. Wiercę się, kręcę, niedobrze mi, brzuch boli. Ech. I ciągle budzę M. żeby go poinformować, że nie mogę spać i niech coś zrobi. Najlepiej głasia żebym zasnęła w końcu. Jestem potworem po prostu:(

Do góry