reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
W końcu po pracy i po obiedzie odpoczywam sobie :)

akita witaj :)

Danusia34 każda kobieta ma inne podejście do ciąży i inaczej ją przechodzi. Ja też nie obawiam się o ciąże, bo skoro nie dzieje się nic złego to po co na zapas się martwić?

witam

Ze względu na bóle napisałam do mojego lekarza kazał brać nospe 2x1 i asmag forte 3x2 ale jak zobaczyłam te tabletki podziękowałam i znalazłam *spam* magnez plus kwasy omega 3 dla kobiet w ciąży i karmiących piersią na jutro będe miała jest to w syropie podobno dobre... U mnie ten ból od wczoraj był tępy na dole z niewielkimi przerwami póki co chwilowy spokój. Nie wiem może to wina tego że w sobote na ogordzie porobiłam potem niedziela 5 km syzbkim tempem szłam? Bo na drugi dzień bolało mnie.
Dzisiaj cos mnie w glowie kuje na środku dziwne uczucie osłabienia do tego :(
Dziewczyny ja miałam koleżanke w ciązy, kótre prcowała w restauracji codziennie miała po kilka razy wymioty co zjadła musiała sie położyc bo by wylądowało w wc takiej osobie ciężko pracowac.
A ja dzisiaj na obiad zrobiłam kalafiorową, którą niedawno dopiero zjadłam no ale niestety późno wróciłam i nie dałam rady jeść na wieczór niera mam ciut lepiej.
Dziewczyny po załatwieniu się chodzi o siku znów zaczęłam czuć tą ciężkość jakby pełny pęcherz na nowo:-(

aesthete ja nie miałam az takich mocnych bóli podczas okresu i to nie jest ból okresowy tylko taki dziwny nie umiem określić jakby ktoś siadnął na mnie ...

applecrumble mi gin tez powoli mówił, żeby odstawić ale w tej sytuacji jak mam bóle nie zrobie tego trudno powiem mu że się boje...

nadzieja jak ty je łykasz ja nie umiem bo czuje przez gardło jak przechodzi i praktycznie zaraz wymiotuje wtedy, a folik to daje troche w banana i przechodzi :)
Tylko przy badaniu ginekologicznym zauważy luteine dopochwowa...

Żyrafka dobrze, że juz lepiej :)

Kiuik powodzenia :)

kasiek moja ciąża przestala się rozwijać gdzieś w okolicach 8t3d tak wynikało z usg, a 10t4d dowiedziałam sie mnie znikły objawy tzn nagle przeszły i nie wracały tylko tyle...

olpalo to jest najgorsze co może byc narzucać swoim dzieciom. Mój tata też chciał, żebym ukończyła studia po których wielkie g.... mam ech

stazi oby szybko Ci mineły dolgliwości...

patusia witaj :)

pat&mom spokojnie to tylko jakieś wróżki pewnie kiedys posyłałaś bo mnie tez przychodza :)

natuszka mój M tez wstawałam przed 6 do pracy potem ciężko mi zasnać bo jeszcze rozmyślałam o tych bólach brzucha masakra...

beatriź witaj :) widzę, że już chyba szczęśliwa mama :)

Bąbelek zdrówka dla Was wszystkich...smecte sobie bierz i elektrolity

lotos gratulacje z udanej wizyty :)

Chyba wszystko nadrobiłam troche mi to zajęło bo w miedzy czasie jedzonko :)

bez tego baldachimu przy tyłku było by nawet przyzwoicie:laugh2:
cóż, każdy ma swój gust i lotos się podobają. już kilkakrotnie napisałaś swoje zdanie i chyba wszystkie zrozumiałyśmy: nie podobają Ci się.

witam

Ze względu na bóle napisałam do mojego lekarza kazał brać nospe 2x1 i asmag forte 3x2 ale jak zobaczyłam te tabletki podziękowałam i znalazłam *spam* magnez plus kwasy omega 3 dla kobiet w ciąży i karmiących piersią na jutro będe miała jest to w syropie podobno dobre... U mnie ten ból od wczoraj był tępy na dole z niewielkimi przerwami póki co chwilowy spokój. Nie wiem może to wina tego że w sobote na ogordzie porobiłam potem niedziela 5 km syzbkim tempem szłam? Bo na drugi dzień bolało mnie.
Dzisiaj cos mnie w glowie kuje na środku dziwne uczucie osłabienia do tego :(
Dziewczyny ja miałam koleżanke w ciązy, kótre prcowała w restauracji codziennie miała po kilka razy wymioty co zjadła musiała sie położyc bo by wylądowało w wc takiej osobie ciężko pracowac.
A ja dzisiaj na obiad zrobiłam kalafiorową, którą niedawno dopiero zjadłam no ale niestety późno wróciłam i nie dałam rady jeść na wieczór niera mam ciut lepiej.
Dziewczyny po załatwieniu się chodzi o siku znów zaczęłam czuć tą ciężkość jakby pełny pęcherz na nowo:-(

aesthete ja nie miałam az takich mocnych bóli podczas okresu i to nie jest ból okresowy tylko taki dziwny nie umiem określić jakby ktoś siadnął na mnie ...

applecrumble mi gin tez powoli mówił, żeby odstawić ale w tej sytuacji jak mam bóle nie zrobie tego trudno powiem mu że się boje...

nadzieja jak ty je łykasz ja nie umiem bo czuje przez gardło jak przechodzi i praktycznie zaraz wymiotuje wtedy, a folik to daje troche w banana i przechodzi :)
Tylko przy badaniu ginekologicznym zauważy luteine dopochwowa...

Żyrafka dobrze, że juz lepiej :)

Kiuik powodzenia :)

kasiek moja ciąża przestala się rozwijać gdzieś w okolicach 8t3d tak wynikało z usg, a 10t4d dowiedziałam sie mnie znikły objawy tzn nagle przeszły i nie wracały tylko tyle...

olpalo to jest najgorsze co może byc narzucać swoim dzieciom. Mój tata też chciał, żebym ukończyła studia po których wielkie g.... mam ech

stazi oby szybko Ci mineły dolgliwości...

patusia witaj :)

pat&mom spokojnie to tylko jakieś wróżki pewnie kiedys posyłałaś bo mnie tez przychodza :)

natuszka mój M tez wstawałam przed 6 do pracy potem ciężko mi zasnać bo jeszcze rozmyślałam o tych bólach brzucha masakra...

beatriź witaj :) widzę, że już chyba szczęśliwa mama :)

Bąbelek zdrówka dla Was wszystkich...smecte sobie bierz i elektrolity

lotos gratulacje z udanej wizyty :)

Chyba wszystko nadrobiłam troche mi to zajęło bo w miedzy czasie jedzonko :)
Perelka, mnie to wczoraj brzuch tak bolał, że myślałam że umrę. Ale nie w środku tylko na zewnątrz, cały napięty, że go nawet dotknąć nie mogłam. wiłam się z bólu, no ale wszystko się rozrasta, skóra napina... nie martw się tyle :*
co do tabletek, to moja koleżanka miała mdłości po witaminach ciążowych. jak mnie dopadły mdłości to powiązałam jedno z drugim. teraz zażywam witaminy i kwas foliowy zaraz przed snem i już żadnych mdłości nie mam :)
a co do wróżek polecam przeczytać :-D http://piekielni.pl/14390
i jeszcze to :p Piekielni.pl – Ludzie z piekła rodem

aesthete tylko niestety jak brzuch robi się twardy tzn tam tam na dole to nie powinno tak być bo to może oznazać skurcze macicy...ja też folik biorę przed spaniem nie wiem co z tym asmagiem one sa w dotyku jak kreda nie wiem czy może sobie pokruszyć i przełknąć:eek::eek:

Mnie trzyma praktycznie od wczoraj jak na mnie to za długo bo zawsze szybko przechodziło

Perelka mam odruch wymiotny i cofnięcie przy każdej tabletce, a biorę w sumie 5 dziennie: letrox, 3x duphaston i witaminy... Ścianą juz z wody parę razy dostała, ale ja juz tak mam ze nie wymiotuje. Nawet przy grypie zoladkowej wszyscy w domu na dwie strony, a ja tylko sraczka za przeproszeniem, bo nie wiem jak to ładniej określić...

Zjadlam salatke owocowa :-D mmm... A teraz mam na rafaello znów ochotę =-O

Perelka mam odruch wymiotny i cofnięcie przy każdej tabletce, a biorę w sumie 5 dziennie: letrox, 3x duphaston i witaminy... Ścianą juz z wody parę razy dostała, ale ja juz tak mam ze nie wymiotuje. Nawet przy grypie zoladkowej wszyscy w domu na dwie strony, a ja tylko sraczka za przeproszeniem, bo nie wiem jak to ładniej określić...

Zjadlam salatke owocowa :-D mmm... A teraz mam na rafaello znów ochotę =-O

Jak dostalam antybiotyk duomox- nie dalo sie tego polknac, gardlo mi sie blokowalo, odruch wymiotny wszystko. Kruszylam, dzielilam na mniejsze czesci i nic. Ale wynalazlam sposob - popijajac colą wchodzilo, moze na Ciebie tez podziala. Wiem, ze to pewnie niezbyt cudowne polaczenie i cola tez srednio wskazana, ale kilka lykow dziennie, aby tabletkitrafily tam gdzie trzeba, chyba mozna wybaczyc ;)

reklama
W/itajcie :-(
DZIĘKUJĘ WAM OGROMNIE ZA WSPARCIE I POCIESZENIE :hmm:
Miałam dziś wyjść źe szpitala, ale lekarz stwierdził że jeszcze mnie zostawi do jutra.Nadal schodzi źe mnie krew ale już słabiutko.:-(
Wszystko stało się wczoraj. Byłam u moich rodziców od 9 z synkiem. Już idąc do nich dziwnie się czułam zaniepokoiły mnie te brązowe plamienia od rana.położyłam się u nich i leżała,zasnęłam. Zjadłam obiad i po godzinie dostałam bólí jak te na okres,wzięłam noszę nic nie dało to po godzinie apap.Mój tato zbierał się do pracy a moja mama i brat poszli na spacer do lasu z myślą o grzybami.Zostałam z synkiem i zaraz zawołała mnie taķ mocno że ledwie wstałam z kanapy.Takie kłucia w dole brzucha nad wzgórkiem łonowym.:'( Mówię Wam to się nasilało coraz mocniej chodziłam do wc. 3razy pod rząd się załatwić źe strachu "dwójkę" oczyściłam się z zagrać....i zobaczyłam krew.ryczałam jak bóbr,prosiłam Boga,żeby uratował dzidziusia. ....i znów ten okropny ból...dobrze że brat miał tel to kazałam szybko mu wracać bo poroniłam. ...matko byłam tylko z 4 tkiem w domu :szok::frown:muszę do szpitala natychmiast i z kimś zostawić synka bo mąż na szkoleniu za Warszawą był..... Jak szłam do auta to kucałam co 2 minuty bo tylko to ukoiło mi ból piekielny.masakra. Kłuło podbrzusze i w kroczu co 2 minuty gdzieś jak skurcze regularnie. Sąsiadka mnie zawiozła do szpitala 15km na antologię.Mój lekarz zrobił mi usg natychmiast przez brzuch i nic nie mógł znaleźć :-(to zbadał mnie dopochwowo i. ...nie było już nic.wyciągając końcówię z usg wypwpłynęła źe mnie ciepła fala krwi.... Lekarz mnie wspierał mówił że poroniłam samoistnie że widocznie było coś nie taķ z płodem bo organizm potraktował go jak obcy organ i odrzucił.,.że przykro mu jest ale takie selekcje wyeliminują chore dzieci. ...płakałam całą noc..dziś nie mam łez. ..zaczynam myśleć pozytywnie choć taķ ciężko.Mąż jest ciągle źe mną przyjechał, czego się nie zrobi dla miłości. ...jest mi o wiele lżej jak jest tu obok... Wyłeżyczkowanie było straszne wszystko czułam okropny ból,darłam się na cały głos jakbym rodziła o Jezu.Lekarz powiedział wtedy że do tej pory nie wiedziałam co znaczy poród naturalny bo miałam cc a to co czułam to jak skurcze porodowe o matko.Wielki szacunek dla kobiet rodzących naturalnie.potem na salę po i taķ leże do dziś.Czuję się taka Pusta :-( znów sama bo mąż z dzieckiem w domku.Nie długo znów się postaramy jak się zregeneruję. Wszystkim którzy wiedzieli o ciąży powiedziałam o poronieniu żeby potem nie pytali który miesiąc jak się czuję? Itp taķ za wczasy upiekłam żeby potem nie rozdrapywać ran.Żałuję teraz że bardzo dużo ludzi wiedziało -cała rodzina i w pracy.ale szczerze wszyscy się cieszyli i troszczyli o mnie. ...

W sobotę przeżyliśmy szok.Synek spadł nam z czterech schodów na klatce i zrobił fikołka. Czoło było z mega gazem i siwe całe i pomarszczone. Bryrrr... taķ się bałam o niego że wstrząs będzie...nie patrzył pod nogi i myślał źe już jest na dole i bach...byliśmy na pogotowiu i kazali obserwować przez dobę. .. Na szczęście jest ok.Siniak z czoła wylał się trochę na policzek ale lekarz mówił że krwiak może się rozlać pod skórą. ....zalałam pytanie ginowi czy mogło to wydarzenie wpłynąć na poronienie? Powiedział że nie,że płód był słaby i od początku pęcherzyk miał dziwny kształt i jakoś to trochę nie dobrze wyglądało. ..a gdy serce biło to myślał źe się uda a jednak nie......
Kochane życzę Wam cudownej ciąży, bezbolesnego porodu i dużo radości z bycia mamusią...i zero zmartwień
...a sawa i nie porównujcie moich bólów z waszymi, bo każda ciąża jest inna i każda z Was jest inna.Cieszcie się tym stanem póki możecie.pozdrawiam
...a ja poczytam na necie jak tu powiedzieć czterolatkowi najdelikatniej jak się da o tym że nie będzie dzidziusia. .......bo taķ się cieszył mówił że będzie mi pomagać ,całował mi sam z siebie brzuszek codziennie i witał się z dzidzią. ....uff :

Do góry