reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

i znow do nadrobienia miałam

co do podejścia w ciąży ja mam porównanie z hiszpania zostałam zwolniona w 4 miesiącu ciąży wiec od razu szybko na L4 poszlam ale nie tak jak u nas ze od ginekologa i 100% płatne tylko od rodzinnego płatne 80% i na dodatek dawala mi to L4 na tydzień i tak prawie co tydzień musiałam do niego jechać i udawac co mnie boli (ciąża to nie choroba) miałam w tym czasie chyba ze 4 kontrole gdzie pani doktor za każdym razem sprawdzala dlaczego jestem na L4 a nie pracuje
duga sprawa wybierałam się do pl samochodem 2700km w 3 miesiącu ciąży lekarz ginekolog powiedział ze bez problemu mogę jechać tylko częściej robic postoje tutaj przyechalam poszlam do polskiego ginekologa dokaldnie do tego co mnie teraz prowadzi powiedział ze absolutnie nie mogę wracac do hiszpanii ze ciaze mam zagrozona kazal lykac duphaston a ja na upartego wrocilam i urodziłam po terminie

teraz tez chciałam pracować jak najdłużej ale ze względu na silny bol brzucha i zle samopoczucie wybrałam opcje z L4

reklama
Lotos ja juz wczoraj zrobilam ten delikatny rosołek z ryżem, młoda zjadla ok 12. 30 poszla spac pozniej wzystko ok - a tu nagle ok 16 wszystko zwrocila.

Teraz właśnie chyba żałuje, że na rota ją nie szczpiłam

Co do witamin mi kazał lekarz brać od początku zamówiłam sobie w aptece internetowej ( bo dużo taniej) doppelherz aktiv mama - sa z kwasami bratowa bierze bardzo chwali

zapomniałam zapytac czy jeżeli zacznę brac witaminy, to kwas foliowy odstawiam tak? bo przecież w witaminach jest. jak myślicie?
ja miałam późno pierwszą wizytę bo chyba w 8 tygodniu. Powiedziałam ginowi, że biorę vitaminer prenantal i kwas foliowy, to powiedział, że bardzo dobrze. no więc łykam to i to ;-)

a mnie dzisiaj wyprowadziła pani a vectry :p mam już ich dość i czekam na grudzień jak na zbawienie - umowa mi się kończy! :D

a teraz lecę robić zupę gulaszową, miłego wieczoru :)

aaa... zapomniałam dodać, że pisała do mnie Kurczaczek, że padł jej laptop i przez jakiś czas nie będzie jej na forum :)

Ostatnia edycja:
Magda fajne spodnie. ja myślę nad tymi, ma ktoras?
CIĄŻOWE SPODNIE *BRYCZESY pod BRZUCH S/M (3610226055) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Bąbelek moja miała kiedyś to samo - wyjatkowo długo się wszystko ciagnęło. utrzymuj dietę i pomału pój. Bida mała się męczy
aeshete ja dziś zraziki robiłam, pyszne wyszły ;-)
ja to takich spodni nosić nie mogę, bo mam szerokie biodra i w nich to moja dupa by w ogóle wyglądała jak trzydrzwiowa szafa :p

nie mów mi o zrazikach, dzisiaj mam takie smaki że szok :D ale po mału wraca mi chęć na mięso :) wczoraj nawet dziabnęłam kurczaka ;)

ale głodna jestem, idę tą zupę robić, bo tylko na forum siedzę i nic :p

Ktos napisal ze l4 od ginekologa 100% platne? To naprawde tak jest? Pytam przyszlosciowo ;)

W ciąży tak :-)

Lotos co do witamin i foliku to jeśli nie ma jakichś specjalnych zaleceń, ten kwas foliowy w witaminach wystarczy. Zazwyczaj jest to podwójną dawka foliku... Co prawda kwasu foliowego ponoć nie można przedawkowac ale po co tyle tabsow lykac...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry