reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Magda, to prawda. W ciąży masz płatne 100%.
Sympatyczna, bardzo bardzo mi przykro:-( przytulam Cię mocno :*

A czemu odstawiasz już duphaston? Ja biorę luteine i gin powiedział, że bezpiecznie jest odstawić pomiędzy 16-20 tc kiedy łożysko już całkowicie się wykształci. Pytam, bo chętnie sama bym szybciej odstawiła :-(

Ech, długa historia. Ogólnie jak wcześniej pisałam, dostałam ją ze 2 tyg temu jak byłam na izbie przyjęć. Wszystko było ok z maluchem, ale lekarka kazała brać. Kilka dni później poszłam do swojego ginekologa i też miałam badania. Powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i nie widzi potrzeby brania duphastonu. Powiedział, że mam powoli odstawiać. Dziś jest 3-ci dzień, kiedy biorę tylko 1 tabletkę. Zobaczymy jak organizm zareaguje. Powiem Wam, że też się trochę tego boję. A jeszcze jak czytam o kolejnych poronieniach, to już w ogóle przerażenie mnie ogarnia, jak większość z Was.
Ja ogólnie też nie jestem za faszerowaniem się lekami "na zapas". Jak coś się dzieje, to tak. Dlatego zastanawiałam się, czy w ogóle zaczynać brać ten duphaston, skoro wszystko było dobrze. Nie chcę też podważać opinii mojego lekarza, bo jest już dość długo położnikiem, pracuje na oddziale, przez jego gabinet przewinęło się mnóstwo pacjentek, więc chyba wie co robi. Ale i tak się martwię... w każdym razie, jak tylko coś się zacznie dziać, to idę i zobaczę co powie.

Witam nowe majóweczki!
Bąbelek, zdrówka Waszej rodzince.

Cześć dziewczyny.
Wczoraj byłam na wizycie - zdjęcia w odpowiednim wątku (niewiele widać ale to w końcu dopiero 7 tydzień). Idę wykąpać Kube i wieczorem spróbuje Was nadrobić bo piszecie jak szalone:)

apple ja tez się obawiam przestac brac duphaston. nie chciałam mu wchodzić w kompetencje, spytał ile mi zostało, jedno opakowanie, mówił, ze do konca i już przestac, a ja na pewno??:-D poprosiłam jeszcze o receptę na 2 opakowania, dał, mówił, ze na wszelki wypadek, a ja kupię i wezmę. Ze strachu właśnie, przeciez nawet się 1 trymestr nie skonczył.

mi sie podobają spodnie bryczesy, podkreślają sylwetkę :yes: może ja widziałam same dopasowane modele:-D

Co do zwolnień. Ja akurat mam tak, że po przejściu na zwolnienie moje przychody zmniejszą się znacznie, bo mam dodatki nierozliczane w pensji. Nie mniej jednak nie mam zamiaru pracować do końca ciąży, tylko maksymalnie do końca stycznia, bo może i praca nie jest ciężka, ale uciążliwa (po 11 h przed komputerem, do kibelka daleko, jarzeniówki dają cały dzień po oczach). Moja szefowa nie ma co narzekać, pracuję dla niej 7,5 roku, ani razu na zwolnieniu nie byłam. W sumie zatrudnia 5 młodych dziewczyn i sama nam mówi, żeby w ciąże zachodzić, ale nie wszystkie na raz (może tylko tak mówi, zobaczymy jak się dowie :happy:). Mam nadzieję, że tak w połowie ciąży dostanę to zwolnienie bez problemu, na pierwszej wizycie tematu nie było w ogóle, więc raczej ginka nie należy do tych co tak dają od ręki, zobaczymy.
Co do kontroli - w ciąży można się poruszać. Ba! Nawet wskazane na spacer pójść i bobasa dotlenić. Także info ze zbieraniem paragonów bez pokrycia zupełnie ;-)
Bąbelek zdrówka! Biedni jesteście bardzo!

reklama
Do góry